不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
我覺得唔可以用食肉同化妝品嗰啲比
因為食肉都係有咁既需要
而化妝品護膚品宜家已經做到唔需要靠動物測驗而睇下會唔會引至敏感之類
我自己就盡量唔用 但都幾難
香港買到都幾多有動物測試

至於lancome事件
有啲人覺得杯lancome就夠
有啲要杯loreal gp
我覺得每個人既選擇唔同 睇下係考慮既因素係咩
如果好似成班港女吹捧ysl 但根本唔值唔好用 就好

楊絲我冇心撩交嗌 邊度有自己啱用既分享就睇
產品點揀都係應該用自己準則
但我覺得係本身都講明勿提maybelline 就唔應該講
都係尊重返每個post既規矩
楊絲已經好耐無理過我啦

想問楊絲同傲嬌絲係咪有ig
我成日stalk ig beauty sharing
屌我都買極多韓國開架唇膏
又平又靚 但持久度就普通啦
專櫃我都有買 但只限出糧先買一兩支
太貴啦
仲有一定要好特別既色先買 個啲乾燥玫瑰色大把唇膏出左 唔洗買大brand既
我覺得唔可以用食肉同化妝品嗰啲比
因為食肉都係有咁既需要
而化妝品護膚品宜家已經做到唔需要靠動物測驗而睇下會唔會引至敏感之類
我自己就盡量唔用 但都幾難
香港買到都幾多有動物測試

至於lancome事件
有啲人覺得杯lancome就夠
有啲要杯loreal gp
我覺得每個人既選擇唔同 睇下係考慮既因素係咩
如果好似成班港女吹捧ysl 但根本唔值唔好用 就好

楊絲我冇心撩交嗌 邊度有自己啱用既分享就睇
產品點揀都係應該用自己準則
但我覺得係本身都講明勿提maybelline 就唔應該講
都係尊重返每個post既規矩

我同意係個人選擇
你講得好
呢度無限制
我係覺得佢地對無辜絲打語氣態度
Share親都好悶
講一套做一套
先出走
欣賞絲打咁冷靜
楊絲已經好耐無理過我啦

Sor
傲嬌好耐無見
我地啲時間錯位曬
一係你潛一係我潛
而家同所有絲togetherness

想問楊絲同傲嬌絲係咪有ig
我成日stalk ig beauty sharing

我有
但九十幾年無更新
太貴啦
仲有一定要好特別既色先買 個啲乾燥玫瑰色大把唇膏出左 唔洗買大brand既

同你一樣
其實女人成日都會想轉下顏色用
下下都大brand真係會窮
無追隔離post好耐 隔離成日買專櫃個個都外國讀書窮撚表示好離地
不過估唔到楊絲過左檔
支持
太貴啦

Yes專櫃貴同成日浸香味都好勁
色其實開架都勁多dupe
而家出黎出去都係乾燥色土色,重要係開架出先專櫃食住條水only
我而家接近零專櫃
對上就係dior 620 which is. A disappointment
留名學野先
好耐無追post
何解係傻西

一路屌loreal grp一路行sogo
一路話cruelty free一路用tomford
見到佢地智商有損
廢事感染埋一份
重有人開分身屌我唔敢開正身
柒到唔敢睇
有個一睇就知係八婆嘴,唔想同呢啲人同流合污
嗰堆傻西重有幾個會入其他post屌我
不過最後梗係

家陣我自由share好開心
個post都係唔同人輪流圍爐
我就一個香爐一隻鬼
有人要回就回
無人回亦能自賞
Oh yeah

你都搞笑
首先,個post唔提loreal group個原則係因為政治立場,就係因為hocc事件想杯葛唔尊重香港人既brand
個立場同意又唔同意又好,都冇所謂,咁你而家自己開post都冇問題咖

但cruelty free又係另一件事喎,係有絲打反對動物測試,但嗰個post唔係全部人堅持要cruelty free,如果唔係堅持cruelty free用tf又有咩問題?

我覺得用唔用loreal group唔係問題,道不同咪不相為謀
你自己本來都講盡情屌,但到人地衝出來屌,自己又底唔住頸

我重申多次,其實用唔用loreal其實冇對同錯,只係個人立場問題
正如有人食素有人唔食,雙方都有理據去支持自己
咁咪去揀自己相信既去支持

都唔明你燥咩
喺隔離post只要唔係啲熱門人物 就會被忽視
之前見啲日本妹介紹maybelline 五角唇膏已經好想買
前幾年某百貨公司買steam cream 先$128, 而家貴到唔想買

我都係幾年前買過,但我覺得唔太啱我用
買哂想要嘅盒之後冇再買過 \/

啲盒真係好靚
可惜講潤又唔夠潤,但又痴立立

唔好意思啱啱先睇到,我嘅用後感 exactly 一樣
「潤又唔夠潤,但又痴立立」
太貴啦

Yes專櫃貴同成日浸香味都好勁
色其實開架都勁多dupe
而家出黎出去都係乾燥色土色,重要係開架出先專櫃食住條水only
我而家接近零專櫃
對上就係dior 620 which is. A disappointment

我本身想買Dior 620 咁算數
最近係gmarket買左好多唇膏
樣樣都4x蚊抵到爆
最中意apieu 同bbia
太貴啦

同你一樣
其實女人成日都會想轉下顏色用
下下都大brand真係會窮

女人太善變 我又係一個學生
雖然係包裝協會 覺得dior ysl包裝幾grand
But too expensive.. 色又普通
無追隔離post好耐 隔離成日買專櫃個個都外國讀書窮撚表示好離地
不過估唔到楊絲過左檔
支持

離地七萬尺
Share而家接近全專櫃
買唔起
同佢地啲人溝通唔到
而家freestyle開心好多
喺隔離post只要唔係啲熱門人物 就會被忽視

Exac7ly
無人在乎你講乜
圍住幾個轉
癡線
講下化妝品都玩呢啲

Onjj
Canmake新出指甲油
效果勁靚唔易甩

香港邊到有得買?
不過估唔到楊絲過左檔
支持

離地七萬尺
買唔起
同佢地啲人溝通唔到

Show off
買專櫃埋堆
之前見啲日本妹介紹maybelline 五角唇膏已經好想買
前幾年某百貨公司買steam cream 先$128, 而家貴到唔想買

我都係幾年前買過,但我覺得唔太啱我用
買哂想要嘅盒之後冇再買過 \/

啲盒真係好靚
可惜講潤又唔夠潤,但又痴立立

唔好意思啱啱先睇到,我嘅用後感 exactly 一樣
「潤又唔夠潤,但又痴立立」

咁絲打都係唔好買
我洕底

不過返屋企出一招小秘技補水
堅得(除非唔得
不過估唔到楊絲過左檔
支持

離地七萬尺
買唔起
同佢地啲人溝通唔到

痴線 我留左言唔夠5分鐘就俾人負皮
其實好多時唔係買唔起 而係真係唔洗買咁貴仲一出就搶
尤其唇膏呢家嘢你用幾貴都係會甩
我都係用cheap嘢算 買幾多都用唔晒咁
成日見到佢地成堆買就覺得好撚癲 可能我冇咁熱愛
Canmake新出指甲油
效果勁靚唔易甩

香港邊到有得買?

我向timesquare logon入!
但要揸到咁要秘技
又係返屋企先發到功
等我
btw 呢期卸妝 skin care轉晒 Curel 好正
一路睇諗緊你係咪楊絲 原來真係
不過估唔到楊絲過左檔
支持

離地七萬尺
買唔起
同佢地啲人溝通唔到

痴線 我留左言唔夠5分鐘就俾人負皮
其實好多時唔係買唔起 而係真係唔洗買咁貴仲一出就搶
尤其唇膏呢家嘢你用幾貴都係會甩
我都係用cheap嘢算 買幾多都用唔晒咁
成日見到佢地成堆買就覺得好撚癲 可能我冇咁熱愛

同絲打一樣感覺
價錢貴幾倍,但lasting power又無幾倍
潤又無幾倍
色無靚幾倍
咁點解我要比幾倍價又唔是傻西
我之前兩分鐘已被負皮
我都佩服呢種精神,當正皮收左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞