不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
認真求救

想買NARS一支粉底 但我驚唔岩我用

係咪可以踩入去叫BA比SAMPLE 我架?

學生樣驚啲姐姐唔做我生意呀

可以呀
邊隻?

nars sheer glow foundation

本來用緊同牌子 all day luminous 既
真係超愛呢款高遮瑕 完妝勁靚
可惜一用就爆粉刺
要忍痛轉第二款

另外請求有無痘痘肌 有痘印既靚絲推薦高遮瑕 唔致粉刺既粉底呀

比較過sheer glow & muf ultra hd fdt
但其實兩支都唔岩心水
覺得遮瑕力唔夠

玻璃樽個隻?
認真求救

我覺得未必會比sample
不如叫佢幫你上面 你再出街行一日睇吓點

唔好去旺區可能會俾

屯門vcity平時好似無咩人 好唔鍾意試上面呀
明明台灣啲人都好興拎試用返去睇下
認真求救

可以呀
邊隻?

可惜一用就爆粉刺
要忍痛轉第二款

另外請求有無痘痘肌 有痘印既靚絲推薦高遮瑕 唔致粉刺既粉底呀

比較過sheer glow & muf ultra hd fdt
但其實兩支都唔岩心水
覺得遮瑕力唔夠

玻璃樽個隻?

係呀 好長個蓋

如果我返工化咗妝,會比好多人問三問四

我調轉

大家返工係眼鏡妝還是戴con?

我最近搵緊新con所以係眼鏡住先

眼鏡妝好難化啊~
又要有精神搽得太長mascara又會頂住鏡片
搽左眼影戴眼鏡又好似好怪

我眼妝化得唔叻
好多時都係畫完眼線搽下單色就算
我都想改善下

Sis可以試吓粉紅眼妝 好靚㗎
下睫毛用桃紅mascara 好靚

睫毛都桃紅?返工喎
有時諗 返工化咩妝吖
都冇人睇 又唔洗見人
但同自己講 用多啲用快啲 就可以再買都冇咁有罪惡感
然後cp palette 包左色

絲打hit到pan真心勁

有啲常用色都好易見底㗎 祝大家多啲化妝品見底

左邊係can make?

Yes 無記錯第三格係膏黎
依盒幾好用

個膏我已經無視咗佢 唔用好過用

但我鐘意右邊多d 我都有 未見底不過 我會努力

Lunasol嘅啡始終都係世界第一

真係?
認真求救

可以呀
邊隻?

可惜一用就爆粉刺
要忍痛轉第二款

但其實兩支都唔岩心水
覺得遮瑕力唔夠

玻璃樽個隻?

係呀 好長個蓋

我之前買過 係唔係水水地咁?

依盒幾好用

有無咩牌可以挑戰到佢

個掃係唔滑
但由於用呢個胭脂真係唔需要技巧
所以呢個掃鳩掃上面都好均勻

聽日就去買

Canmake新出個紅玉楓赤hit到

勁多日本妹買 唔知買唔買好

係日本見到好多 諗左好耐
最後冇買到
摸上係好滑
但swatch返係手 又唔係冇色 但淡淡地咁
唔係好吸引
我覺得可以等香港出左先 去摸摸上手先考慮買唔買
有時諗 返工化咩妝吖
都冇人睇 又唔洗見人

係 然後又不停買返黎無用

我調轉

眼鏡妝好難化啊~

我眼妝化得唔叻
我都想改善下

睫毛都桃紅?返工喎

Sor 係平時出街
Canmake之前好hit唔盒桃紅眼影盤勁好用 大推

依盒幾好用

真係?

諗諗吓lunasol我有五盒以上
全部啡tone
有時諗 返工化咩妝吖
都冇人睇 又唔洗見人

有時知自己用唔到咁多
會唔開住
唉 真係要節制下
皮膚水水der秘技
我係乾肌,基本我護膚剩用兩隻products

Freshel呢隻化妝水勁方便
你噴上面,上ordinary呢枝
Feel到邊度乾再噴噴噴
你皮膚就會長期飲飽水

其實應該乜化妝水都得,freshel用完之後我會入另一隻水落去噴

咁用一兩星期應該會見到效果(皮膚會發光咁

但我要重申,護膚品效果因人而異
而用噴灑式上化妝水係好爽

依盒幾好用

有無咩牌可以挑戰到佢

質素就好多都可以同lunasol有得拼
但靚色lunasol應該穩贏
日本仔係有啲料到
其實係化妝post一見到你post相就知係你
唔好問我點解,真係化左灰都認得你 特別係咀角粒墨
我自己就覺得個個post都有唔同嘅規則,所以都係尊重返
正如有絲打叫你出嚟開post自己講
所以我覺得楊絲你鍾意嘅講咩都冇問題
點都好,反正我兩個post都會照留名

眼鏡妝好難化啊~

我眼妝化得唔叻
我都想改善下

睫毛都桃紅?返工喎

Sor 係平時出街
Canmake之前好hit唔盒桃紅眼影盤勁好用 大推

會唔會好cute?
試下先

依盒幾好用

真係?

諗諗吓lunasol我有五盒以上
全部啡tone

我有時都會咁
特別唇膏
買來買去都係個d色tone

依盒幾好用

有無咩牌可以挑戰到佢

日本仔係有啲料到

我見啲人review都會拎suqqu同lunaso比較
有時諗 返工化咩妝吖
都冇人睇 又唔洗見人

有時知自己用唔到咁多
會唔開住
唉 真係要節制下

但有時忍唔到手
皮膚水水der秘技
我係乾肌,基本我護膚剩用兩隻products

Freshel呢隻化妝水勁方便
你噴上面,上ordinary呢枝
Feel到邊度乾再噴噴噴
你皮膚就會長期飲飽水

其實應該乜化妝水都得,freshel用完之後我會入另一隻水落去噴

咁用一兩星期應該會見到效果(皮膚會發光咁

但我要重申,護膚品效果因人而異
而用噴灑式上化妝水係好爽

我都係沙漠肌
試下先
謝謝絲打
有時諗 返工化咩妝吖
都冇人睇 又唔洗見人

有時知自己用唔到咁多
會唔開住
唉 真係要節制下

唔開住 唔開住 就會唔記得咗件野

依盒幾好用

有無咩牌可以挑戰到佢

日本仔係有啲料到

Urban decay heat個盒買唔買得過

有無咩牌可以挑戰到佢

日本仔係有啲料到

Urban decay heat個盒買唔買得過

買!買!買!真心靚 啲色
痴線係點搭都靚 開心使用中
有時諗 返工化咩妝吖
都冇人睇 又唔洗見人

有時知自己用唔到咁多
會唔開住
唉 真係要節制下

唔開住 唔開住 就會唔記得咗件野

我唔會架 我會好呀婆得閒望出黎睇下摸下
之後好開心滿足咁收返埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞