不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
之前上去問修眉有無舖頭推介比人大大隻紅字屌我唔睇懶人包
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

修眉可以去benefit 朗豪坊班ba都好好
我都有買樓主支焦糖裸
比台灣YouTuber燒到好行
見Catie查得勁靚
本身香港power matter果條line冇得賣呢隻色
我去台灣先買到 仲要間間都冇貨
番到黎香港 過左幾個星期就有得賣

色靚 易上嘴 好順滑 咁既效果係maybelline身上係驚喜
但係佢唔岩黃皮
搞到仲有成大枝係度

係超正
黃皮上會有啲偏紫但我可以
真係估唔到maybelline
我覺得佢發現再繼續之前咁真係會執
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

以前搵twiggy修 但好似冇做了 出去修一次好貴
原來楊絲獨立左出黎開新post

我想問下幸福肌同輕鬆護膚個ezskin比邊個好用d
就咁睇ezskin平過幸福肌同埋係皮膚科醫生整既
但又怕佢唔好用
想睇下有冇人用過可以比較下

陳皮既靠腰令我放棄使用何油類產品

本身我有用堅果油 又試過用椰子油
而家淨係會用黎搽腳

但又有好多美容大師話用油冇問題咁
都唔知信邊個好
其實應該要去掛號睇一次 不過勁難搶位同埋間野又係台灣咁q麻煩

我都係用油 但我用bio oil
係咪好奇怪

無話奇唔奇怪 自己皮膚承受到無問題就ok啦

我本身用開保濕精華 但keep住出暗粒
做facial個姐姐就話我係太乾
我就諗住試下轉用油 咁啱有枝bio oil喺手

點知用完真係好返晒
仲要啲唧暗粒既印都退得好快
依家keep住當精華用
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

之前修開shu umura 依家覺得太貴想搵細舖
已經搵到啦開心做常客中
多謝你先
比樓豬燒到想買maybeline8號 好耐無買maybeline 最少應該有5-6年
我屋企一樣maybeline都無

同我一樣
五角之前,我諗我都係n年無買過maybelline
之前嗰啲quality

決定因為你買嚟試吓
上兩個星期我同事借咗支maybeline桃紅管mascara比我,即係大佬b同亞視暗星瘋狂吹奏嗰支 我用嗰陣都有猶豫
結果唔夠兩個鐘眼底同塊面都係一條條纖維同黑色一粒粒

桃紅色方形嗰支?
香港好似冇出好耐 呢支我油眼好鍾意
好耐之前買過 後尾冇左冇試其他 淨係用mj

係呀
講起mj,今日終於買咗

佢好似第一次出呢種刷頭
Canmake新出指甲油
效果勁靚唔易甩

搽呢款指甲油有咩技巧
我搽到d閃片好似生"辣厘"咁

我上面post左個trick arrrr絲打可以剩係睇我先搵返個post出來
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

係囉最衰自己唔識修

上年買左 好想快啲冬天又拎出黎用
聞落有啲梅味好正

識貨
買完先知原來Givenchy d唇膏好用到咁
好想再買其他色但又覺得浪費錢 我有8x支唇膏

之前因為買唔到tom ford paradiso 所以買左givenchy既dupe 色 但茶上嘴就甩皮 但其他牌子唇膏又唔會係咁 好困擾 搞到宜家冇用佢

搽之前有無去死皮?
我剩係用過佢一條line
唔知係唔係你買嗰條line呢

冇呀 但茶其他牌子又冇呢個情況出現
呢隻

我係用呢隻 呢條line呀 勁好用

黑色上嘴會變咩色?

會跟你個人體溫變
我會變好靚既莓紅色 秋冬最愛
亦都可以疊係其他顏色上面
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

有啲錢係要比人賺架
一間自己修完搞禍左就有排柒

想買
你有無買佢最新嗰隻雙色唇膏

冇啊 但我想買佢隻黑色lip gloss同胭脂

個胭脂係咩色
Canmake好似就快出紫色胭脂
我無紫色胭脂 想買

黑色胭脂 又係唔同人唔同色

係胭脂液/膏/餅?出咗未

液黎 八月尾我係日本見到有
香港唔知出左未

液咁我用唔到了,會推走遮瑕

遲下得閒經過睇下有冇 如果我買再話你知靚唔靚啦
原來楊絲獨立左出黎開新post

我想問下幸福肌同輕鬆護膚個ezskin比邊個好用d
就咁睇ezskin平過幸福肌同埋係皮膚科醫生整既
但又怕佢唔好用
想睇下有冇人用過可以比較下

而家淨係會用黎搽腳

都唔知信邊個好
其實應該要去掛號睇一次 不過勁難搶位同埋間野又係台灣咁q麻煩

係咪好奇怪

點知用完真係好返晒
依家keep住當精華用

我用緊minon moist gel pack再加the ordinary b5
暫時都仲頂得住
遲下再乾燥啲應該要用番雪花秀
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

但shu唔係可以換返產品架咩?

冇啊 但我想買佢隻黑色lip gloss同胭脂

個胭脂係咩色
Canmake好似就快出紫色胭脂
我無紫色胭脂 想買

黑色胭脂 又係唔同人唔同色

係胭脂液/膏/餅?出咗未

液黎 八月尾我係日本見到有
香港唔知出左未

液咁我用唔到了,會推走遮瑕

遲下得閒經過睇下有冇 如果我買再話你知靚唔靚啦

好呀
樓主好波
想問下 黑髮係咪用返灰黑嘅眉色會好啲
有冇咩眉粉眉筆介紹
唔該
利申新手
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

我係shu redeem到就黎無野好換
雖然真係修得好滿意
有無平d既修眉地方介紹

而家淨係會用黎搽腳

都唔知信邊個好

係咪好奇怪

點知用完真係好返晒
依家keep住當精華用

我用緊minon moist gel pack再加the ordinary b5
暫時都仲頂得住
遲下再乾燥啲應該要用番雪花秀

我之前見the ordinary咁平諗住應該係伏
點知勁多人讚
嗰個post啲人仲癡線到會check 啲人係sf買咗咩,因為有啲acc 係share咁用,會知道其他人買咗咩,而有個絲打買咗啲L'Oréal grp嘅嘢,比啲人check 到, 然後放上post到討伐, 仲話如果個位絲打再買L'Oréal grp嘅嘢就post佢啲個人資料上去
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人
不過個陣個個怕左佢地冇人敢話佢
想問下 黑髮係咪用返灰黑嘅眉色會好啲
有冇咩眉粉眉筆介紹
唔該
利申新手

灰色會最好
我自己用excel pd13
我覺得好用
但上面有絲打話會甩
Etude house都有灰色眉筆 廿幾蚊 平平地都可以試下
Maybelline powder matte #touch of nude

呢隻色向台灣ptt大熱叫焦糖裸
搞到我勁好奇
買完五角之後對maybelline改觀,即便睇下powder matte
有touch of nude!!!!!
就即入左

上嘴勁滑唔卡紋
飲水印好少
真係有種powder to matte嘅感覺,個顏色係介乎少女同熟女中間
係日常色,唔會太over但又令你個妝幾有style

呢個系列我覺得係呢隻色最靚,其他都無乜挑起我條筯

好 睇完即刻想買返支
有冇乾燥玫瑰🌹色唇膏推介
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

我係shu redeem到就黎無野好換
雖然真係修得好滿意
有無平d既修眉地方介紹

我自己鳩剃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞