不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
Saem支落妝水又平又好用
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Between 有冇香水同好分享

Chanel no5

我冇新意地用 Jo Malone
一係就用去日本狂掃 cheap 到爆嘅細支裝香水

我買下買下買左五枝100ml同三枝30ml既jo malone
唔知幾時先用得完
跟住上星期去gucci間到bloom又想買
仲要比我搵到台灣買50ml既價錢=香港買30ml
忍唔住叫朋友幫我買枝番黎
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

用Laura mercier vanilla
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/27/211954_6fd898a5eab7e02ff7928ef06885197
依一支眼線真係不得不share
又易掃(科學毛筆頭)
又唔會化
又唔溶但又易落
Watson Clio counter有得買 百零蚊倒
不過最平都係韓國直接買 減價時7,80蚊有交易

千其唔好買錯另一款水筆頭 嗰款會化
依款會搭埋一枝落妝油或mascara

真心推介
已經用咗五年無轉過(無需要試其他#hoho)

呢支我用第一次已經化
我超油眼

眼線好哈人用
所以多數搵到岩就一世
Clio絲打不如講下自己乜眼
我就水眼,睇戲必喊所以一定要防水

我又少少水又少少油咁都唔係好sure自己咩眼
但anyway純粹開心share
搵到隻岩用既真係好開心

我依隻暖水會甩應該唔岩絲打你
你知啦啲淚水暖暖地架嘛
想買visee新嗰支酒紅色不過周圍都冇貨

我都想買呀 好燒
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

用Laura mercier vanilla

香水好鐘意爽身粉味個啲
好多絲推po
我想問樓上話用椰子油嗰位絲
可摸分享下你routine

路過搭訕 我有一排都有用椰子油 真係清到好多油脂粒
但我有朋友用椰子油搞到成塊面勁多閉口粉刺 最後要去美容院針清
我平貴都會買 不過已經買少咗好多
上兩星期喺three買咗一支眼線筆一支遮瑕膏埋單都$600
Laneige 潤嗰隻雙色唇膏都有綠色
Gmarket唔算貴
想避免L'Oréal group 可以睇下

我本身係hocc fans 冇再買L'Oréal group
不過人地買唔買唔係好關我事 更何況上網三九唔識七 wfc

但係animals test 我又冇咩立場
其實各有各傾咪幾好

新色好靚

我都覺好靚
但又驚顯唇紋

我好鍾意買 lip products,但用 gloss 多,膏比較少
因為我 lips 真係好易乾
無論先打底定 on top 追加都補救唔到

超級無敵推薦bobbi brown nursing lip color
Claret隻色好靚 又好潤

已經燒到2個fd買

燒到我
我想問laneige whitening bb cushion 會唔會好易致粉刺 想買黎for冬天用
我覺得韓國底妝好厚好焗 但最衰冬天用唔到粉餅 會乾死

開心有呢個post 我係隔離post完全唔敢留言

唔好買laneige嘅底妝產品黎用!我有好多朋友十個用完九個敏感 無誇張
我之前都試過用完toner塊面痕到不得了
所以我都唔會用laneige嘅嘢上面

咁絲打有冇好推介
我本身係睇中佢個種低調水光光澤,唔似其他超令反曬光咁,唔知你明唔明我講乜,我鍾意低調啲
我混合偏乾
我平貴都會買 不過已經買少咗好多
上兩星期喺three買咗一支眼線筆一支遮瑕膏埋單都$600

以前買好多化妝品 依家真係斬左手指
真係有需要先買

我都想買呀 好燒

要買!
前排去台灣,忍唔住買咗
都差唔多包色咁濟
最右手邊係model手上隻色
想推薦一支眼線筆!!
[imghttps://holland.pk/gy4aod6h[/img]
canmake海綿頭!!!六十幾蚊有一支!!
油眼唔化!
用左三年超好用 又平

自己推冇人理我

Cap低左 遲d試下先
啡色好吸引
有無人用過muji 敏感肌卸妝油
卸完妝塊面都白左一層
之後再用toner 抹就會抹走層白色
驚果層野抹唔乾淨會對皮膚唔好

另外有無絲打有好用既美白牙齒product 推薦下
見又有藍光機又有牙貼 但唔知邊隻work
覺得d牙越黎越黃

用卸妝油捽完要用水過幾次
直接啲油乳化晒
再用潔面野洗一洗 洗走萬一捽唔走啲油

洗得好既過 又冇咩特別敏感之類問題
用油應該係對皮膚最少負荷既卸妝方法黎
Steam cream香料太勁 擦body都可以
好多絲推po
我想問樓上話用椰子油嗰位絲
可摸分享下你routine

路過搭訕 我有一排都有用椰子油 真係清到好多油脂粒
但我有朋友用椰子油搞到成塊面勁多閉口粉刺 最後要去美容院針清

咁呀⋯睇嚟都要三思
萬一要我做 facial 我寧願做 OT
我想問laneige whitening bb cushion 會唔會好易致粉刺 想買黎for冬天用
我覺得韓國底妝好厚好焗 但最衰冬天用唔到粉餅 會乾死

開心有呢個post 我係隔離post完全唔敢留言

唔好買laneige嘅底妝產品黎用!我有好多朋友十個用完九個敏感 無誇張
我之前都試過用完toner塊面痕到不得了
所以我都唔會用laneige嘅嘢上面

咁絲打有冇好推介
我本身係睇中佢個種低調水光光澤,唔似其他超令反曬光咁,唔知你明唔明我講乜,我鍾意低調啲
我混合偏乾

絲打係咪一定要cushion? 同埋絲打多唔多嘢需要遮瑕?如果係就可以試下Clio嘅 佢除咗最新粉紅色包裝果個蜂巢cushion比較潤d/反光d 其他系列都好低調 而且遮瑕和持久度都好高
我自己依家少用cushion,轉用粉底液
同埋我無咩需要遮瑕 (無嘢要遮 真係大推MUF嘅WATER BLEND)人生最貴嘅粉底真係佢 買完肉赤但係覺得值得

我都想買呀 好燒

要買!
前排去台灣,忍唔住買咗
都差唔多包色咁濟

好衰架,香港應該要等多排先返貨
仲要唔係間間有

我都好後悔去台灣冇買到

我都想買呀 好燒

要買!
前排去台灣,忍唔住買咗
都差唔多包色咁濟

仲要唔係間間有

唯有行多幾間望下
有無絲打分享氣墊粉底

之前用開innisfree都ok
然後屎忽痕買咗chanel嗰隻新出嘅cushion
係完全唔好用 一個月就用完 仲要無補充裝
好後悔嘥咗錢

定係我買返innisfree好啲
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

香水我最近買左kenzo 既 flower in the air 外型又靚又香

新個隻黃色既Miss Dior edp 超級香 又long lasting

我都想買呀 好燒

要買!
前排去台灣,忍唔住買咗
都差唔多包色咁濟

仲要唔係間間有

我都好後悔去台灣冇買到

本身去台灣前有睇d sharing 話唔好用
但去到屈人錢 忍唔住試上手
ok wor!一層已經好似好出色又潤咁...
乖乖地擺低手上嘅錢帶佢走...
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Chanel no5

我買下買下買左五枝100ml同三枝30ml既jo malone
唔知幾時先用得完
跟住上星期去gucci間到bloom又想買
仲要比我搵到台灣買50ml既價錢=香港買30ml
忍唔住叫朋友幫我買枝番黎

台灣買平啲去旅行先買啦咁我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞