不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
由尋晚追到而家,見你地講勁多product
然後有啲慶幸自己除左畫眉同唇膏就唔會搞其他野,唔係隨時買到破產無錢開飯

我上年淨係化底妝架
之後就眼妝
畫眉

我堅持唔搞咁多,理由係起唔到身

只會越黎越多
我而家唔用highlight
搞好皮膚底就會發光
成日見到隔離post名都已經聞到陣八婆味
係呀八婆話你地呀負皮我呀笨
成班化妝品納粹咁

化妝品納粹

屌到應一應
成班mon住呢個post

不過呢度唔歡迎納粹主義者
由尋晚追到而家,見你地講勁多product
然後有啲慶幸自己除左畫眉同唇膏就唔會搞其他野,唔係隨時買到破產無錢開飯

我上年淨係化底妝架
之後就眼妝
畫眉

我堅持唔搞咁多,理由係起唔到身

只會越黎越多
我而家唔用highlight
搞好皮膚底就會發光#yup#

駁唔到 打好個底先係最重要
終於有人出聲屌班臭西

第一次禁入個post 睇到個list 完全諗唔到佢地可以用啲咩牌子既化妝品

btw 啱啱買左armani 個cushion
好水潤 不過都係偏貴 單個賣590 同佢支裝既粉底差唔多

佢支粉底我見幾多差評所以無試cushion

Power fabric開心使用中

大汗撚好鐘意
玩全日一定用佢! 但會打好個底 如果唔係會乾
我廿幾歲人仲未識化妝 有朋友話大牌子既粉底液就唔會有敏感情況 但我皮膚好易紅同生粒粒唔敢亂試 T字會出油U位又會乾 唔知咁多位絲打有冇粉底液推介 感激
利申 只識畫眉同搽防曬
我都有買樓主支焦糖裸
比台灣YouTuber燒到好行
見Catie查得勁靚
本身香港power matter果條line冇得賣呢隻色
我去台灣先買到 仲要間間都冇貨
番到黎香港 過左幾個星期就有得賣

色靚 易上嘴 好順滑 咁既效果係maybelline身上係驚喜
但係佢唔岩黃皮
搞到仲有成大枝係度

係超正
黃皮上會有啲偏紫但我可以
真係估唔到maybelline
我覺得佢發現再繼續之前咁真係會執

會唔會好乾/顯唇紋?
一枝matt唇膏都冇好想試

唔乾 但過一陣點都會乾
如果想試下matte我覺得呢枝制得過呀絲打
佢算向matte界入面好唔乾

屈人錢最近好似有特價添
狗衝
早排去日本入手curel嘅卸妝gel 感覺麻麻
好似卸得唔夠乾淨
如果用curel 我會卸兩次
不過夠平 唔會心痛

Btw 想問下絲打們有冇咩product去暗粒同去印
最近皮膚好差
Suqqu #08 紅金魚
紅得黎好透
疊搽都會好顯色
搽上嘴都潤 耐啲就未知
係sf買$200幾蚊抵過係日本買好多
早排去日本入手curel嘅卸妝gel 感覺麻麻
好似卸得唔夠乾淨
如果用curel 我會卸兩次
不過夠平 唔會心痛

Btw 想問下絲打們有冇咩product去暗粒同去印
最近皮膚好差

takami 幾好
原來係楊絲
我之前ex好中意你

熟悉的面孔上曬水
原來係楊絲
我之前ex好中意你

絲打你ex好似男人黎

佢啲野其實唔錯架 可惜熱門產品成日都無貨

我有用the ordinary既vit a同b3
B3用完之後出入冷氣房既話會有d乾同甩皮(但明明我t字位勁油) 同埋如果個排皮膚敏感少少既話會拿拿地
Vit a就用完之後皮膚穩定左

我有買過bio oil
佢有vit e所以個時試下用黎去印
點知對我黎講太油 所以爆晒瘡唔多啱我用

其實我會問幸福肌同ezskin係因為我本身用緊幸福肌
係幾好用但佢對銀包唔係咁友好
但又怕重新試新野既話會有唔適應/唔啱用既情況出現
難得搞返好塊面少少唔想佢又爛過

我發現我自己既話 做好深層清潔同得閒補下濕就會唔爛面
依家用緊dmc黑凍膜 大概隔幾日用一次
得閒用下bb頭mask
皮膚滑左少少

好明你心情 我之前都經歷左好長時間既爛面
真係唔想再試

Between dmc黑凍膜我都有用
浮黑頭粉刺真係好掂

試過重度爛面爛到出水搞左大半年先好番 我而家一轉季有少少面痕就會驚到訓唔到覺

我都係好易就爛面
通常係眉骨 鼻翼呢啲位會紅同甩皮 有少少痕(結果好痕 R就會出水
明明我t zone都算油 發現清潔好啲 做好啲補濕就ok 唔會爛面
但轉季都係好驚

我係超乾性敏感肌 呢幾年皮膚好轉左好多 可以同大家分享下
我試過爛面 好似濕疹 又痕又紅 揸咩落去個啲位 都會好痛
我個時就係用kiehls保濕個隻cream 加biotherm精華素
之後再用左biotherm 個隻肌底液 紅色個啲位 就已經冇哂
所以我覺得要做好保濕
依家我都轉左用啲天然啲既護膚品 冇咁容易敏感
我都試左好多保濕產品 有興趣我可以再分享

有冇人試過用fancl卸妝油 我用完成塊面好似比蚊咬甘 又紅又腫

Biotherm 個隻好用?
好耐之前我買過隻cream覺得酒精味幾重

精華素同肌底液我試過冇敏感
酒精味精華素有少少 肌底液我就覺得冇乜
都系主要保濕作用
用完之後我就轉左用雪花秀 依家貪新鮮用chantecaille 香港好似好少人用
到依家皮膚都好少再敏感
原來係楊絲
我之前ex好中意你

絲打你ex好似男人黎

佢邊到係絲
嗰個post啲人仲癡線到會check 啲人係sf買咗咩,因為有啲acc 係share咁用,會知道其他人買咗咩,而有個絲打買咗啲L'Oréal grp嘅嘢,比啲人check 到, 然後放上post到討伐, 仲話如果個位絲打再買L'Oréal grp嘅嘢就post佢啲個人資料上去
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人
不過個陣個個怕左佢地冇人敢話佢

我應該又無追post
不如佢地寫個proposal立法唔比人買loreal group啦
買嘅人無資格有私隱
兼且要被剝奪香港人身分
因為佢無資金做香港人而且好黑心!

都癡左唔止孖筯架啦
幾億條都黎緊頭呀

好似話個人係同人夾
仲要開shop 再賣loreal gp啲野

變相運費超低 再去賺錢
不過都唔應該要脅人
有啲野真係太誇張

好似係兩個人黎
一個係同人夾sf+ 比人發現佢用sf+入貨開shop賣埋L'Oréal grp 係舊登發生既 個絲打都有過黎連登
另一個係好似純粹用同人夾既sf+買L'Oréal grp 唔清楚依單
終於追哂

講起隔離post最難頂就係有個路人絲問有咩product可以代替ysl唔知明彩筆定咩野,之後即刻圍屌人地有無睇title乜乜乜,難得人地絲打俾佢地感化到轉用其他野,都唔明點解要屌到咁

其實我係想問乾肌有無冬天用的粉餅推介
返工用開雪肌精cc cream都嫌煩,想更加快手出到門口
終於追哂

講起隔離post最難頂就係有個路人絲問有咩product可以代替ysl唔知明彩筆定咩野,之後即刻圍屌人地有無睇title乜乜乜,難得人地絲打俾佢地感化到轉用其他野,都唔明點解要屌到咁

其實我係想問乾肌有無冬天用的粉餅推介
返工用開雪肌精cc cream都嫌煩,想更加快手出到門口

Benefique 粉餅
ptt乾肌大推
聽講妝感好靚
不過香港冇乜人識依個brand
同埋都冇專櫃

得日本同台灣有
唔係想串你地
不過你地話舊po啲人西女人又乜又剩又前
呢到好多人都係舊po過黎
有冇人想夾sf
唔係想串你地
不過你地話舊po啲人西女人又乜又剩之前
呢到好多人都係舊po過黎
想問有冇絲打會買look fantastic 個advent calendar?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞