不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
之前上去問修眉有無舖頭推介比人大大隻紅字屌我唔睇懶人包
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

修眉可以去benefit 朗豪坊班ba都好好

之前修開shu umura 依家覺得太貴想搵細舖
已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

但shu唔係可以換返產品架咩?

我係shu redeem到就黎無野好換
雖然真係修得好滿意
有無平d既修眉地方介紹

Shu修眉幾錢一次?
絲打有冇介紹邊間ba

以前$180,依家連眼妝要$380
去開新城市修,so far都滿意
但想轉地方修眉,無錢
想問有冇絲打會買look fantastic 個advent calendar?

我pre order左喇 十分期待
hi楊絲我係uknownothing絲呀
唔知你記唔記得我

隔離post好耐冇睇冇留言lu
因為本身轉左黎連登之後冇乜出過聲
跟住有一排我有share野同問野,但可能我同d人唔熟所以冇人理
我覺得好小圈子咁樣

同埋佢地推既產品講黎講去都係果幾樣咁...好悶
終於追哂

講起隔離post最難頂就係有個路人絲問有咩product可以代替ysl唔知明彩筆定咩野,之後即刻圍屌人地有無睇title乜乜乜,難得人地絲打俾佢地感化到轉用其他野,都唔明點解要屌到咁

其實我係想問乾肌有無冬天用的粉餅推介
返工用開雪肌精cc cream都嫌煩,想更加快手出到門口

佢地次次都圍屌
其實要講一個講左咪得
當然啦,大大聲向道德高地屌人又真係顯得佢地好正義嘅

雪肌精我幾想試佢setting powder好似好正
想問有冇絲打會買look fantastic 個advent calendar?

好想買呀
好靚
但我荷包...
講起粉底,而家用緊mufe waterblend
好係好在佢真係好薄,同埋keep 得幾耐
壞處係佢真係咩都遮唔到
有無其他粉底好介紹,coverage 高小小又岩乾肌嘅?
有乜雙色唇膏推介 前日枝laneige爛咗心痛死,maybelline又覺得唔太上色
想問近排好興唇釉,有無話邊個最好用?
個人覺得唇釉點都好似好乾
Dior個枝新出乾到顯哂唇紋

係咪即係liquid lipstick?
我用緊armani好好用
原來係楊絲
我之前ex好中意你

絲打你ex好似男人黎

紅巴
成日見你一打十 好敬佩你
依家條女都識你

癡線
老左會唔會開個老海鮮不規則share post
然後啲孫都上黎睇我同班西海鮮大戰
仲有隔離post話唔提loreal咩咩咩
我記得有人爆過某"顏色"絲私下有買loreal gp既野
唔知你記唔記得我

跟住有一排我有share野同問野,但可能我同d人唔熟所以冇人理
我覺得好小圈子咁樣

好耐冇見你啦
唔係想串你地
不過你地話舊po啲人西女人又乜又剩又前
呢到好多人都係舊po過黎

係講緊某啲人
大部分絲打都無心理變態
或者成日都聖人模式
之前上去問修眉有無舖頭推介比人大大隻紅字屌我唔睇懶人包
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

修眉可以去benefit 朗豪坊班ba都好好

之前修開shu umura 依家覺得太貴想搵細舖
已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

但shu唔係可以換返產品架咩?

我係shu redeem到就黎無野好換
雖然真係修得好滿意
有無平d既修眉地方介紹

Shu修眉幾錢一次?
絲打有冇介紹邊間ba

以前$180,依家連眼妝要$380
去開新城市修,so far都滿意
但想轉地方修眉,無錢

一定規定要$380
真係唔平喎
我又驚benefit 會過敏
有乜雙色唇膏推介 前日枝laneige爛咗心痛死,maybelline又覺得唔太上色

http://www.elle.com.tw/beauty/news/2017-laneige-twotone-matte-color/page5
我買左二號色

http://www.elle.com.tw/beauty/news/2017-laneige-twotone-matte-color/page5
我買左二號色

會唔會好乾?
終於有個正常既po...
之前日日睇果面到而家完全碌過就算...
見講野都係果幾個人..
又可以八下化妝野了
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得
佢地結婚啦 但我私心想佢真實係同龍老母

佢地 而家無左佢地我地解放啦
想問樓上用過FANCL MCO 嘅絲係咩膚質
用完有無生多左暗粒?
想換呢個又驚卸妝油會出事

我混合肌冇事
但油肌就最好唔好用卸妝油啦

我都係混合肌
聽fd介紹轉左fancl卸妝油之後就返唔到轉頭

我諗住今日狗衝去試laneige新matte two tone lip bar

好似好正咁

我買左二號色

會唔會好乾?

我會用潤唇膏打底, 所以唔會好乾
同埋二號色真係好靚, 快D去買啦
想問近排好興唇釉,有無話邊個最好用?
個人覺得唇釉點都好似好乾
Dior個枝新出乾到顯哂唇紋

係咪即係liquid lipstick?
我用緊armani好好用

真係無人知唇釉定義係乜
終於追哂

講起隔離post最難頂就係有個路人絲問有咩product可以代替ysl唔知明彩筆定咩野,之後即刻圍屌人地有無睇title乜乜乜,難得人地絲打俾佢地感化到轉用其他野,都唔明點解要屌到咁

乾肌粉餅一定係la prairie
終於有個正常既po...
之前日日睇果面到而家完全碌過就算...
見講野都係果幾個人..
又可以八下化妝野了

一係唔敢應
一係唔想應

我連睇都唔想
黎黎去去專櫃
我睇she.com都得
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得
佢地結婚啦 但我私心想佢真實係同龍老母

佢地 而家無左佢地我地解放啦

結婚單野好似係流料, 只係同居緊
我反而唔想佢同龍老母 睇完s7之後好憎佢
終於追哂

Benefique 粉餅
ptt乾肌大推
聽講妝感好靚
不過香港冇乜人識依個brand
同埋都冇專櫃

得日本同台灣有

個盒好靚呀喂
不過專櫃好難叫人幫手買,又無得試色先⋯⋯

絲打有無試過maquillage隻粉餅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞