不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
之前上去問修眉有無舖頭推介比人大大隻紅字屌我唔睇懶人包
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

修眉可以去benefit 朗豪坊班ba都好好

之前修開shu umura 依家覺得太貴想搵細舖
已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

但shu唔係可以換返產品架咩?

的確係 但係依家太貴 修眉要包眼妝 收你350
終於追囇

好多野想買但屋企已經好多野
點好

想問下大家有無mascara 胭脂推介?

Jo malone噴衫係唔係上中下咁噴?
我都last唔耐

清花香味既香水大家有無推介?

謝謝

胭脂最近大愛pony effect既count on me
靚色 勁溫柔又百搭
Catie都有介紹

好靚
邊到有得買絲打?

我喺一間ig store買 佢有門市喺旺角
我唔敢開名 好似幫人賣廣告咁
好似70幾蚊左右 勁抵玩

顯色嗎?

中等,唔會話一重手左就變屎忽
我多數上兩層就啱啱好
嗰個post啲人仲癡線到會check 啲人係sf買咗咩,因為有啲acc 係share咁用,會知道其他人買咗咩,而有個絲打買咗啲L'Oréal grp嘅嘢,比啲人check 到, 然後放上post到討伐, 仲話如果個位絲打再買L'Oréal grp嘅嘢就post佢啲個人資料上去
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人
不過個陣個個怕左佢地冇人敢話佢

我唔知係咪因爲咁
我幫手買cp she palette 有絲要
嗰排唔得閒 佢交收到我又未收工
我寄又怕我知地址
順豐留電話又驚
我連佢名都唔記得 鬼得閒起你底咩
宜家諗返佢可能見證過咁癲既時期所以先咁保護自己

多得果位絲打,我先可以買到SHE同YES 多謝戇鳩絲

唔怕生壞命 最怕改壞名

屌我打完都笑咗 唔知點叫你好

胭脂推nars,但小心重咗手
Mascara一直用開mj kiss me都唔錯
好懷念kiss me最舊個款棗紅管
出極新嘅好似都無佢咁好用

我有nars orgasm 但未用
好閃下

我油眼用mascara 好易溶

我成日個胭脂都好重手有無方法可以避免絲打?

謝謝

快啲用啦,佢啲金粉勁靚呀
油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支
胭脂重手就喺紙巾上印吓再上面~

唔會太閃太over咩?
聽日試先
Thank you 絲打

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁
想買過盒新嘅 擺太耐唔係咁好

七年都仲用?
你好少用?

買嗰陣成日用,但因為用量好少所以仲係無少過,近呢幾年無乜掂過,擺太耐唔敢用又唔捨得扔,所以諗住買過新嘅
而家用緊蒲公英蜜粉

絲打你買過塊新既應該會發現舊既已經唔同色⋯⋯
之前我有塊nars用左3年 突然有日覺得太耐唔可以再用就買塊新既
一拼埋就發現舊既原來變深左 唔係有塊新的真係完全唔覺

之前因為買唔到tom ford paradiso 所以買左givenchy既dupe 色 但茶上嘴就甩皮 但其他牌子唇膏又唔會係咁 好困擾 搞到宜家冇用佢

搽之前有無去死皮?
我剩係用過佢一條line
唔知係唔係你買嗰條line呢

冇呀 但茶其他牌子又冇呢個情況出現
[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/000044_83b57bb0cb66f7a5d0530d3b1fce65ae.jpg[/img][/url] 呢隻

[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/000436_42523ce4683a64cd22a9c4a5ef6e1696.jpg[/img][/url]

我係用呢隻 呢條line呀 勁好用

我買左雙色個支 好靚 不過好難控制2隻色上咀個比例

有無上唇相睇吓? 潤唔潤?

圖google 搵 我覺得算潤呀 潤過單色個隻 單色試過上咀之後無買

Swatch 出黎個比例真係好似有啲怪
好難做到個model個效果喎

好閃下

謝謝

油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支

唔會太閃太over咩?
聽日試先

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

買嗰陣成日用,但因為用量好少所以仲係無少過,近呢幾年無乜掂過,擺太耐唔敢用又唔捨得扔,所以諗住買過新嘅
而家用緊蒲公英蜜粉

絲打你買過塊新既應該會發現舊既已經唔同色⋯⋯
之前我有塊nars用左3年 突然有日覺得太耐唔可以再用就買塊新既
一拼埋就發現舊既原來變深左 唔係有塊新的真係完全唔覺

其實最耐可以放幾耐
Canmake 指甲油好靚唔好講笑! btw 我油眼,完全冇眼線用到
想問近排好興唇釉,有無話邊個最好用?
個人覺得唇釉點都好似好乾
Dior個枝新出乾到顯哂唇紋
Canmake 指甲油好靚唔好講笑! btw 我油眼,完全冇眼線用到

moteliner試過未?
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

mascara我覺得mj幾好
胭脂睇你想要咩色 不過我覺得colourpop真係冇得輸 好懶冇圖 你要我再swatch
香水方面我覺得平既話body shop隻english rose都幾好

好呀
我想要呀唔該絲打

Body shop 酒精味好似幾重下?

由上至下係
make up forever hd blush 320
mac frankly scarlet
colourpop never been kissed
colourpop cruel intentions
muf 320 係珊瑚色咁 我有時會搽眼底扮病
mac個個係個好紅既少少瘀紅色 正常人應該覺得好紅但我好鐘意馬騮屎忽咁
colourpop個兩個就正常靚女色 cruel intentions係有微量珠光的

colourpop quarters
colourpop cheerio
colourpop bardot
大力推介quarters 有啲珠光咁個橙色好復古feel好正
cheerio都帶啲珠光咁
bardot就直情係閃粉 都幾勁下睇你鐘唔鐘意

between body shop個個我又覺得幾好聞 你可以去聞下先

極油眼直接唔用眼線了
啱啱見到有人share the ordinary
有無絲打都用過?

我見好壞參半
有無絲打可以分享下?

出面有個the ordinary 專post嫁
應該比較詳盡啲
想問近排好興唇釉,有無話邊個最好用?
個人覺得唇釉點都好似好乾
Dior個枝新出乾到顯哂唇紋

鍾意chanel #768
我想問下點補妝...要帶d 咩
係咪一定要噴野上面?
我噴唔噴都係抹到一撻撻同睇落好乾
好彩返office都係女仔, 有時間就用落妝水抹曬d核突位再上過

我都有呢個問題
用mac fix plus 200有找
返office乾肌必備
噴完完即刻唔乾
一撻撻係發生乜事
你落妝水抹再上粉皮膚好傷架

個post去得好快
一撻撻可能係只係hi走左最面層真係浮左出黎果d粉
之後淨返係面既又蓋唔曬原本既皮膚+有時d base有smoothing作用咁有d一撻撻既feel(唔知形唔形容到 )
所以我試過就咁印走或者噴完toner先印走差印只在於有d 水份好少少
點解會用落妝水抹係覺得可以連鼻周/咀角有時少少甩皮都可以抹走埋 可能我咁做係超錯所以好想有人教下我

加上我係office先又可以無限棉花無限落妝水
如果d女仔係外面做野唔係成日可以照鏡執樣
點樣先可以保持成日靚妝
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

胭脂睇你想要咩色 不過我覺得colourpop真係冇得輸 好懶冇圖 你要我再swatch
香水方面我覺得平既話body shop隻english rose都幾好

好呀
我想要呀唔該絲打

由上至下係
mac個個係個好紅既少少瘀紅色 正常人應該覺得好紅但我好鐘意馬騮屎忽咁
colourpop個兩個就正常靚女色 cruel intentions係有微量珠光的

大力推介quarters 有啲珠光咁個橙色好復古feel好正

between body shop個個我又覺得幾好聞 你可以去聞下先

Colourpop birthday suit 都淡淡地好靚!

我都係啊 用loveliner 都唔會點甩嘅,但想用眼線筆畫內眼線,但用咩溶咩,會變到黑眼圈勁深咁
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好呀
我想要呀唔該絲打

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/005709_d059ec37d7f39789fa06a8852b5ff5aa.jpg[img]
由上至下係
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/010112_820c2cbe4b98347e36c14867168641d8.jpg[img]

Colourpop birthday suit 都淡淡地好靚!

我諗住佢再30freeship就買 不過我偏好馬騮屎忽

我用緊minon moist gel pack再加the ordinary b5
暫時都仲頂得住
遲下再乾燥啲應該要用番雪花秀

我之前見the ordinary咁平諗住應該係伏
點知勁多人讚

佢啲野其實唔錯架 可惜熱門產品成日都無貨

我有用the ordinary既vit a同b3
B3用完之後出入冷氣房既話會有d乾同甩皮(但明明我t字位勁油) 同埋如果個排皮膚敏感少少既話會拿拿地
Vit a就用完之後皮膚穩定左

我有買過bio oil
佢有vit e所以個時試下用黎去印
點知對我黎講太油 所以爆晒瘡唔多啱我用

其實我會問幸福肌同ezskin係因為我本身用緊幸福肌
係幾好用但佢對銀包唔係咁友好
但又怕重新試新野既話會有唔適應/唔啱用既情況出現
難得搞返好塊面少少唔想佢又爛過

我發現我自己既話 做好深層清潔同得閒補下濕就會唔爛面
依家用緊dmc黑凍膜 大概隔幾日用一次
得閒用下bb頭mask
皮膚滑左少少

好明你心情 我之前都經歷左好長時間既爛面
真係唔想再試

Between dmc黑凍膜我都有用
浮黑頭粉刺真係好掂

試過重度爛面爛到出水搞左大半年先好番 我而家一轉季有少少面痕就會驚到訓唔到覺

咁嚴重 絲打係皮膚敏感定咩?
我係一轉季皮膚就好易爆敏感粒
之前又會係咁生粉刺暗粒搞到好唔平滑
仲唧到成面都係印

我係用錯野引發嚴重濕疹
但我本身無濕疹底 中醫話我係積左太多廢物食得太多垃圾
但我好番之後都係死性不改 繼續食垃圾同繼續夜訓(但有時係工作壓力太大訓唔到

爛面最慘既唔係爛面,而係周圍啲人猛話好慘呀做咩搞成咁*2046
我果排down到連工都唔想番,抬唔起頭做人
差唔多有四個月無番去陪老人家食飯
終於有人講
我仲以為一直以黎得我咁諗
我都有睇開隔離post
本身淨係勸喻人地唔好用Loreal gp既野
之後直情隻字都不能提
提親都起晒鋼咁真心覺得痴撚線
唔係話唔關心政治
但化個妝洗唔洗搞到咁複雜
成班根本就又虛偽又小圈子
個個係度做keyboard fighter
係連登講到好兇狠 點樣抵制loreal gp乜乜乜
現實中 如果有日loreal gp搞開倉
我肯撚定呢班抵制閪會狗衝去掃貨
但返到黎連登就提都唔會提
扮咩清高je
口講抵制 現實狗衝
On撚鳩
根本最撚假就係呢班女人

好想知班西女人真實係點既人
咁撚on9
終於追囇

點好

我都last唔耐

謝謝

好呀
我想要呀唔該絲打

由上至下係

同埋如果budget多可以買kenzo既flower in the air

好閃下

謝謝

油眼聽講rmk唔溶
不過都成三舊水一支

唔會太閃太over咩?
聽日試先

我覺得唔會呀
我個盒都買咗有七年
但都好似未用過咁

七年都仲用?
你好少用?

而家用緊蒲公英蜜粉

都係nars?
我又明白
所以我之前將d好耐d化妝品丟左
係唔捨得
但你會知道
好快會有新家庭成員

蒲公英蜜粉係benefit 號稱最靚嘅粉紅色胭脂
我性格好撚似老鼠+c9
靚嘅唔捨得開 唔捨得用 平滑嘅膏又唔捨得整花
我有啲化妝品收埋擺咗幾年都未開過
大執嗰陣先知原來我有買過呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞