不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike

絲打係咪一定要cushion? 同埋絲打多唔多嘢需要遮瑕?如果係就可以試下Clio嘅 佢除咗最新粉紅色包裝果個蜂巢cushion比較潤d/反光d 其他系列都好低調 而且遮瑕和持久度都好高
我自己依家少用cushion,轉用粉底液
同埋我無咩需要遮瑕 (無嘢要遮 真係大推MUF嘅WATER BLEND)人生最貴嘅粉底真係佢 買完肉赤但係覺得值得

我多印要遮
次次黎m就谷m痘,啲印又十世都唔退
等我聽日去試下water blend先,正就照買,加遮瑕膏頂檔

你多唔好買WB呀!!!! WB我用係真係搽一層然後唔加任何嘢就係最好嘅妝感 佢會令到我越來越奶油肌 最後個妝感好靚 我試過搽完再上一層碎粉 個finishing真係差十丈遠
如果你真係多野遮 去大間d嘅屈人錢試下CLIO啦,d款都幾齊 又唔洗怕畀BA chur你sell你

其實我唔識點搵啱自己嘅色號
我次次都係靠BA幫我,自己試極都奇奇怪怪咁
有無人用過muji 敏感肌卸妝油
卸完妝塊面都白左一層
之後再用toner 抹就會抹走層白色
驚果層野抹唔乾淨會對皮膚唔好

另外有無絲打有好用既美白牙齒product 推薦下
見又有藍光機又有牙貼 但唔知邊隻work
覺得d牙越黎越黃

用過依隻幾次覺得好work 但係貼完真係會牙酸 不過過一排無事

我用過幾次頂唔順 無再用 太酸

我就係用左三四次,之後無用 仲有一盒半都度
但係用左幾次 都白到依家 我覺得佢急救用幾work 同埋keep到依家 我幾個月前用
屌你介紹垃圾,有d野唔係平就係好。
我想問下點補妝...要帶d 咩
係咪一定要噴野上面?
我噴唔噴都係抹到一撻撻同睇落好乾
好彩返office都係女仔, 有時間就用落妝水抹曬d核突位再上過

求心得
有冇絲用penhaligon's 啲香水

想買 見hktv mall 賣得勁平

有咩味推介?
中意帶甜既花香
一次過回
新手眼線絲打
買枝平平地畫內眼先
二十幾bbia

再加枝liquid 拖眼尾(bbia liquid都係好平,但你要上gmarket買,最好帶下foundation基本嘢even out返運費,如果唔想煩可以去兆萬地庫買
畫內眼記住反起眼皮,將眼毛空間填滿

Laneige底妝唔太推,我fd話好灰同成個面具咁
雙色matte嗰枝好似好正
嗰隻apieu熊仔rd04我都有,但我唔鐘意佢個質地 好痴頭髮 啱啱搽上嘴係幾靚幾顯色,但過耐咗就無晒豆沙色嘅感覺

我都係鐘意matte finish多d
最近用一隻the saem kiss button lip matte 6號色 好襯深色衫or冬天呢個季節
係咪一定要噴野上面?
好彩返office都係女仔, 有時間就用落妝水抹曬d核突位再上過

印走啲油 用粉餅或都cushion 補妝
印完油再噴嘢都ok
呢排試緊ettusais 去油光個隻係柚子味 幾好聞
係咪一定要噴野上面?

印走啲油 用粉餅或都cushion 補妝
印完油再噴嘢都ok
呢排試緊ettusais 去油光個隻係柚子味 幾好聞

絲打係咪一定要cushion? 同埋絲打多唔多嘢需要遮瑕?如果係就可以試下Clio嘅 佢除咗最新粉紅色包裝果個蜂巢cushion比較潤d/反光d 其他系列都好低調 而且遮瑕和持久度都好高
我自己依家少用cushion,轉用粉底液
同埋我無咩需要遮瑕 (無嘢要遮 真係大推MUF嘅WATER BLEND)人生最貴嘅粉底真係佢 買完肉赤但係覺得值得

我多印要遮
次次黎m就谷m痘,啲印又十世都唔退
等我聽日去試下water blend先,正就照買,加遮瑕膏頂檔

我都係 一谷m就生石頭瘡 依家用pair個隻暗瘡膏厚可以壓到唔爆出黎

我之前試過啦
佢呢次唔爆,下次積埋一次過爆

我之前用過gel plus 太那同用到塊好乾

依家用緊the ordinary枝水楊酸,感覺良好,算少左粒粒
但係啲印都係搞唔掂
Saem支落妝水又平又好用
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Between 有冇香水同好分享

Chanel no5

絲打你好重口味

Chanel新出果枝 gabrielle維持一貫重口味作風聞完會有少少頭暈

反而我好中意garbrielle
但冇乜character
太似jadore

之前睇完dior呢個廣告買咗呢支550色
都幾唔好用吓
質地好厚
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

絲打你好重口味

上年出個支喎 好香好正
另外miss dior又係好正 甜甜地
係咪一定要噴野上面?

我都有呢個問題
用mac fix plus 200有找
返office乾肌必備
噴完完即刻唔乾
一撻撻係發生乜事
你落妝水抹再上粉皮膚好傷架
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

絲打你好重口味

Chanel新出果枝 gabrielle維持一貫重口味作風聞完會有少少頭暈

呢支唔掂 勁俗
我同事話敷淺既男人會鍾意
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

絲打你好重口味

反而我好中意garbrielle
但冇乜character
太似jadore

我對佢既感想係適合啲成熟少少既女性(唔係年齡上既成熟 係打扮上既成熟
但攤耐左陣味係幾好聞既 只要過到岩岩噴果下就得
嗰隻apieu熊仔rd04我都有,但我唔鐘意佢個質地 好痴頭髮 啱啱搽上嘴係幾靚幾顯色,但過耐咗就無晒豆沙色嘅感覺

我都係鐘意matte finish多d
最近用一隻the saem kiss button lip matte 6號色 好襯深色衫or冬天呢個季節

我鍾意matte因為飲水無印同多數無味
熊仔嗰個大約兩三個鐘,向我嘴
佢係好易溶
但隻色真係做得好靚同浸味係好接受到
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

之前用開Hermes支李先生
呢排轉咗D&G Light Blue

都幾唔好用吓
質地好厚

我係唔鍾意佢過幾個鐘浸味重唔散
飲水係咁飲佢浸味

都幾唔好用吓
質地好厚

厚係特色

佢釉黎嫁嘛
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

絲打你好重口味

呢支唔掂 勁俗

我都係鐘意花香味多啲,例如jo malone既英國梨同wild bluebell
lm 正皮
終於都有人講佢地圍爐d野
佢地d post基本上唔登入都睇唔到
全部都加撚曬密 連一個 colourpop ig post都加密
屌 我自己唔識上網睇
洗唔洗咁自私圍爐講
講親唇膏成撚日推邦女石玫 每個新post差唔多成日見到
d上咀swatches 仲要柒撚到 個個偷偷留下負皮
佢地根撚本就排鳩斥人 唔岩聽既就負評屌人唔睇懶人包
仲要專登入黎講自己唔買L’Oréal gp d野有幾撚偉大
洗唔洗咁入黎示威啊
唔中意就咪入黎睇啦

都幾唔好用吓
質地好厚

我係唔鍾意佢過幾個鐘浸味重唔散
飲水係咁飲佢浸味

你一講完我即刻打開咗嚟聞
一貫歐美唇膏嘅味道
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

絲打你好重口味

上年出個支喎 好香好正
另外miss dior又係好正 甜甜地

Leau?
我以為係原本個支5度

有冇人興趣睇?我想問香評 大家交流下
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

絲打你好重口味

呢支唔掂 勁俗

我都係鐘意花香味多啲,例如jo malone既英國梨同wild bluebell

wild bluebell好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞