不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
有無人用過muji 敏感肌卸妝油
卸完妝塊面都白左一層
之後再用toner 抹就會抹走層白色
驚果層野抹唔乾淨會對皮膚唔好

另外有無絲打有好用既美白牙齒product 推薦下
見又有藍光機又有牙貼 但唔知邊隻work
覺得d牙越黎越黃

用卸妝油捽完要用水過幾次
直接啲油乳化晒
再用潔面野洗一洗 洗走萬一捽唔走啲油

洗得好既過 又冇咩特別敏感之類問題
用油應該係對皮膚最少負荷既卸妝方法黎

thanks絲打
我平貴都會買 不過已經買少咗好多
上兩星期喺three買咗一支眼線筆一支遮瑕膏埋單都$600

以前買好多化妝品 依家真係斬左手指
真係有需要先買

X2斬咗手指
但係見到屋企啲化妝品真係多到講唔出有需要
有冇絲用penhaligon's 啲香水

真係有需要先買

X2斬咗手指

X3 見到人鐵皮好爽咁

真係有需要先買

X2斬咗手指

X3 見到人鐵皮好爽咁

底見えコスメ
有無絲打可以貼吓鐵片君

絲打係咪一定要cushion? 同埋絲打多唔多嘢需要遮瑕?如果係就可以試下Clio嘅 佢除咗最新粉紅色包裝果個蜂巢cushion比較潤d/反光d 其他系列都好低調 而且遮瑕和持久度都好高
我自己依家少用cushion,轉用粉底液
同埋我無咩需要遮瑕 (無嘢要遮 真係大推MUF嘅WATER BLEND)人生最貴嘅粉底真係佢 買完肉赤但係覺得值得

我多印要遮
次次黎m就谷m痘,啲印又十世都唔退
等我聽日去試下water blend先,正就照買,加遮瑕膏頂檔
Saem支落妝水又平又好用
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Between 有冇香水同好分享

Chanel no5

絲打你好重口味
有無絲打分享氣墊粉底

之前用開innisfree都ok
然後屎忽痕買咗chanel嗰隻新出嘅cushion
係完全唔好用 一個月就用完 仲要無補充裝
好後悔嘥咗錢

定係我買返innisfree好啲

holika holika photo ready cushion我覺得唔錯
innisfree上左好似冇上咁

絲打係咪一定要cushion? 同埋絲打多唔多嘢需要遮瑕?如果係就可以試下Clio嘅 佢除咗最新粉紅色包裝果個蜂巢cushion比較潤d/反光d 其他系列都好低調 而且遮瑕和持久度都好高
同埋我無咩需要遮瑕 (無嘢要遮 真係大推MUF嘅WATER BLEND)人生最貴嘅粉底真係佢 買完肉赤但係覺得值得

我多印要遮
等我聽日去試下water blend先,正就照買,加遮瑕膏頂檔

我都係 一谷m就生石頭瘡 依家用pair個隻暗瘡膏厚可以壓到唔爆出黎
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

我冇新意地用 Jo Malone
一係就用去日本狂掃 cheap 到爆嘅細支裝香水

Ohana mahaana?
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

平時用開GA
發覺jill stuart 原來都好好聞

白色個支

我多印要遮

你多引唔好買WB呀!!!! WB我用係真係搽一層然後唔加任何嘢就係最好嘅妝感 佢會令到我越來越奶油肌 最後個妝感好靚 我試過搽完再上一層碎粉 個finishing真係差十丈遠
如果你真係多野遮 去大間d嘅屈人錢試下CLIO啦,d款都幾齊 又唔洗怕畀BA chur你sell你

我多印要遮

我都係 一谷m就生石頭瘡 依家用pair個隻暗瘡膏厚敷可以壓到唔爆出黎
有無絲打分享氣墊粉底

之前用開innisfree都ok
然後屎忽痕買咗chanel嗰隻新出嘅cushion
係完全唔好用 一個月就用完 仲要無補充裝
好後悔嘥咗錢

定係我買返innisfree好啲

holika holika photo ready cushion我覺得唔錯
innisfree上左好似冇上咁

試下nars 真係幾好用
油肌而家啲天氣都keep到
我想問下點補妝...要帶d 咩
係咪一定要噴野上面?
我噴唔噴都係抹到一撻撻同睇落好乾
好彩返office都係女仔, 有時間就用落妝水抹曬d核突位再上過

我多印要遮

你多唔好買WB呀!!!! WB我用係真係搽一層然後唔加任何嘢就係最好嘅妝感 佢會令到我越來越奶油肌 最後個妝感好靚 我試過搽完再上一層碎粉 個finishing真係差十丈遠
如果你真係多野遮 去大間d嘅屈人錢試下CLIO啦,d款都幾齊 又唔洗怕畀BA chur你sell你

我多印要遮

我都係 一谷m就生石頭瘡 依家用pair個隻暗瘡膏厚可以壓到唔爆出黎

我之前試過啦
佢呢次唔爆,下次積埋一次過爆
我想問laneige whitening bb cushion 會唔會好易致粉刺 想買黎for冬天用
我覺得韓國底妝好厚好焗 但最衰冬天用唔到粉餅 會乾死

開心有呢個post 我係隔離post完全唔敢留言

呢個野我覺得偏乾喎
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

絲打你好重口味

Chanel新出果枝 gabrielle維持一貫重口味作風聞完會有少少頭暈
bookmark個post先
好貼地 窮學生睇岩晒

我多印要遮

搭單問

Ysl 呢個如何?
有無人用過muji 敏感肌卸妝油
卸完妝塊面都白左一層
之後再用toner 抹就會抹走層白色
驚果層野抹唔乾淨會對皮膚唔好

另外有無絲打有好用既美白牙齒product 推薦下
見又有藍光機又有牙貼 但唔知邊隻work
覺得d牙越黎越黃

用過依隻幾次覺得好work 但係貼完真係會牙酸 不過過一排無事

我用過幾次頂唔順 無再用 太酸

我多印要遮

我之前試過啦
佢呢次唔爆,下次積埋一次過爆

我之前用過gel plus 太那同用到塊好乾
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

香水我最近買左kenzo 既 flower in the air 外型又靚又香

新個隻黃色既Miss Dior edp 超級香 又long lasting

真係好新喎 上星期去連卡佛仲未見到

我多印要遮

搭單問

Ysl 呢個如何?

聽講係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞