不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike

會唔會好cute?
試下先

我個人嚟講都幾鍾意

呢張係上眼皮用啡色 下眼用粉紅框2/3 再用粉紅睫毛膏搽下眼
不過用電話影真係勁難影

呢個係用粉紅眼影+黑色睫毛膏
不過都唔係影得好清楚

我覺得粉紅眼影襯黑色頭髮唔好睇
我嗰陣係灰綠色頭髮所以(自己覺得)幾襯
淺啡頭髮都襯㗎

但我個人唔日系可能carry唔到
Between 絲打對眼靚

你走韓定歐美
Thanks不過其他部位肉酸

你對con都幾自然

Jm賣廣告嗰隻博士倫呀
唔走位又唔會痛
反而one day acuvue我真係用唔到
會跌落嚟同埋會痛痛地

我之前用acuvue都係咁

佢而家成個包裝唔同咗 唔知會唔會換湯唔換藥 入面根本同之前一樣呢

有無咩牌可以挑戰到佢

質素就好多都可以同lunasol有得拼
但靚色lunasol應該穩贏
日本仔係有啲料到

我見啲人review都會拎suqqu同lunaso比較

Urban decay heat個盒買唔買得過

買!買!買!真心靚 啲色
痴線係點搭都靚 開心使用中

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

我係咁意用中間個三格試住先都好靚
左一大範圍打底用,中間1/2眼褶位,右一眼尾加深
對眼即刻 但真係深色 要襯紅唇
唔慣重手既絲 可以用前面嗰幾隻/輕力啲

好靚呀呢個 駛唔駛五百幾蚊
嚟緊etude house好似都會出類似嘅眼影盤,見到pony用我都心思思

日本仔係有啲料到

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

嚟緊etude house好似都會出類似嘅眼影盤,見到pony用我都心思思

香港專櫃好似$500,但我上sf搶$350
我知你講邊盒 紅色嗰盒 乜乜紅酒
我有一盒橙色 依條line 真係出得幾好
超顯色微閃又唔點飛粉 最重要d色襯得好靚
性價比極高!

我個人嚟講都幾鍾意

呢張係上眼皮用啡色 下眼用粉紅框2/3 再用粉紅睫毛膏搽下眼
不過用電話影真係勁難影

呢個係用粉紅眼影+黑色睫毛膏
不過都唔係影得好清楚

我覺得粉紅眼影襯黑色頭髮唔好睇
我嗰陣係灰綠色頭髮所以(自己覺得)幾襯
淺啡頭髮都襯㗎

你走韓定歐美

歐美呀
我kawaii應該出街俾人追打

哦哦 係咪勾勒得好明顯嘅眉型同粗眼線嗰種?
其實想kawaii嘅話髮型同衫執執得啦
我睇popteen長大

我又未去到咁極端
但個人唔會係kawaii

我諗到了,輕甜美囉
可以著返你平時啲衫
眉形唔駛太銳利
再用啡+粉紅眼影
下眼臉用粉紅眼影再突出吓
就唔會有你憂慮嗰種過份可愛

我去街試下先
謝謝你馬王絲打

有無咩牌可以挑戰到佢

日本仔係有啲料到

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

我啱啱幻想完
定等etude house好

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

性價比極高!

我唔知你地講緊邊隻哈哈
無知一問 sf係?

日本仔係有啲料到

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

我啱啱幻想完

補圖!補圖!
性格比個話 一定係etude house

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

我啱啱幻想完

補圖!補圖!
比個話 一定係etude house

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

我啱啱幻想完

補圖!補圖!
性格比個話 一定係etude house

唔該絲打
Etude house 幾錢?
我睇圖好似覺得urban decay d色靚d 定我主觀左

有無人用過? 想收毛孔

有無人用過? 想收毛孔

佢另一款皇牌水楊酸好似勁啲啵
不過你幾歲? 唔係好老dur曬皮就唔好用呢啲抗老化啦
後生可以試下用medicube
唔想同化妝post啲傻西同流合污
自己share更開心

Maybelline五角唇膏
完全無廣告無promo
向佢櫃玩玩下嗰陣發現
網上圖
佢出得四隻色希望之後會出多啲
我入左紅酒派對#10同蜜桃冰砂#8

呢個係10號嘅swatch
見唔見到啲綠色嘅閃閃

上嘴完全係流星效果

八號上嘴

嗰種高級嘅流閃水光感竟然一百蚊有找就買到
又夠潤,long lasting,佢浸密瓜味更加係
呢個系列令我對maybelline完全改觀
希望之後佢會加碼出多啲色

8號靚到呢
估到係楊絲

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

性價比極高!

好靚
Etude呢條line一盒差唔多$300好似係
唔知係唔係我份人狗 etude house眼影要$300買唔落手
但你話超顯色又唔點飛粉真係心動
香港啲水貨鋪唔知有無

你走韓定歐美

歐美呀
我kawaii應該出街俾人追打

哦哦 係咪勾勒得好明顯嘅眉型同粗眼線嗰種?
其實想kawaii嘅話髮型同衫執執得啦
我睇popteen長大

我又未去到咁極端
但個人唔會係kawaii

我諗到了,輕甜美囉
可以著返你平時啲衫
眉形唔駛太銳利
再用啡+粉紅眼影
下眼臉用粉紅眼影再突出吓
就唔會有你憂慮嗰種過份可愛

我去街試下先
謝謝你馬王絲打

點解你會知道咁醒嘅
試咗記得上嚟報告

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

性價比極高!

好靚
唔知係唔係我份人狗 etude house眼影要$300買唔落手
香港啲水貨鋪唔知有無

$250呀,真係幾貴下,有買上一代櫻花粉紅色個盒韓國買$150,價錢差勁遠
自己share更開心

完全無廣告無promo
向佢櫃玩玩下嗰陣發現
網上圖

見唔見到啲綠色嘅閃閃

上嘴完全係流星效果

八號上嘴

8號靚到呢
估到係楊絲

我都覺得8號好靚
唔知maybeline有無做緊折呢
8折買兩支 7折我就全包

今個月要食麵包
絲打你點搭?
我無記錯d色都幾深下

性價比極高!

好靚
香港啲水貨鋪唔知有無

$250呀,真係幾貴下,有買上一代櫻花粉紅色個盒韓國買$150,價錢差勁遠

$250真係唔想買 百零蚊我都仲可以接受
個問題係明知唔值
年尾可能去韓國,如果去到時買算
自己share更開心

完全無廣告無promo
向佢櫃玩玩下嗰陣發現
網上圖

見唔見到啲綠色嘅閃閃

上嘴完全係流星效果

八號上嘴

8號靚到呢
估到係楊絲

我都覺得8號好靚

我都想等佢有折買
佢地成日都有唔同貨有折 有時仲折好多
好耐之前買過30幾蚊一枝唇膏 個陣仲買左2枝
自己share更開心

完全無廣告無promo
向佢櫃玩玩下嗰陣發現
網上圖

見唔見到啲綠色嘅閃閃

上嘴完全係流星效果

八號上嘴

8號靚到呢
估到係楊絲

我都覺得8號好靚

我都想等佢有折買
佢地成日都有唔同貨有折 有時仲折好多
好耐之前買過30幾蚊一枝唇膏 個陣仲買左2枝

佢有時會成個櫃七折
但已經好耐唔見
聽日行去睇咗先算
終於追完post

我應該係敏感肌
我係眼既四周好痕 痕就r佢 越r越紅 搞到依家眼紋好勁
試過轉護膚品 physiogel都好似唔岩我用 搽完都仲係有d痕 心思思諗緊買唔買the ordinary, 想塊面保濕

然後平時返工又化妝 喊出黎。皮膚差又要化妝焗住啲皮膚

base: 台版sofina保濕
用過控油base對我黎講有d乾

底妝: etude house any cushion cream filter
問sales邊隻bb cushion有保濕作用 佢介紹依隻
自己都覺買完on9左 因為拍係塊面好笠 可能冬天會岩用

眉:etude house $30內
平靚正 見前面啲絲都有介紹過
我已經用左3支 筆頭軟身易畫 鍾意佢扁頭設計 而且眉掃唔硬又易擦 但持久性應該因人而異 起碼眉尾無甩到 我覺得接受到。

眼線:maybelline啡色眼線液
已經用左好多支 應該5支都有
有次喪喊都無溶妝
平時化都無溶落下眼皮到
亦都好鍾意佢筆頭夠尖細 畫線條夠利落
見前面都有眼線推介 希望依支用完下次轉其他eyeliner用 始終都差唔多成$100
但有朋友用係會dd溶 所以化妝品都係人夾人

皮膚敏感既絲打
一齊分享下護膚品
想問下絲打們有冇推薦既eye cream ,我發現我眼紋勁左好多
有三十幾枝香水 十幾枝粉底 幾廿枝唇膏 嘅變態女人留名
maquillage粉餅幾好用 又滑 上面好靚
不過會唔算持久
大油田 得estee lauder double wear 唔甩
不過d色唔岩亞洲人

Maquillage 粉餅係我用過最滿意嘅

我好鍾意maquillage支base
kate 枝眼線筆好好用不過好q 細枝
眉筆shu 又係好好用不過1.貴2.要去舖削好煩,等睇推介
excel 眉筆溶到仆街

btw bbi@ 眼線同好

shu 真係好柒貴同我覺得唔係特別好用 我試過畫到有一粒粒咁卡住咁
依定back to basic 用翻etude house 28蚊個支

眉筆可以試benefit 雖然有啲貴
不過而家有set裝 試埋Mascara 同眉gel

講開benefit
sephora 買抵啲

話說benefit今年嘅advent calender好吸引咁
有冇絲用penhaligon's 啲香水

想買多支但要儲多陣錢先
我平貴都會買 不過已經買少咗好多
上兩星期喺three買咗一支眼線筆一支遮瑕膏埋單都$600

以前買好多化妝品 依家真係斬左手指
真係有需要先買

X2斬咗手指
但係見到屋企啲化妝品真係多到講唔出有需要

X3 見到人鐵皮好爽咁

底見えコスメ
有無絲打可以貼吓鐵片君

我盒muf粉開始見到鐵皮 超開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞