不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
終於追囇

好多野想買但屋企已經好多野
點好

想問下大家有無mascara 胭脂推介?

Jo malone噴衫係唔係上中下咁噴?
我都last唔耐

清花香味既香水大家有無推介?

謝謝

mascara我覺得mj幾好
胭脂睇你想要咩色 不過我覺得colourpop真係冇得輸 好懶冇圖 你要我再swatch
香水方面我覺得平既話body shop隻english rose都幾好

好呀
我想要呀唔該絲打

Body shop 酒精味好似幾重下?

由上至下係
make up forever hd blush 320
mac frankly scarlet
colourpop never been kissed
colourpop cruel intentions
muf 320 係珊瑚色咁 我有時會搽眼底扮病
mac個個係個好紅既少少瘀紅色 正常人應該覺得好紅但我好鐘意馬騮屎忽咁
colourpop個兩個就正常靚女色 cruel intentions係有微量珠光的

colourpop quarters
colourpop cheerio
colourpop bardot
大力推介quarters 有啲珠光咁個橙色好復古feel好正
cheerio都帶啲珠光咁
bardot就直情係閃粉 都幾勁下睇你鐘唔鐘意

between body shop個個我又覺得幾好聞 你可以去聞下先

唔該絲打你swatch俾我
仲要即刻swatch好感動

D blush 好靚呀又入下手先
但quarters Bardot 會唔會難carry
我都有買樓主支焦糖裸
比台灣YouTuber燒到好行
見Catie查得勁靚
本身香港power matter果條line冇得賣呢隻色
我去台灣先買到 仲要間間都冇貨
番到黎香港 過左幾個星期就有得賣

色靚 易上嘴 好順滑 咁既效果係maybelline身上係驚喜
但係佢唔岩黃皮
搞到仲有成大枝係度

係超正
黃皮上會有啲偏紫但我可以
真係估唔到maybelline
我覺得佢發現再繼續之前咁真係會執

會唔會好乾/顯唇紋?
一枝matt唇膏都冇好想試

唔乾 但過一陣點都會乾
如果想試下matte我覺得呢枝制得過呀絲打
佢算向matte界入面好唔乾

之前因為買唔到tom ford paradiso 所以買左givenchy既dupe 色 但茶上嘴就甩皮 但其他牌子唇膏又唔會係咁 好困擾 搞到宜家冇用佢

搽之前有無去死皮?
我剩係用過佢一條line
唔知係唔係你買嗰條line呢

冇呀 但茶其他牌子又冇呢個情況出現
[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/000044_83b57bb0cb66f7a5d0530d3b1fce65ae.jpg[/img][/url] 呢隻

[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/000436_42523ce4683a64cd22a9c4a5ef6e1696.jpg[/img][/url]

我係用呢隻 呢條line呀 勁好用

我買左雙色個支 好靚 不過好難控制2隻色上咀個比例

有無上唇相睇吓? 潤唔潤?

圖google 搵 我覺得算潤呀 潤過單色個隻 單色試過上咀之後無買

想買了 好多嘢想買
終於追哂
完全燒着左
新手求救
化完妝T字位出油出到反哂光
點搞

sofina base

再加bare minerals碎粉
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

胭脂睇你想要咩色 不過我覺得colourpop真係冇得輸 好懶冇圖 你要我再swatch
香水方面我覺得平既話body shop隻english rose都幾好

好呀
我想要呀唔該絲打

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/005709_d059ec37d7f39789fa06a8852b5ff5aa.jpg[img][/url]
由上至下係
mac個個係個好紅既少少瘀紅色 正常人應該覺得好紅但我好鐘意馬騮屎忽咁
colourpop個兩個就正常靚女色 cruel intentions係有微量珠光的
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/010112_820c2cbe4b98347e36c14867168641d8.jpg[img][/url]
大力推介quarters 有啲珠光咁個橙色好復古feel好正

between body shop個個我又覺得幾好聞 你可以去聞下先

Colourpop birthday suit 都淡淡地好靚!

我諗住佢再30freeship就買 不過我偏好馬騮屎忽

宜家要幾多先free ship?
比樓豬燒到想買maybeline8號 好耐無買maybeline 最少應該有5-6年
我屋企一樣maybeline都無

同我一樣
五角之前,我諗我都係n年無買過maybelline
之前嗰啲quality

決定因為你買嚟試吓
上兩個星期我同事借咗支maybeline桃紅管mascara比我,即係大佬b同亞視暗星瘋狂吹奏嗰支 我用嗰陣都有猶豫
結果唔夠兩個鐘眼底同塊面都係一條條纖維同黑色一粒粒

唔好用小細力啲
我怕痛

Maybelline mascara dog wont fk
我中過一次伏
無濃無長我用左啲乜
粉銀肥管

睇你啲相好似好潤咁 會唔會好快乾?

我無留意 我聽日試下再report

唔等你了 買咗再講

出事屌細力啲

我有nars orgasm 但未用
好閃下

我油眼用mascara 好易溶

我成日個胭脂都好重手有無方法可以避免絲打?

謝謝

快啲用啦,佢啲金粉勁靚呀
油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支
胭脂重手就喺紙巾上印吓再上面~

唔會太閃太over咩?
聽日試先
Thank you 絲打

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁
想買過盒新嘅 擺太耐唔係咁好

七年都仲用?
你好少用?

買嗰陣成日用,但因為用量好少所以仲係無少過,近呢幾年無乜掂過,擺太耐唔敢用又唔捨得扔,所以諗住買過新嘅
而家用緊蒲公英蜜粉

絲打你買過塊新既應該會發現舊既已經唔同色⋯⋯
之前我有塊nars用左3年 突然有日覺得太耐唔可以再用就買塊新既
一拼埋就發現舊既原來變深左 唔係有塊新的真係完全唔覺

唔係掛 可能氧化咗
但我勁憎nars個包裝
唔知事隔多年有無改善過
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好呀
我想要呀唔該絲打

由上至下係

同埋如果budget多可以買kenzo既flower in the air

記低左 thanks絲打
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好呀
我想要呀唔該絲打

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/005709_d059ec37d7f39789fa06a8852b5ff5aa.jpg[img]
由上至下係
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/010112_820c2cbe4b98347e36c14867168641d8.jpg[img]

其實都唔會 係我swatch得大力 你輕手啲應該冇問題
真係驚既買quarters先 真係靚 不過要睇你好唔好橙色
終於追哂
完全燒着左
新手求救
化完妝T字位出油出到反哂光
點搞

sofina base

唔該唒絲打
聽日即刻去睇下
想問近排好興唇釉,有無話邊個最好用?
個人覺得唇釉點都好似好乾
Dior個枝新出乾到顯哂唇紋

鍾意chanel #768

未用過chanel 有咩評價啊絲打
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好呀
我想要呀唔該絲打

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/005709_d059ec37d7f39789fa06a8852b5ff5aa.jpg[img][/url]
由上至下係
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/010112_820c2cbe4b98347e36c14867168641d8.jpg[img][/url]

Colourpop birthday suit 都淡淡地好靚!

我諗住佢再30freeship就買 不過我偏好馬騮屎忽

宜家要幾多先free ship?

international要50呀

快啲用啦,佢啲金粉勁靚呀
油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支
胭脂重手就喺紙巾上印吓再上面~

唔會太閃太over咩?
聽日試先

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

買嗰陣成日用,但因為用量好少所以仲係無少過,近呢幾年無乜掂過,擺太耐唔敢用又唔捨得扔,所以諗住買過新嘅
而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
所以我之前將d好耐d化妝品丟左
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

蒲公英蜜粉係benefit 號稱最靚嘅粉紅色胭脂
我性格好撚似老鼠+c9
靚嘅唔捨得開 唔捨得用 平滑嘅膏又唔捨得整花
我有啲化妝品收埋擺咗幾年都未開過
大執嗰陣先知原來我有買過呢樣嘢

個隻好用?
我朋友話唔太顯色
我性格係一唔好就唔用
所以中左好多伏

我之前見the ordinary咁平諗住應該係伏
點知勁多人讚

佢啲野其實唔錯架 可惜熱門產品成日都無貨

我有用the ordinary既vit a同b3
B3用完之後出入冷氣房既話會有d乾同甩皮(但明明我t字位勁油) 同埋如果個排皮膚敏感少少既話會拿拿地
Vit a就用完之後皮膚穩定左

我有買過bio oil
佢有vit e所以個時試下用黎去印
點知對我黎講太油 所以爆晒瘡唔多啱我用

其實我會問幸福肌同ezskin係因為我本身用緊幸福肌
係幾好用但佢對銀包唔係咁友好
但又怕重新試新野既話會有唔適應/唔啱用既情況出現
難得搞返好塊面少少唔想佢又爛過

我發現我自己既話 做好深層清潔同得閒補下濕就會唔爛面
依家用緊dmc黑凍膜 大概隔幾日用一次
得閒用下bb頭mask
皮膚滑左少少

好明你心情 我之前都經歷左好長時間既爛面
真係唔想再試

Between dmc黑凍膜我都有用
浮黑頭粉刺真係好掂

試過重度爛面爛到出水搞左大半年先好番 我而家一轉季有少少面痕就會驚到訓唔到覺

咁嚴重 絲打係皮膚敏感定咩?
我係一轉季皮膚就好易爆敏感粒
之前又會係咁生粉刺暗粒搞到好唔平滑
仲唧到成面都係印

我係用錯野引發嚴重濕疹
但我本身無濕疹底 中醫話我係積左太多廢物食得太多垃圾
但我好番之後都係死性不改 繼續食垃圾同繼續夜訓(但有時係工作壓力太大訓唔到

爛面最慘既唔係爛面,而係周圍啲人猛話好慘呀做咩搞成咁*2046
我果排down到連工都唔想番,抬唔起頭做人
差唔多有四個月無番去陪老人家食飯

咁你依家係咪已經好返好多啦?
我個陣都係 學都唔想返街又唔想出
出去一定要化妝 但又明知化妝傷皮膚
仲要點遮都遮唔到最後會喺到發自己脾氣

諗返都唔知自己係點捱過個啲日子
終於有人講
我仲以為一直以黎得我咁諗
我都有睇開隔離post
本身淨係勸喻人地唔好用Loreal gp既野
之後直情隻字都不能提
提親都起晒鋼咁真心覺得痴撚線
唔係話唔關心政治
但化個妝洗唔洗搞到咁複雜
成班根本就又虛偽又小圈子
個個係度做keyboard fighter
係連登講到好兇狠 點樣抵制loreal gp乜乜乜
現實中 如果有日loreal gp搞開倉
我肯撚定呢班抵制閪會狗衝去掃貨
但返到黎連登就提都唔會提
扮咩清高je
口講抵制 現實狗衝
On撚鳩
根本最撚假就係呢班女人

傻嘅
佢地圍內知自己咩料子啦
道德係對外人only
而且重可以顯得佢地好清糕
懶得同佢地扭屎忽花
要清糕佢地自己蒸飽佢
想問下g market運費點先做到最平? 係咪要搵集運

冇呀 但茶其他牌子又冇呢個情況出現
[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/000044_83b57bb0cb66f7a5d0530d3b1fce65ae.jpg[/img][/url] 呢隻

[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/000436_42523ce4683a64cd22a9c4a5ef6e1696.jpg[/img][/url]

圖google 搵 我覺得算潤呀 潤過單色個隻 單色試過上咀之後無買

Swatch 出黎個比例真係好似有啲怪
好難做到個model個效果喎

其實佢fb嗰啲試上嘴都好怪,好似用咗黑色唇線筆框咗咁
完全唔係佢post嗰個咁靚嘅效果

如果比我用,我會用手指分開上
Hi黑色上內唇,hi紅色blend開啲黑色
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好呀
我想要呀唔該絲打

由上至下係

其實都唔會 係我swatch得大力 你輕手啲應該冇問題
真係驚既買quarters先 真係靚 不過要睇你好唔好橙色

我用過一次
唔知係唔係太重手
覺得自己
想問近排好興唇釉,有無話邊個最好用?
個人覺得唇釉點都好似好乾
Dior個枝新出乾到顯哂唇紋

鍾意chanel #768

未用過chanel 有咩評價啊絲打

幾潤 搽上去玻璃嘴 好透薄
想問下g market運費點先做到最平? 係咪要搵集運

唔駛集運 揀sf 唔好用ems即刻平一半有多
買多啲就抵啲
嗰個psst啲女人真係好得閒
我喺度睇呢個post發覺所有有提佢地post嘅都會有人負皮
正宗又要睇又要屌

完全理解唔到佢地思維,可能覺得負皮完我地會嬲

負皮我真情痛心疾首添

叫人另外開個post自己傾
開左啦即刻瘋狂負皮加入黎屌
成班西女人

唔會太閃太over咩?
聽日試先

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
所以我之前將d好耐d化妝品丟左
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

蒲公英蜜粉係benefit 號稱最靚嘅粉紅色胭脂
我性格好撚似老鼠+c9
靚嘅唔捨得開 唔捨得用 平滑嘅膏又唔捨得整花
我有啲化妝品收埋擺咗幾年都未開過
大執嗰陣先知原來我有買過呢樣嘢

個隻好用?
我朋友話唔太顯色
我性格係一唔好就唔用
所以中左好多伏

唔好預佢好顯色
佢係好自然嘅baby pink
同埋我最鍾意佢唔駛任何技巧都可以有氣息
趕時間同埋唔知用咩色胭脂一流

Swatch 出黎個比例真係好似有啲怪
好難做到個model個效果喎

其實佢fb嗰啲試上嘴都好怪,好似用咗黑色唇線筆框咗咁
完全唔係佢post嗰個咁靚嘅效果

如果比我用,我會用手指分開上
Hi黑色上內唇,hi紅色blend開啲黑色

個原意就唔同左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞