不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
btw 呢期卸妝 skin care轉晒 Curel 好正

求share
有時相轉但懶得研究

要睇翻你咩肌 佢話for敏感or乾肌 但我混油平時少敏感都照用完全冇爆粒粒
利申我成日生暗粒
我買左佢泡泡洗面先既 洗完好潤feel唔會乾憎憎咁 幾好feel
不過睇你化濃唔濃妝 我成日淡妝都覺得夠乾淨了
之後就係佢個化妝水 佢有分123 1係最爽 3係最濃咁
我上網睇review話1揸左好似冇揸咁
所以買左2 我平時沖完涼一入冷氣房就抽到乾晒咁
用完係feel到啱啱好 好似有層嘢潤住你皮膚咁
之後係佢個cream 我覺得如果油肌同怕笠就可能會太潤了
始終佢係for乾肌 不過我混油都照用因為我都淨係夜晚訓教用冇咩影響
可能遲下轉天氣乾啲會好啲

同埋有樣嘢唔知關唔關事 我冇轉到化妝品淨係轉晒佢地brand 又冇用美白product 但呢幾日keep住有人話我白左

利申我唔係好pro的 希望幫到你

絲打
我可以跟你買2
我係乾
多謝分享
大家其實都也也湖,skincare好人夾人
互相伏下幫下都好開心
唔好太貴當然更美麗
已留名 支持絲打繼續分享啲平價好物
好欣賞你

只准圍爐打招呼,不許新手問野
一班版主大家姐郁啲屌人唔追post唔睇懶人包
有人提下又唔係讚都要鬧

個所謂懶人包煩過閪 \/

我都好覺 一次都無睇過
屌人不如答人
好欣賞你

有人提下又唔係讚都要鬧

絲打你破左紀錄
你within 1分鐘比人負皮左
屌人唔追之前話係文化,你唔接受唔好上黎連登高登啦

都on撚9
個個一出世就上咩 啲post推得咁快,返工返學又要背誦懶人包
公主癌

負皮咪負皮囉
冇咁得閒數住自己有幾多個正負皮,升得快唔快

好印象深之前成日屌L'Oréal gp 啲野唔好用
Body shop一俾人賣左就有人提
一係就話以前買落用哂唔會買
虛偽到呢
留名先!

最近用椰子油皮膚好多好多!
以前勁爆瘡
依排竟然冇出
零食有照食

唔敢直接上油
驚萬劫不復
好欣賞你

有人提下又唔係讚都要鬧

絲打你破左紀錄
你within 1分鐘比人負皮左
屌人唔追之前話係文化,你唔接受唔好上黎連登高登啦

都on撚9
個個一出世就上咩 啲post推得咁快,返工返學又要背誦懶人包
公主癌

負皮咪負皮囉
冇咁得閒數住自己有幾多個正負皮,升得快唔快

好印象深之前成日屌L'Oréal gp 啲野唔好用
Body shop一俾人賣左就有人提
一係就話以前買落用哂唔會買
虛偽到呢

我覺得一路討厭都係嗰種小圈子虛偽
擺明企向道德高地屌啲唔係佢地圈子嘅人
懶人包loreal追post負皮
工具黎啫

所以我睬佢地都on9
唔quote了 quote長啲都驚俾人屌
講翻curel 我係萬寧買 我覺得貴好撚多
雖然唔係貴
但上個月去左轉日本 真係好撚平
上面maybelline 5角唇膏10號色會唔會顯黃
本身個配色咁奇怪 原來搽出黎咁靚
canmake個指甲油靚到

我覺得顯白 swatch下睇下like唔like
索下陣密瓜味
佢個綠我返而覺得好吸引
Canmake要返去打一個mini trick
上面maybelline 5角唇膏10號色會唔會顯黃
本身個配色咁奇怪 原來搽出黎咁靚
canmake個指甲油靚到

我覺得顯白 swatch下睇下like唔like
索下陣密瓜味
佢個綠我返而覺得好吸引
Canmake要返去打一個mini trick
喺隔離post只要唔係啲熱門人物 就會被忽視

Exac7ly
無人在乎你講乜
圍住幾個轉
癡線
講下化妝品都玩呢啲

Onjj

agger 多數留言都會被忽略
前面講個人係咪張張唇膏swatch一樣色,濛到不得了嗰個
唔quote了 quote長啲都驚俾人屌
講翻curel 我係萬寧買 我覺得貴好撚多
雖然唔係貴
但上個月去左轉日本 真係好撚平

你想quote到長頸鹿咁都得
萬寧所有嘢都markup好多
安慰自己當比機票

Exac7ly
無人在乎你講乜
圍住幾個轉
癡線
講下化妝品都玩呢啲

Onjj

我盡量個個回
唔想有人feel left out
向高登已經係咁
你表面向個post入面講嘢
但其實你係同自己一個講緊嘢
前面講個人係咪張張唇膏swatch一樣色,濛到不得了嗰個

我走得太耐完全無印象
我的花生呢

Exac7ly
無人在乎你講乜
圍住幾個轉
癡線
講下化妝品都玩呢啲

Onjj

agger
間唔中會打下review 問下問題
不過冇人理我呢個毒撚

依一支眼線真係不得不share
又易掃(科學毛筆頭)
又唔會化
又唔溶但又易落
Watson Clio counter有得買 百零蚊倒
不過最平都係韓國直接買 減價時7,80蚊有交易

千其唔好買錯另一款水筆頭 嗰款會化
依款會搭埋一枝落妝油或mascara

真心推介
已經用咗五年無轉過(無需要試其他#hoho)

呢支我用第一次已經化
我超油眼

我都油眼!
但love liner 我ok呀唔溶
再唔係100YEN店有隻eyeliner coat
搽喺眼線上面條眼線就唔溶
好撚多人mon住樓豬個post
不停腐皮
同埋我覺得唔好expect curel會令你皮膚好好多定點
佢只係一個好穩定好daily既skin care brand

屌 我諗諗下我仲有佢個卸妝膏
個texture係啫喱咁 幾好推 又易生卸 不過都係個句 我化淡妝
如果濃妝我覺得可能會差少少
好欣賞你

有人提下又唔係讚都要鬧

個所謂懶人包煩過閪 \/

我都好覺 一次都無睇過
屌人不如答人

好多開到咁上下既post都有懶人包
我覺得有好處既 冇理由下下伸手就問
一黎成日答都係嗰啲問題 有啲人仲要講咩粉底好就算
二黎唔好阻住其他追post既人 睇黎睇去都係日本台灣有咩好買

但有啲真係太敏感
有次我係bno個post睇晒懶人包
我只係留左句話 成家啲bno都冇唔見 係得我嗰本唔見左
就比人屌我去睇懶人包
都有巴打平反 話人地只係講下呢件事 唔洗咁大反應
好撚多人mon住樓豬個post
不停腐皮

太愛我

Exac7ly
無人在乎你講乜
圍住幾個轉
癡線
講下化妝品都玩呢啲

Onjj

我盡量個個回
唔想有人feel left out
向高登已經係咁
你表面向個post入面講嘢
但其實你係同自己一個講緊嘢

其實唔駛刻意回吖
識尊重人正正常常討論,冇人會有 hard feeling

利申,冇喺嗰邊留過言
想推薦一支眼線筆!!

canmake海綿頭!!!六十幾蚊有一支!!
油眼唔化!
用左三年超好用 又平
同埋我覺得唔好expect curel會令你皮膚好好多定點
佢只係一個好穩定好daily既skin care brand

屌 我諗諗下我仲有佢個卸妝膏
個texture係啫喱咁 幾好推 又易生卸 不過都係個句 我化淡妝
如果濃妝我覺得可能會差少少

我好驚用卸妝膏,會形住卸唔淨
我感想係,皮膚好唔係要用乜
係食嘢作息全都要調節

但我實在太墮落之後會試curel
Laneige 潤嗰隻雙色唇膏都有綠色
Gmarket唔算貴
想避免L'Oréal group 可以睇下

我本身係hocc fans 冇再買L'Oréal group
不過人地買唔買唔係好關我事 更何況上網三九唔識七 wfc

但係animals test 我又冇咩立場
其實各有各傾咪幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞