不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike

快啲用啦,佢啲金粉勁靚呀
油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支
胭脂重手就喺紙巾上印吓再上面~

唔會太閃太over咩?
聽日試先
Thank you 絲打

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁
想買過盒新嘅 擺太耐唔係咁好

七年都仲用?
你好少用?

買嗰陣成日用,但因為用量好少所以仲係無少過,近呢幾年無乜掂過,擺太耐唔敢用又唔捨得扔,所以諗住買過新嘅
而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
所以我之前將d好耐d化妝品丟左
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

蒲公英蜜粉係benefit 號稱最靚嘅粉紅色胭脂
我性格好撚似老鼠+c9
靚嘅唔捨得開 唔捨得用 平滑嘅膏又唔捨得整花
我有啲化妝品收埋擺咗幾年都未開過
大執嗰陣先知原來我有買過呢樣嘢

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

買嗰陣成日用,但因為用量好少所以仲係無少過,近呢幾年無乜掂過,擺太耐唔敢用又唔捨得扔,所以諗住買過新嘅
而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

我性格好撚似老鼠+c9

個隻好用?
我朋友話唔太顯色
我性格係一唔好就唔用
所以中左好多伏

唔好預佢好顯色
佢係好自然嘅baby pink
同埋我最鍾意佢唔駛任何技巧都可以有氣息
趕時間同埋唔知用咩色胭脂一流

啱我

好似$280 真係誠意推介

就算要溝胭脂用 都一定會用佢做底

佢個掃好似唔好用咁
Btw絲打你用到見底 應該真係

我有用the ordinary既vit a同b3
B3用完之後出入冷氣房既話會有d乾同甩皮(但明明我t字位勁油) 同埋如果個排皮膚敏感少少既話會拿拿地
Vit a就用完之後皮膚穩定左

我有買過bio oil
佢有vit e所以個時試下用黎去印
點知對我黎講太油 所以爆晒瘡唔多啱我用

其實我會問幸福肌同ezskin係因為我本身用緊幸福肌
係幾好用但佢對銀包唔係咁友好
但又怕重新試新野既話會有唔適應/唔啱用既情況出現
難得搞返好塊面少少唔想佢又爛過

我發現我自己既話 做好深層清潔同得閒補下濕就會唔爛面
依家用緊dmc黑凍膜 大概隔幾日用一次
得閒用下bb頭mask
皮膚滑左少少

好明你心情 我之前都經歷左好長時間既爛面
真係唔想再試

Between dmc黑凍膜我都有用
浮黑頭粉刺真係好掂

試過重度爛面爛到出水搞左大半年先好番 我而家一轉季有少少面痕就會驚到訓唔到覺

咁嚴重 絲打係皮膚敏感定咩?
我係一轉季皮膚就好易爆敏感粒
之前又會係咁生粉刺暗粒搞到好唔平滑
仲唧到成面都係印

我係用錯野引發嚴重濕疹
但我本身無濕疹底 中醫話我係積左太多廢物食得太多垃圾
但我好番之後都係死性不改 繼續食垃圾同繼續夜訓(但有時係工作壓力太大訓唔到

爛面最慘既唔係爛面,而係周圍啲人猛話好慘呀做咩搞成咁*2046
我果排down到連工都唔想番,抬唔起頭做人
差唔多有四個月無番去陪老人家食飯

咁你依家係咪已經好返好多啦?
我個陣都係 學都唔想返街又唔想出
出去一定要化妝 但又明知化妝傷皮膚
仲要點遮都遮唔到最後會喺到發自己脾氣

諗返都唔知自己係點捱過個啲日子

而家好番晒啦 經過果次之後我轉晒護膚品
爛面其間試過aveeno physiogel(唔識串 ) 完全無料到
最後靠中醫百屌成材先好番
我媽果陣仲要日日影我相話做記錄睇下有無好轉
我果下真係想死左佢算,爛面已經唔開心你仲要影我相

咁就好啦
Auntie 好狠心
我都有一次過轉晒啲醫美防敏products
其他牌子護膚品都已經唔敢再亂試
想問下g market運費點先做到最平? 係咪要搵集運

唔駛集運 揀sf 唔好用ems即刻平一半有多
買多啲就抵啲

睇呢個post燒到著唒 即刻開左g market ac 隔離post講d野真係太貴 仲要買左又唔會用得唒

Apeiu個三胭脂好似好靚

佢個眼影膏好靚
Charlie catie都up左片講開架好用既產品

咁地址係寫自己屋企定順豐站個d? 謝謝

唔會太閃太over咩?
聽日試先

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

我性格好撚似老鼠+c9

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

我執出黎個陣會埋怨自己
同叫自己唔好再買
但我都係會買
我想問下點補妝...要帶d 咩
係咪一定要噴野上面?
我噴唔噴都係抹到一撻撻同睇落好乾
好彩返office都係女仔, 有時間就用落妝水抹曬d核突位再上過

我都有呢個問題
用mac fix plus 200有找
返office乾肌必備
噴完完即刻唔乾
一撻撻係發生乜事
你落妝水抹再上粉皮膚好傷架

個post去得好快
一撻撻可能係只係hi走左最面層真係浮左出黎果d粉
之後淨返係面既又蓋唔曬原本既皮膚+有時d base有smoothing作用咁有d一撻撻既feel(唔知形唔形容到 )
所以我試過就咁印走或者噴完toner先印走差印只在於有d 水份好少少
點解會用落妝水抹係覺得可以連鼻周/咀角有時少少甩皮都可以抹走埋 可能我咁做係超錯所以好想有人教下我

加上我係office先又可以無限棉花無限落妝水
如果d女仔係外面做野唔係成日可以照鏡執樣
點樣先可以保持成日靚妝

我唔用base
上比較潤嘅foundation
拍粉
乾就搵fix plus
我覺得你好似係粉底/base唔岩?
呢個case好複雜要召喚其他絲打

補妝都係用bb cushion
外出拍野(crew)其實都預左溶得7788
但都會做足準備 用d 控油d既product 碎粉落多d
放break 去廁所先會微執下

唔會太閃太over咩?
聽日試先

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

我性格好撚似老鼠+c9

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

老鼠呢個名係我條仔幫我改嘅,佢話我性格似老鼠 倉鼠太可愛,老鼠先可以表現到我嗰種乞人憎
我決定由星期六開始要狠心啲,開佢地嚟用
終於追哂
完全燒着左
新手求救
化完妝T字位出油出到反哂光
點搞

sofina base

唔該唒絲打
聽日即刻去睇下

但sofina base都比較乾
如果你唔係成面都油既就唔好全面用啦

我有朋友用過日版同港版,話唔同,日版好啲long lasting啲
如果你去開日本可以買嚟試下,嗰度仲要成日特價平啲

日版未用過
但台版我用會多左暗粒

都係nars?
我又明白
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

我性格好撚似老鼠+c9

個隻好用?
我朋友話唔太顯色
我性格係一唔好就唔用
所以中左好多伏

唔好預佢好顯色

啱我

佢個掃好似唔好用咁

個掃係唔滑
但由於用呢個胭脂真係唔需要技巧
所以呢個掃鳩掃上面都好均勻
我想問下點補妝...要帶d 咩
係咪一定要噴野上面?
我噴唔噴都係抹到一撻撻同睇落好乾
好彩返office都係女仔, 有時間就用落妝水抹曬d核突位再上過

我都有呢個問題
用mac fix plus 200有找
返office乾肌必備
噴完完即刻唔乾
一撻撻係發生乜事
你落妝水抹再上粉皮膚好傷架

個post去得好快
一撻撻可能係只係hi走左最面層真係浮左出黎果d粉
之後淨返係面既又蓋唔曬原本既皮膚+有時d base有smoothing作用咁有d一撻撻既feel(唔知形唔形容到 )
所以我試過就咁印走或者噴完toner先印走差印只在於有d 水份好少少
點解會用落妝水抹係覺得可以連鼻周/咀角有時少少甩皮都可以抹走埋 可能我咁做係超錯所以好想有人教下我

加上我係office先又可以無限棉花無限落妝水
如果d女仔係外面做野唔係成日可以照鏡執樣
點樣先可以保持成日靚妝

我唔用base
上比較潤嘅foundation
拍粉
乾就搵fix plus
我覺得你好似係粉底/base唔岩?
呢個case好複雜要召喚其他絲打

補妝都係用bb cushion
外出拍野(crew)其實都預左溶得7788
但都會做足準備 用d 控油d既product 碎粉落多d
放break 去廁所先會微執下

講起溶妝
呢幾日熱到我唔敢化
我怕番到公司已經溶曬

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

我性格好撚似老鼠+c9

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

老鼠呢個名係我條仔幫我改嘅,佢話我性格似老鼠 倉鼠太可愛,老鼠先可以表現到我嗰種乞人憎

聽日就開啦

好明你心情 我之前都經歷左好長時間既爛面
真係唔想再試

Between dmc黑凍膜我都有用
浮黑頭粉刺真係好掂

試過重度爛面爛到出水搞左大半年先好番 我而家一轉季有少少面痕就會驚到訓唔到覺

咁嚴重 絲打係皮膚敏感定咩?
我係一轉季皮膚就好易爆敏感粒
之前又會係咁生粉刺暗粒搞到好唔平滑
仲唧到成面都係印

我係用錯野引發嚴重濕疹
但我本身無濕疹底 中醫話我係積左太多廢物食得太多垃圾
但我好番之後都係死性不改 繼續食垃圾同繼續夜訓(但有時係工作壓力太大訓唔到

爛面最慘既唔係爛面,而係周圍啲人猛話好慘呀做咩搞成咁*2046
我果排down到連工都唔想番,抬唔起頭做人
差唔多有四個月無番去陪老人家食飯

咁你依家係咪已經好返好多啦?
我個陣都係 學都唔想返街又唔想出
出去一定要化妝 但又明知化妝傷皮膚
仲要點遮都遮唔到最後會喺到發自己脾氣

諗返都唔知自己係點捱過個啲日子

而家好番晒啦 經過果次之後我轉晒護膚品
爛面其間試過aveeno physiogel(唔識串 ) 完全無料到
最後靠中醫百屌成材先好番
我媽果陣仲要日日影我相話做記錄睇下有無好轉
我果下真係想死左佢算,爛面已經唔開心你仲要影我相

咁就好啦
Auntie 好狠心
我都有一次過轉晒啲醫美防敏products
其他牌子護膚品都已經唔敢再亂試

我果時好似啲通緝犯咁閃縮扭黎扭去唔比佢影我
我媽專做呢啲野,有時會戇鳩當有趣,已經無氣屌佢,反正鬧完都係唔會改

我性格好撚似老鼠+c9

個隻好用?
我朋友話唔太顯色
我性格係一唔好就唔用
所以中左好多伏

唔好預佢好顯色

啱我

佢個掃好似唔好用咁

個掃係唔滑

聽日就去買

七年都仲用?
你好少用?

而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

我性格好撚似老鼠+c9

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

聽日就開啦

返工唔駛化妝啦,我返工係全日剩係對住個毒撚

個隻好用?
我朋友話唔太顯色
我性格係一唔好就唔用
所以中左好多伏

唔好預佢好顯色

啱我

佢個掃好似唔好用咁

個掃係唔滑

聽日就去買

買完用完話我知
終於有人講
我仲以為一直以黎得我咁諗
我都有睇開隔離post
本身淨係勸喻人地唔好用Loreal gp既野
之後直情隻字都不能提
提親都起晒鋼咁真心覺得痴撚線
唔係話唔關心政治
但化個妝洗唔洗搞到咁複雜
成班根本就又虛偽又小圈子
個個係度做keyboard fighter
係連登講到好兇狠 點樣抵制loreal gp乜乜乜
現實中 如果有日loreal gp搞開倉
我肯撚定呢班抵制閪會狗衝去掃貨
但返到黎連登就提都唔會提
扮咩清高je
口講抵制 現實狗衝
On撚鳩
根本最撚假就係呢班女人

好想知班西女人真實係點既人
咁撚on9

最撚on9係
我記得早排樓主入去個個gp講maybelline唇膏俾班抵制閪屌
叫樓主想講loreal gp就出去開post
好啦 而家人地另外開左post 各自討論咪好囉
但班臭閪又入黎搞鳩人又負皮又盛
都唔知為乜
有d絲打仲撚無辜
可能平時冇追開個post
只係咁啱路過入去想分享下問下野
唔小心提左Loreal gp又俾班人屌到化
挑!你估個撚個好似你班抵制閪咁撚得鳩閒成日記住晒每一個Loreal gp旗下品牌咩
呢個post終於可以大方討論
真開心

佢地連扮大方都做唔到
又話言論自由
屌焚爛你面再埋你全家就有份
路人絲次次比人群起攻之真係o嘴
有啲牌子唔講真係唔知loreal
佢地話要捍衛香港
自己就又特權又強權
返印度eat banana啦

而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

我性格好撚似老鼠+c9

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

聽日就開啦

我唔係 雖然都無人留意我呢條毒撚

都係nars?
我又明白
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

我性格好撚似老鼠+c9

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

聽日就開啦

如果我返工化咗妝,會比好多人問三問四

唔好預佢好顯色

啱我

佢個掃好似唔好用咁

個掃係唔滑

聽日就去買

買完用完話我知

好呀

我性格好撚似老鼠+c9

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

聽日就開啦

我調轉

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

聽日就開啦

我調轉

Sis返咩工?要見客?
到我追到live
上次楊絲share五角唇膏我已經燒著左
見到個topic就有直覺係楊絲 點知真係
宜家又唔洗㩒加密又可以有多d人一齊傾
btw sf個單野我驚左陣 話公開資料真係好痴線
事關我個排先幫fd買左枝ga 唇膏
勁驚俾人屌我 我心諗 買野姐 我又冇攞出黎講
好似有罪咁 洗唔洗攞permission

性格似老鼠
是咪倉鼠先fit啲

我就乜都捨得用
粗獷型用家

聽日就開啦

我調轉

大家返工係眼鏡妝還是戴con?

聽日就開啦

我調轉

Sis返咩工?要見客?

我公司基本上大部分女既都會化妝搽粉
可能商業區所以d人慣左化

但我日日趕番工
呢幾日勁出汗
我就決定唔化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞