不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
唔quote了 quote長啲都驚俾人屌
講翻curel 我係萬寧買 我覺得貴好撚多
雖然唔係貴
但上個月去左轉日本 真係好撚平

你想quote到長頸鹿咁都得
萬寧所有嘢都markup好多
安慰自己當比機票

代購都係 仲要講到好平賣比你咁
係gmarket 買左支mamonde 漸變唇膏 50蚊有拎
仲有兩塊雪花秀送
喺隔離post只要唔係啲熱門人物 就會被忽視

Exac7ly
無人在乎你講乜
圍住幾個轉
癡線
講下化妝品都玩呢啲

Onjj

agger 多數留言都會被忽略

我盡量個個回
唔想有人feel left out
向高登已經係咁
你表面向個post入面講嘢
但其實你係同自己一個講緊嘢

其實唔駛刻意回吖
識尊重人正正常常討論,冇人會有 hard feeling

利申,冇喺嗰邊留過言

絲打
我而家懶得睇嗰邊
Share啲嘢好悶
佢地欲罷不能要負皮呢度
雖然無留言但仍與我們同在
去親果邊留言/問野都開左單機mode咁
有d野加密哂google唔到 又狂屌人伸手唔識google

絲打canmake指甲油搽得好靚 等你分享!
Laneige 潤嗰隻雙色唇膏都有綠色
Gmarket唔算貴
想避免L'Oréal group 可以睇下

我本身係hocc fans 冇再買L'Oréal group
不過人地買唔買唔係好關我事 更何況上網三九唔識七 wfc

但係animals test 我又冇咩立場
其實各有各傾咪幾好

新色好靚

Exac7ly
無人在乎你講乜
圍住幾個轉
癡線
講下化妝品都玩呢啲

Onjj

如果要問嘢,係咪要開新post問
同埋懶人包係咪冇更新過?
Gmarket唔算貴

我本身係hocc fans 冇再買L'Oréal group

其實各有各傾咪幾好

唔知點解靚女隻雙色我點試都激唔起買佢地嘅念頭
我試左起碼七八次
身上九十幾個窿
比ba射出黎嘅

無錯,格硬要將人地窒入自己個窿度
何必
好鍾意你既分享
可唔可以講多少少韓國護膚品同化妝品?
我都買左熊仔唇膏 超好用 買左三隻色

多謝絲打先
我會呀 等我呀
熊仔而家repackage左無左熊仔
但枝膏體實左無咁易溶下溶下
但我都係鍾意柒頭熊仔糖包裝

我都係鍾意熊仔包裝多d
不過轉左包裝都係好難扭 勁驚扭爛
同埋新包裝無咩特別咁 熊仔可愛好多
成日想用桃紅色唇膏但唔知個妝點襯好

桃紅要其他絲打share
我一定避桃紅
顯得我黑裏帶黃
上眼就唱大戲
如果搞得好成個桃花妝好正
但真實世界我無乜見人咁出街,ig有見
希望有絲打可以整下出得街嘅桃紅妝

其實我都唔係好白 係比平常人白一度果種
但見韓妹用桃紅色好靚又忍唔住買
桃花妝化得樣衰仲衰過唔化
Gmarket唔算貴

其實各有各傾咪幾好

新色好靚

外貌協會表示我好唔鍾意波點
啲色靚都燒我唔到
我屙屎先

Exac7ly
無人在乎你講乜
圍住幾個轉
癡線
講下化妝品都玩呢啲

Onjj

agger 多數留言都會被忽略

我盡量個個回
唔想有人feel left out
向高登已經係咁
你表面向個post入面講嘢
但其實你係同自己一個講緊嘢

其實唔駛刻意回吖
識尊重人正正常常討論,冇人會有 hard feeling

利申,冇喺嗰邊留過言

絲打
我而家懶得睇嗰邊
Share啲嘢好悶
佢地欲罷不能要負皮呢度
雖然無留言但仍與我們同在

唔知做咩自從話夾sf有人唔放ac 開團比人開過件事
就少左好多人
不嬲都少出聲 但追post冇以前咁爽
唔知啲人係咪去晒tg gp定冇追落去
好多以前成日分別既絲都唔見左
新手想買眼線筆想學畫眼線
應該買筆定液?同有咩平靚正推薦
Gmarket唔算貴

其實各有各傾咪幾好

新色好靚

我都覺好靚
但又驚顯唇紋
好鍾意你既分享

多謝絲打先
我會呀 等我呀

我都係鍾意熊仔包裝多d

我一定避桃紅
顯得我黑裏帶黃
上眼就唱大戲

我都好想試下化桃紅妝
但自己眼皮厚 而且自帶眼影
點化都食哂色 同埋腫
絲打你地會點化?

筆會易控制啲 kissme好用啊
絲好波 留名先
雖然唔係貴

化全妝我鐘意用fancl mco落
係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨
一pump就夠! 回購左第二支

hea妝用bifesta!
雖然唔係貴

係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨

Bifesta眼唇好用
全面用orbis

Loveliner 都ok 差少少包色

香港難買啲
上次去日本有諗住買支液試下
最後都係買返moteliner
雖然唔係貴

係日本買都係一百頭
唔出暗粒又卸得乾淨

Fancl mco好用
但近排想試bobbi brown 卸妝油
有冇絲打試過?
好鍾意你既分享

多謝絲打先
我會呀 等我呀

我都係鍾意熊仔包裝多d

我一定避桃紅
顯得我黑裏帶黃
上眼就唱大戲

我都好想試下化桃紅妝
但自己眼皮厚 而且自帶眼影
點化都食哂色 同埋腫
絲打你地會點化?

我都係化下橙紅+大地色眼影咋
化妝唔叻 黎黎去去都係咁 簡單漸層
所以想大家交流下
留名先!

最近用椰子油皮膚好多好多!
以前勁爆瘡
依排竟然冇出
零食有照食

唔敢直接上油
驚萬劫不復

我之前一直都好驚 我又生暗瘡 又油肌 (?)
之前唔記得睇邊個blog 話暗瘡肌 用得油慢慢開始試
M字頭唔記得咩名 有隻for暗瘡肌既油 都唔岩我 皮膚冇好
玫瑰果油 又未見到效果
係最近彩豐行見到椰子油promote 見到消炎兩隻字 發光咁
暗瘡肌嘛😂

之後放完暑假又攰 唔想搞咁多野
夜晚淨係用椰子油就訓
本身都唔覺自己皮膚好左 冇留意
係發覺就黎m 都冇爆過瘡!
之前個frd成日同我講椰子油 幾好都冇理佢 又係唔敢用油😂
而家塊面係有d印 但係平滑
真係要試下!!

香港難買啲
上次去日本有諗住買支液試下
最後都係買返moteliner

sasa有呀 fingershopping 都有
Gmarket唔算貴

其實各有各傾咪幾好

新色好靚

我都覺好靚
但又驚顯唇紋

我好鍾意買 lip products,但用 gloss 多,膏比較少
因為我 lips 真係好易乾
無論先打底定 on top 追加都補救唔到
我都覺得果個post on9
成班圍威喂
睇唔到d完整既分享
加上全部都係專櫃貴brand/要online買

agree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞