不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
Maybelline powder matte #touch of nude

呢隻色向台灣ptt大熱叫焦糖裸
搞到我勁好奇
買完五角之後對maybelline改觀,即便睇下powder matte
有touch of nude!!!!!
就即入左

上嘴勁滑唔卡紋
飲水印好少
真係有種powder to matte嘅感覺,個顏色係介乎少女同熟女中間
係日常色,唔會太over但又令你個妝幾有style

呢個系列我覺得係呢隻色最靚,其他都無乜挑起我條筯

秋冬想買matte唇膏,除左呢隻色仲有冇接近豆沙色嘅色呀?我太多粉色唇膏開始厭倦
楊媽
唔認得你個人都認得你個咀
下次一開post 貼個咀我就認得你

用個嘴認返啲女女
好似漆中嘅肥火蟲

我唔開post都唔知重有咁多絲打有興趣傾化妝
隔離之前靜到
搞到我都無癮
勁寂莫分享比自己睇

但我寧願同自己傾好過同佢地傾
一係精神分裂一係同流合污
我揀精神分裂

好才原來重有成班師兄弟
Maybelline powder matte #touch of nude

搞到我勁好奇
買完五角之後對maybelline改觀,即便睇下powder matte
就即入左

上嘴勁滑唔卡紋
飲水印好少
真係有種powder to matte嘅感覺,個顏色係介乎少女同熟女中間

秋冬想買matte唇膏,除左呢隻色仲有冇接近豆沙色嘅色呀?我太多粉色唇膏開始厭倦

bbi@ 4 號色
或者ga 501
上次去日本買咗suqqu cream foundation同rmk gel creamy foundation
兩隻都好long lasting 同遮瑕度高
(個日行完奮起湖,啲friend 都話好似冇甩過咁,仲好重妝感)
但考慮到suqqu 價錢係rmk 嘅一倍,我以後都買rmk
但suqqu 隻massage cream 真係好好用,keep 住用冇暗粒,又冇暗瘡
唔quote了 quote長啲都驚俾人屌
講翻curel 我係萬寧買 我覺得貴好撚多
雖然唔係貴
但上個月去左轉日本 真係好撚平

化全妝我鐘意用fancl mco落
係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨
一pump就夠! 回購左第二支

hea妝用bifesta!

我都有用mco
有時化厚少少就用佢or DHC 都回購左幾次
見你地成日都試新嘢 我好多時係個啲用開見冇咩事就會一直回購既懶西

skincare用落一直無咩事既話都唔想試新野
我用過mco同埋curel
硬係覺得curel好似落唔乾淨咁

搞到我勁好奇
就即入左

上嘴勁滑唔卡紋
飲水印好少

bbi@ 4 號色
或者ga 501

有冇個牌子全名呀?唔好意思我真係好少認識同埋係咪普通屈人寺sasa就買到啦
kate 枝眼線筆好好用不過好q 細枝
眉筆shu 又係好好用不過1.貴2.要去舖削好煩,等睇推介
excel 眉筆溶到仆街

btw bbi@ 眼線同好

shu 真係好柒貴同我覺得唔係特別好用 我試過畫到有一粒粒咁卡住咁
依定back to basic 用翻etude house 28蚊個支

眉部產品我鐘意abh隻dipbrow pomade

我當佢眉筆咁用
早排cult beauty 7折定75折個陣入手
$100一盒! 好易上手仲要畫得好快
試過無落妝去跑步都係甩左3成

利申唔識用眉筆
Saem支落妝水又平又好用
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Between 有冇香水同好分享

chloe玫瑰

搞到我勁好奇
就即入左

上嘴勁滑唔卡紋
飲水印好少

bbi@ 4 號色
或者ga 501

有冇個牌子全名呀?唔好意思我真係好少認識同埋係咪普通屈人寺sasa就買到啦

bbi@(bbia) mydress 見過有得賣,紅色方管#4號色
armani lip maestro liquid lipstick #501
另外想問如果平時唔想用cushion / base ,但又想有差唔多效果 起碼睇落靚少少 有咩平價產品推薦 新手咩都唔識

搞到我勁好奇
就即入左

上嘴勁滑唔卡紋
飲水印好少

bbi@ 4 號色
或者ga 501

bbi@(bbia) mydress 見過有得賣,紅色方管#4號色
armani lip maestro liquid lipstick #501

唔該絲打

shu 真係好柒貴同我覺得唔係特別好用 我試過畫到有一粒粒咁卡住咁
依定back to basic 用翻etude house 28蚊個支

我當佢眉筆咁用

利申唔識用眉筆

你用咩上架?
好似好方便咁
我想問laneige whitening bb cushion 會唔會好易致粉刺 想買黎for冬天用
我覺得韓國底妝好厚好焗 但最衰冬天用唔到粉餅 會乾死

開心有呢個post 我係隔離post完全唔敢留言

唔好買laneige嘅底妝產品黎用!我有好多朋友十個用完九個敏感 無誇張
我之前都試過用完toner塊面痕到不得了
所以我都唔會用laneige嘅嘢上面

咁絲打有冇好推介
我本身係睇中佢個種低調水光光澤,唔似其他超令反曬光咁,唔知你明唔明我講乜,我鍾意低調啲
我混合偏乾

mufe for sure!
我都係混乾 買左之後好鐘意好鐘意用佢
符合到絲打想要既光澤感要求 仲有medium coverage
$340 送多一個芯
用完我皮膚無出現大問題:暗粒/敏感
因為唔平 絲打可以試左先!
想問下g market運費點先做到最平? 係咪要搵集運

唔駛集運 揀sf 唔好用ems即刻平一半有多
買多啲就抵啲

睇呢個post燒到著唒 即刻開左g market ac 隔離post講d野真係太貴 仲要買左又唔會用得唒

Apeiu個三息胭脂好似好靚

唔小心負評咗你
之前上去問修眉有無舖頭推介比人大大隻紅字屌我唔睇懶人包
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

修眉可以去benefit 朗豪坊班ba都好好

之前修開shu umura 依家覺得太貴想搵細舖
已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

但shu唔係可以換返產品架咩?

我係shu redeem到就黎無野好換
雖然真係修得好滿意
有無平d既修眉地方介紹

Shu修眉幾錢一次?
絲打有冇介紹邊間ba
想問下 黑髮係咪用返灰黑嘅眉色會好啲
有冇咩眉粉眉筆介紹
唔該
利申新手

灰色會最好
我自己用excel pd13
我覺得好用
但上面有絲打話會甩
Etude house都有灰色眉筆 廿幾蚊 平平地都可以試下

Excel +1
本身係為個四色眼影先買個set
點知枝眉筆又都唔錯

Excel 眉筆
想問樓上用過FANCL MCO 嘅絲係咩膚質
用完有無生多左暗粒?
想換呢個又驚卸妝油會出事

混乾
無多暗粒!
有冇乾燥玫瑰🌹色唇膏推介

同求

好多人推呢個
但我麻麻地liquid

我發現Bobbi brown nursing lip color claret隻色同ysl 407好似
嘩 個post咁快就30頁
Cap低左好多野待買

有無人用過? 想收毛孔

佢另一款皇牌水楊酸好似勁啲啵
不過你幾歲? 唔係好老dur曬皮就唔好用呢啲抗老化啦
後生可以試下用medicube

絲打有無試過medicube個red erasing cream?心郁郁想試

我當佢眉筆咁用

利申唔識用眉筆

你用咩上架?
好似好方便咁

呢隻好long lasting !!!! 佢支眉筆仲好用 超級幼同埋用碎粉打底先可以keep到好耐

個膏我已經無視咗佢 唔用好過用

但我鐘意右邊多d 我都有 未見底不過 我會努力

Lunasol嘅啡始終都係世界第一

有無咩牌可以挑戰到佢

質素就好多都可以同lunasol有得拼
但靚色lunasol應該穩贏
日本仔係有啲料到

我見啲人review都會拎suqqu同lunaso比較

Suqqu未用過呀
應該都係好用

佢隻04眼影真係好好好好靚
我平貴都會買 不過已經買少咗好多
上兩星期喺three買咗一支眼線筆一支遮瑕膏埋單都$600

以前買好多化妝品 依家真係斬左手指
真係有需要先買

X2斬咗手指
但係見到屋企啲化妝品真係多到講唔出有需要

X3 見到人鐵皮好爽咁

底見えコスメ
有無絲打可以貼吓鐵片君

我盒muf粉開始見到鐵皮 超開心

我個muf蜜粉餅好大個窿啦
難得有一樣可以hit pan
見到大家share胭脂都係偏粉紅色
如果鍾意好橙既色同啞光有乜推介?

同問塗眼影有無咩特別技巧?我一上眼影就比人話眼腫

要用返深色係眼尾打造返個輪廓
如果單用一隻淺色係會好易眼腫架
上次去日本買咗suqqu cream foundation同rmk gel creamy foundation
兩隻都好long lasting 同遮瑕度高
(個日行完奮起湖,啲friend 都話好似冇甩過咁,仲好重妝感)
但考慮到suqqu 價錢係rmk 嘅一倍,我以後都買rmk
但suqqu 隻massage cream 真係好好用,keep 住用冇暗粒,又冇暗瘡

好想快啲冬天可以用返suqqu
冬天大愛黎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞