不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
唔quote了 quote長啲都驚俾人屌
講翻curel 我係萬寧買 我覺得貴好撚多
雖然唔係貴
但上個月去左轉日本 真係好撚平

化全妝我鐘意用fancl mco落
係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨
一pump就夠! 回購左第二支

hea妝用bifesta!

我都有用mco
有時化厚少少就用佢or DHC 都回購左幾次
見你地成日都試新嘢 我好多時係個啲用開見冇咩事就會一直回購既懶西
kate 枝眼線筆好好用不過好q 細枝
眉筆shu 又係好好用不過1.貴2.要去舖削好煩,等睇推介
excel 眉筆溶到仆街

btw bbi@ 眼線同好
between 卸妝AD+幾好用,無咁傷皮膚
不過又係貴
好鍾意你既分享
可唔可以講多少少韓國護膚品同化妝品?
我都買左熊仔唇膏 超好用 買左三隻色

多謝絲打先
我會呀 等我呀
熊仔而家repackage左無左熊仔
但枝膏體實左無咁易溶下溶下
但我都係鍾意柒頭熊仔糖包裝

我都係鍾意熊仔包裝多d
不過轉左包裝都係好難扭 勁驚扭爛
同埋新包裝無咩特別咁 熊仔可愛好多
成日想用桃紅色唇膏但唔知個妝點襯好

桃紅要其他絲打share
我一定避桃紅
顯得我黑裏帶黃
上眼就唱大戲
如果搞得好成個桃花妝好正
但真實世界我無乜見人咁出街,ig有見
希望有絲打可以整下出得街嘅桃紅妝

其實我都唔係好白 係比平常人白一度果種
但見韓妹用桃紅色好靚又忍唔住買
桃花妝化得樣衰仲衰過唔化

我都好想試下化桃紅妝
但自己眼皮厚 而且自帶眼影
點化都食哂色 同埋腫
絲打你地會點化?

我都係化下橙紅+大地色眼影咋
化妝唔叻 黎黎去去都係咁 簡單漸層
所以想大家交流下

之前買咗 abh modern renaissance 一紅少少就眼腫
Laneige 潤嗰隻雙色唇膏都有綠色
Gmarket唔算貴
想避免L'Oréal group 可以睇下

我本身係hocc fans 冇再買L'Oréal group
不過人地買唔買唔係好關我事 更何況上網三九唔識七 wfc

但係animals test 我又冇咩立場
其實各有各傾咪幾好

新色好靚

我都覺好靚
但又驚顯唇紋

我好鍾意買 lip products,但用 gloss 多,膏比較少
因為我 lips 真係好易乾
無論先打底定 on top 追加都補救唔到

超級無敵推薦bobbi brown nursing lip color
Claret隻色好靚 又好潤

已經燒到2個fd買

shu 真係好柒貴同我覺得唔係特別好用 我試過畫到有一粒粒咁卡住咁
依定back to basic 用翻etude house 28蚊個支

多謝絲打先
我會呀 等我呀
熊仔而家repackage左無左熊仔
但枝膏體實左無咁易溶下溶下
但我都係鍾意柒頭熊仔糖包裝

我都係鍾意熊仔包裝多d
不過轉左包裝都係好難扭 勁驚扭爛
同埋新包裝無咩特別咁 熊仔可愛好多
成日想用桃紅色唇膏但唔知個妝點襯好

桃紅要其他絲打share
我一定避桃紅
顯得我黑裏帶黃
上眼就唱大戲
如果搞得好成個桃花妝好正
但真實世界我無乜見人咁出街,ig有見
希望有絲打可以整下出得街嘅桃紅妝

其實我都唔係好白 係比平常人白一度果種
但見韓妹用桃紅色好靚又忍唔住買
桃花妝化得樣衰仲衰過唔化

我都好想試下化桃紅妝
但自己眼皮厚 而且自帶眼影
點化都食哂色 同埋腫
絲打你地會點化?

我都係化下橙紅+大地色眼影咋
化妝唔叻 黎黎去去都係咁 簡單漸層
所以想大家交流下

之前買咗 abh modern renaissance 一紅少少就眼腫

可以放啡色眼影係眼尾blend開佢

shu 真係好柒貴同我覺得唔係特別好用 我試過畫到有一粒粒咁卡住咁
依定back to basic 用翻etude house 28蚊個支

一枝shu 買到正常兩枝眉筆
下次試eh 先
想推薦一支眼線筆!!

canmake海綿頭!!!六十幾蚊有一支!!
油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我
想推薦一支眼線筆!!

油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

唔畫眼線 幫你推一推
想推薦一支眼線筆!!

油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

我油肌 油人 用loveliner都冇化
而家sasa都有得買 好開心
想推薦一支眼線筆!!

油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

moteliner 都好正
btw 六十幾蚊好抵
成日諗專櫃咁貴又易化
一年究竟賣到幾多枝
雖然唔係貴

我可能好cheap我連curel facecream都唔買,買佢寫body cream嗰隻
日文其實寫臉身都用得,睇成份冇咩大分別
但價錢一半又多一倍份量
一路用左兩三年唔覺有咩分別

我之前係萬寧買過
一盒入面有face cream洗面泡泡同爽膚水
Total都係330
新手想買眼線筆想學畫眼線
應該買筆定液?同有咩平靚正推薦

筆會易控制啲 kissme好用啊

Loveliner 都ok 差少少包色

香港難買啲
上次去日本有諗住買支液試下
最後都係買返moteliner

sasa有呀 fingershopping 都有

謝謝各位 得閒去睇下
想推薦一支眼線筆!!

油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

btw 六十幾蚊好抵
成日諗專櫃咁貴又易化
一年究竟賣到幾多枝

Mote mascara 桃紅個隻上到眼睫毛係好靚好自然
但係有少少溶落眼底
冬天先用得
想推薦一支眼線筆!!

油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

btw 六十幾蚊好抵
成日諗專櫃咁貴又易化
一年究竟賣到幾多枝

總有水魚睇牌子就買嘅
雖然唔係貴

我可能好cheap我連curel facecream都唔買,買佢寫body cream嗰隻
日文其實寫臉身都用得,睇成份冇咩大分別
但價錢一半又多一倍份量
一路用左兩三年唔覺有咩分別

我又冇研究咁深入 只係個時facecream用晒求其買埋
謝謝
想推薦一支眼線筆!!

油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

btw 六十幾蚊好抵
成日諗專櫃咁貴又易化
一年究竟賣到幾多枝

Mote mascara 桃紅個隻上到眼睫毛係好靚好自然
但係有少少溶落眼底
冬天先用得

啲人話mote mascara 唔好用
但搽出嚟真係好自然好中意
冬天必備
想推薦一支眼線筆!!

油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

btw 六十幾蚊好抵
成日諗專櫃咁貴又易化
一年究竟賣到幾多枝

啡色係日本係斷哂咁濟
行左幾間先見到有
正呀!
雖然唔係貴

化全妝我鐘意用fancl mco落
係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨
一pump就夠! 回購左第二支

hea妝用bifesta!

Fancl mco好用
但近排想試bobbi brown 卸妝油
有冇絲打試過?

有呀 鍾意陣味
但唔知點解卸唔到mascara 唔知係咪我用得唔啱

眉筆可以試benefit 雖然有啲貴
不過而家有set裝 試埋Mascara 同眉gel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞