不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
楊絲已經好耐無理過我啦

Sor
傲嬌好耐無見
我地啲時間錯位曬
一係你潛一係我潛
而家同所有絲togetherness

好耐無見呀真係
點解係度同你打招呼都要畀人dislike
依家發生咩事 企出黎直接同我講啦
唔好單打我
好鍾意你既分享
可唔可以講多少少韓國護膚品同化妝品?
我都買左熊仔唇膏 超好用 買左三隻色
一路睇諗緊你係咪楊絲 原來真係

我轉名為興趣
一定認得我呢塊頭皮
想睇粉底

我地有心靈感應
黎緊就會捨呀一堆平價粉
每日一枝

絲打咩膚質

我會出油,其他乾
所以有啲粉for 乾肌唔太控油我個鼻就

For油肌我啲笑紋就

所以油乾粉我都大約會講到
但我都要戴返不同款式嘅

伸脷: 我唔買專櫃粉底
一因爲窮
二因爲覺得唔值

呢個世界有嘢叫sogo thankful week
btw 呢期卸妝 skin care轉晒 Curel 好正

求share
有時相轉但懶得研究
想睇粉底

我地有心靈感應
黎緊就會捨呀一堆平價粉
每日一枝

絲打咩膚質

我會出油,其他乾
所以有啲粉for 乾肌唔太控油我個鼻就

For油肌我啲笑紋就

所以油乾粉我都大約會講到
但我都要戴返不同款式嘅

伸脷: 我唔買專櫃粉底
一因爲窮
二因爲覺得唔值

呢個世界有嘢叫sogo thankful week

太肥迫唔入

想問楊絲同傲嬌絲係咪有ig
我成日stalk ig beauty sharing

我有呀 不過勿相認
我唔想畀人知 費事畀人覺得我做宣傳
講真係度都少咗post相少咗分享
因為太多罵戰/依樣唔滿意、個樣唔滿意
我純碎講自己感受,無針對任何一個人
我都係開咗唔係好耐
我覺得ig sharing開心d
得閒就自己講下自己最近用咩,
大家覺得有用就book mark無用就skip
楊絲已經好耐無理過我啦

Sor
傲嬌好耐無見
我地啲時間錯位曬
一係你潛一係我潛
而家同所有絲togetherness

好耐無見呀真係
點解係度同你打招呼都要畀人dislike
依家發生咩事 企出黎直接同我講啦
唔好單打我

瘋狂負皮我地,希望我地爛面落地獄
整定啲紙紥五角唇膏燒比我地做primer
呢種負皮速度好爽
無追隔離post好耐 隔離成日買專櫃個個都外國讀書窮撚表示好離地
不過估唔到楊絲過左檔
支持

離地七萬尺
Share而家接近全專櫃
買唔起
同佢地啲人溝通唔到
而家freestyle開心好多

痴線 我留左言唔夠5分鐘就俾人負皮
其實好多時唔係買唔起 而係真係唔洗買咁貴仲一出就搶
尤其唇膏呢家嘢你用幾貴都係會甩
我都係用cheap嘢算 買幾多都用唔晒咁
成日見到佢地成堆買就覺得好撚癲 可能我冇咁熱愛

我都窮jj 經常好似師奶咁格價買平嘢
不過認真我自從lancome事件後無再用Lgroup產品
但係其他人用唔用係佢地嘅事
我唔會阻止/批評
我有同身邊d朋友同學解釋點解唔好用
但佢地聽唔聽我講又係另一回事
人地嘅決定你永遠都阻止唔到
唔需要執著和勉強

依一支眼線真係不得不share
又易掃(科學毛筆頭)
又唔會化
又唔溶但又易落
Watson Clio counter有得買 百零蚊倒
不過最平都係韓國直接買 減價時7,80蚊有交易

千其唔好買錯另一款水筆頭 嗰款會化
依款會搭埋一枝落妝油或mascara

真心推介
已經用咗五年無轉過(無需要試其他#hoho)
好欣賞你

只准圍爐打招呼,不許新手問野
一班版主大家姐郁啲屌人唔追post唔睇懶人包
有人提下又唔係讚都要鬧
好鍾意你既分享

多謝絲打先
我會呀 等我呀
熊仔而家repackage左無左熊仔
但枝膏體實左無咁易溶下溶下
但我都係鍾意柒頭熊仔糖包裝
好欣賞你

有人提下又唔係讚都要鬧

35秒已經有人負皮你
D人跟得好貼

又易掃(科學毛筆頭)
又唔會化
又唔溶但又易落

真心推介

呢支我用第一次已經化
我超油眼
好鍾意你既分享

多謝絲打先
我會呀 等我呀

我都係鍾意熊仔包裝多d
不過轉左包裝都係好難扭 勁驚扭爛
同埋新包裝無咩特別咁 熊仔可愛好多
成日想用桃紅色唇膏但唔知個妝點襯好
好欣賞你

有人提下又唔係讚都要鬧

絲打你破左紀錄
你within 1分鐘比人負皮左
屌人唔追之前話係文化,你唔接受唔好上黎連登高登啦

都on撚9
個個一出世就上咩 啲post推得咁快,返工返學又要背誦懶人包
公主癌
留名睇你分享

又易掃(科學毛筆頭)
又唔會化
又唔溶但又易落

真心推介

呢支我用第一次已經化
我超油眼

眼線好哈人用
所以多數搵到岩就一世
Clio絲打不如講下自己乜眼
我就水眼,睇戲必喊所以一定要防水
好欣賞你

有人提下又唔係讚都要鬧

個所謂懶人包煩過閪 \/
btw 呢期卸妝 skin care轉晒 Curel 好正

求share
有時相轉但懶得研究

要睇翻你咩肌 佢話for敏感or乾肌 但我混油平時少敏感都照用完全冇爆粒粒
利申我成日生暗粒
我買左佢泡泡洗面先既 洗完好潤feel唔會乾憎憎咁 幾好feel
不過睇你化濃唔濃妝 我成日淡妝都覺得夠乾淨了
之後就係佢個化妝水 佢有分123 1係最爽 3係最濃咁
我上網睇review話1揸左好似冇揸咁
所以買左2 我平時沖完涼一入冷氣房就抽到乾晒咁
用完係feel到啱啱好 好似有層嘢潤住你皮膚咁
之後係佢個cream 我覺得如果油肌同怕笠就可能會太潤了
始終佢係for乾肌 不過我混油都照用因為我都淨係夜晚訓教用冇咩影響
可能遲下轉天氣乾啲會好啲

同埋有樣嘢唔知關唔關事 我冇轉到化妝品淨係轉晒佢地brand 又冇用美白product 但呢幾日keep住有人話我白左

利申我唔係好pro的 希望幫到你
留名先!

最近用椰子油皮膚好多好多!
以前勁爆瘡
依排竟然冇出
零食有照食
好鍾意你既分享

多謝絲打先
我會呀 等我呀

我都係鍾意熊仔包裝多d
不過轉左包裝都係好難扭 勁驚扭爛
同埋新包裝無咩特別咁 熊仔可愛好多
成日想用桃紅色唇膏但唔知個妝點襯好

桃紅要其他絲打share
我一定避桃紅
顯得我黑裏帶黃
上眼就唱大戲
如果搞得好成個桃花妝好正
但真實世界我無乜見人咁出街,ig有見
希望有絲打可以整下出得街嘅桃紅妝
無追隔離post好耐 隔離成日買專櫃個個都外國讀書窮撚表示好離地
不過估唔到楊絲過左檔
支持

離地七萬尺
Share而家接近全專櫃
買唔起
同佢地啲人溝通唔到
而家freestyle開心好多

痴線 我留左言唔夠5分鐘就俾人負皮
其實好多時唔係買唔起 而係真係唔洗買咁貴仲一出就搶
尤其唇膏呢家嘢你用幾貴都係會甩
我都係用cheap嘢算 買幾多都用唔晒咁
成日見到佢地成堆買就覺得好撚癲 可能我冇咁熱愛

我都窮jj 經常好似師奶咁格價買平嘢
不過認真我自從lancome事件後無再用Lgroup產品
但係其他人用唔用係佢地嘅事
我唔會阻止/批評
我有同身邊d朋友同學解釋點解唔好用
但佢地聽唔聽我講又係另一回事
人地嘅決定你永遠都阻止唔到
唔需要執著和勉強

我都明呀 我自己本身都少loreal grp啲嘢 之後都冇特登買/唔買
但我唔會迫人跟我
上面maybelline 5角唇膏10號色會唔會顯黃
本身個配色咁奇怪 原來搽出黎咁靚
canmake個指甲油靚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞