不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
lm 正皮
終於都有人講佢地圍爐d野
佢地d post基本上唔登入都睇唔到
全部都加撚曬密 連一個 colourpop ig post都加密
屌 我自己唔識上網睇
洗唔洗咁自私圍爐講
講親唇膏成撚日推邦女石玫 每個新post差唔多成日見到
d上咀swatches 仲要柒撚到 個個偷偷留下負皮
佢地根撚本就排鳩斥人 唔岩聽既就負評屌人唔睇懶人包
仲要專登入黎講自己唔買L’Oréal gp d野有幾撚偉大
洗唔洗咁入黎示威啊
唔中意就咪入黎睇啦 xx
(

邦女石玫真係
到底佢地明唔明唔係乜人都岩用呢啲色
問親唇膏都係咁講邦女石玫做乜鳩 乜全世界得呢兩枝唇膏咋咩

係咪嗰隻bb中毒色

Bbia 來的
紅字100% agree
上面打水蛇春咁長我無睇
道不同不相為謀

我地就開心分享
你負皮咪負
知你地好在意
有無人買咗Givenchy嗰支黑色唇膏嚟溝色
單用似梅子色
溝色嘅話會更鮮豔

上年買左 好想快啲冬天又拎出黎用
聞落有啲梅味好正

識貨
買完先知原來Givenchy d唇膏好用到咁
好想再買其他色但又覺得浪費錢 我有8x支唇膏

個次一買就買左幾支 好撚靚 個包裝都好j

想買
你有無買佢最新嗰隻雙色唇膏

冇啊 但我想買佢隻黑色lip gloss同胭脂
真心想了解下大家意見
其實塊面小油(特別T字) 應該用bb cushion定粉餅 粉底液好
而家用緊April skin 韓國買 coverage幾好但香港難買又就快用完
打算換個新牌子
大家有咩推薦
成日油到我啲頭髮

利申 無咩粒粒 想遮下毛孔 同返工真係好懶所以用慣cushion

我偏油 而家嘅天氣用cushion對我好笠
我覺得塊面唔係超油可以試下bourjois粉底
光澤感好正 好易推 快上妝
Saem支落妝水又平又好用
夠爽又落得乾淨
我回購左四五支
大推白茶味

Between 有冇香水同好分享

Chanel no5

絲打你好重口味

Chanel新出果枝 gabrielle維持一貫重口味作風聞完會有少少頭暈

呢支唔掂 勁俗
我同事話敷淺既男人會鍾意

我都係鐘意花香味多啲,例如jo malone既英國梨同wild bluebell

wild bluebell好正

我幾鍾意Nectarine Blossom & Honey 但陣味好快散 有咩解決辨法 反而peony就勁long lasting 但我個鼻頂唔順佢陣味
原來楊絲獨立左出黎開新post

我想問下幸福肌同輕鬆護膚個ezskin比邊個好用d
就咁睇ezskin平過幸福肌同埋係皮膚科醫生整既
但又怕佢唔好用
想睇下有冇人用過可以比較下
唔想同化妝post啲傻西同流合污
自己share更開心

Maybelline五角唇膏
完全無廣告無promo
向佢櫃玩玩下嗰陣發現
網上圖
佢出得四隻色希望之後會出多啲
我入左紅酒派對#10同蜜桃冰砂#8
[imghttps://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/26/221712_b5eade549638819db2b6f53e41d97bd9.jpg[/img]
呢個係10號嘅swatch
見唔見到啲綠色嘅閃閃

[imghttps://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/26/221800_dfcfa523c701d19d18d629f38f10f714.jpg[/img]
上嘴完全係流星效果

[imghttps://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/26/221825_63e16e1920c53338a6c3e824af3fdcc3.jpg[/img]
八號上嘴

嗰種高級嘅流閃水光感竟然一百蚊有找就買到
又夠潤,long lasting,佢浸密瓜味更加係
呢個系列令我對maybelline完全改觀
希望之後佢會加碼出多啲色

你個嘴型好靚羨慕

多謝c打
我會唔好意思
單用似梅子色
溝色嘅話會更鮮豔

聞落有啲梅味好正

識貨

個次一買就買左幾支 好撚靚 個包裝都好j

想買
你有無買佢最新嗰隻雙色唇膏

冇啊 但我想買佢隻黑色lip gloss同胭脂

個胭脂係咩色
Canmake好似就快出紫色胭脂
我無紫色胭脂 想買
感謝絲打分享 皮已正

Chanel no5

絲打你好重口味

Chanel新出果枝 gabrielle維持一貫重口味作風聞完會有少少頭暈

呢支唔掂 勁俗

我都係鐘意花香味多啲,例如jo malone既英國梨同wild bluebell

我幾鍾意Nectarine Blossom & Honey 但陣味好快散 有咩解決辨法 反而peony就勁long lasting 但我個鼻頂唔順佢陣味

噴多幾下?
我今朝噴左一下hazelnut 到放工都仲聞到少少
好在只係噴左一下 唔係隨時又比人話太大味又呢又路
Dior 620

唔係好奶茶土嗰種色
似食完辣嘢個嘴辣到腫嗰隻色
返工返學
Long lasting嗰啲係普通
滋潤嘅
無乜特別感覺
其實我已經習慣買branded cosmetics係買牌子而唔係quality

佢個味好似呢隻老餅潤唇膏

我枝apieu 熊仔糖唇膏抵玩好多個色係rd04

dior嗰支係咪偏啡色?

係呀,向我度有啲老氣
皮膚白啲應該好好多

邦女石玫真係

加密晒係唔洗啲代購狗搵食
有代購用絲打啲分享搵錢再搶晒去賣
真心想買就冇貨/搶唔到
先加密
但後尾都發現有啲絲打都做代購
邦女嗰排真係有啲煩
無論問咩都會推邦女
有個絲話唔好咁推 唔係人人岩用 好似佢咁就唔岩
講一兩次就好笑 成日講就煩
之後比推邦女啲絲屌返轉頭 呢單太癲線

呢單我都有印象 自此以後就同呢個圍爐po說再見

冇追post十世 咩係邦女?邦民女郎?

CT唇膏 Bond girl 同 stone rose
個個係度偷換概念 講到自己先係最岩最好
之前個post 唔夠2日就會推爆
依家圍曬爐 不了

個post推得咁快證明真係好多人不滿好耐

上次有絲打話除左邦女石玫仲有好多唇膏都好用 唔洗下下提住呢兩枝 跟住就比人圍剿
班人惡到咁 仲邊有人夠膽出聲

唔止一個架 當時有其他推既絲打一齊屌
被屌既絲有好多正皮
但嗰時根本唔敢出聲
我嗰時追post就冇咩理 都係飛左就算
我想問laneige whitening bb cushion 會唔會好易致粉刺 想買黎for冬天用
我覺得韓國底妝好厚好焗 但最衰冬天用唔到粉餅 會乾死

開心有呢個post 我係隔離post完全唔敢留言

唔好買laneige嘅底妝產品黎用!我有好多朋友十個用完九個敏感 無誇張
我之前都試過用完toner塊面痕到不得了
所以我都唔會用laneige嘅嘢上面

咁絲打有冇好推介
我本身係睇中佢個種低調水光光澤,唔似其他超令反曬光咁,唔知你明唔明我講乜,我鍾意低調啲
我混合偏乾

絲打係咪一定要cushion? 同埋絲打多唔多嘢需要遮瑕?如果係就可以試下Clio嘅 佢除咗最新粉紅色包裝果個蜂巢cushion比較潤d/反光d 其他系列都好低調 而且遮瑕和持久度都好高
我自己依家少用cushion,轉用粉底液
同埋我無咩需要遮瑕 (無嘢要遮 真係大推MUF嘅WATER BLEND)人生最貴嘅粉底真係佢 買完肉赤但係覺得值得

但我覺得laneige bb cushion都okay架喎
轉左菱型隔層好左好多

但skincare就真係唔敢試 香料好重咁

我都覺
Bb cushion前後已經用左3個,超好用

我都有回購
不過我淨係秋冬先用到
我係勁大汗又出油會溶到pk

我都係油肌
我用pore control個隻,上之前用sofina控油base,最後用muf碎粉定妝
真心想了解下大家意見
其實塊面小油(特別T字) 應該用bb cushion定粉餅 粉底液好
而家用緊April skin 韓國買 coverage幾好但香港難買又就快用完
打算換個新牌子
大家有咩推薦
成日油到我啲頭髮

利申 無咩粒粒 想遮下毛孔 同返工真係好懶所以用慣cushion

佢支serum都好正 好薄

但又怕佢唔好用

陳皮既靠腰令我放棄使用俾何油類產品
同埋我覺得唔好expect curel會令你皮膚好好多定點
佢只係一個好穩定好daily既skin care brand

屌 我諗諗下我仲有佢個卸妝膏
個texture係啫喱咁 幾好推 又易生卸 不過都係個句 我化淡妝
如果濃妝我覺得可能會差少少

我好驚用卸妝膏,會形住卸唔淨
我感想係,皮膚好唔係要用乜
係食嘢作息全都要調節

但我實在太墮落之後會試curel

我都有用curel卸妝gel 每次用完我都會再用bioderma抹一次面 好乾淨 但用量唔慳得 between canmake指甲油好靚

我習慣用水落,bioderma萬寧個價貴到
lm 正皮
終於都有人講佢地圍爐d野
佢地d post基本上唔登入都睇唔到
全部都加撚曬密 連一個 colourpop ig post都加密
屌 我自己唔識上網睇
洗唔洗咁自私圍爐講
講親唇膏成撚日推邦女石玫 每個新post差唔多成日見到
d上咀swatches 仲要柒撚到 個個偷偷留下負皮
佢地根撚本就排鳩斥人 唔岩聽既就負評屌人唔睇懶人包
仲要專登入黎講自己唔買L’Oréal gp d野有幾撚偉大
洗唔洗咁入黎示威啊
唔中意就咪入黎睇啦 xx
(

邦女石玫真係

係咪嗰隻bb中毒色

Bbia 來的
紅字100% agree
上面打水蛇春咁長我無睇
道不同不相為謀

我地就開心分享
你負皮咪負
知你地好在意

呢隻啡色好靚呀
請問呢隻係咩色呀?
仲有無其他牌子有呢種啡色?
我有去mac睇過 都無
試咗上手勉強買咗一隻
點知返到屋企認真睇 係超偏紅
我都有買樓主支焦糖裸
比台灣YouTuber燒到好行
見Catie查得勁靚
本身香港power matter果條line冇得賣呢隻色
我去台灣先買到 仲要間間都冇貨
番到黎香港 過左幾個星期就有得賣

色靚 易上嘴 好順滑 咁既效果係maybelline身上係驚喜
但係佢唔岩黃皮
搞到仲有成大枝係度

絲打係咪一定要cushion? 同埋絲打多唔多嘢需要遮瑕?如果係就可以試下Clio嘅 佢除咗最新粉紅色包裝果個蜂巢cushion比較潤d/反光d 其他系列都好低調 而且遮瑕和持久度都好高
我自己依家少用cushion,轉用粉底液
同埋我無咩需要遮瑕 (無嘢要遮 真係大推MUF嘅WATER BLEND)人生最貴嘅粉底真係佢 買完肉赤但係覺得值得

我多印要遮
次次黎m就谷m痘,啲印又十世都唔退
等我聽日去試下water blend先,正就照買,加遮瑕膏頂檔

我都係 一谷m就生石頭瘡 依家用pair個隻暗瘡膏厚可以壓到唔爆出黎

我之前試過啦
佢呢次唔爆,下次積埋一次過爆

我之前用過gel plus 太那同用到塊好乾

絲打我都成日爆倉有印,試過好多牌子最後發覺Estee Lauder double wear($3xx)遮得最好,係有dd厚不過可接受,又唔會好乾
不過我地呢啲多印既係唔會可以用到薄個啲架啦
搭單講埋mac有支cream狀既遮霞都好好用

但又怕佢唔好用

陳皮既靠腰令我放棄使用何油類產品

本身我有用堅果油 又試過用椰子油
而家淨係會用黎搽腳
單用似梅子色
溝色嘅話會更鮮豔

聞落有啲梅味好正

識貨

之前因為買唔到tom ford paradiso 所以買左givenchy既dupe 色 但茶上嘴就甩皮 但其他牌子唇膏又唔會係咁 好困擾 搞到宜家冇用佢
真心想了解下大家意見
打算換個新牌子
大家有咩推薦
成日油到我啲頭髮

我都覺bournois幾好用
但佢有個大缺點:會暗沉 (不過可能唔係全部人都會)
我之前用,過左4-5個鐘照鏡就嚇親自己 勁暗沉
最後無奈地唯有扔左
唔想同化妝post啲傻西同流合污
自己share更開心

Maybelline五角唇膏
完全無廣告無promo
向佢櫃玩玩下嗰陣發現
網上圖
佢出得四隻色希望之後會出多啲
我入左紅酒派對#10同蜜桃冰砂#8

呢個係10號嘅swatch
見唔見到啲綠色嘅閃閃

上嘴完全係流星效果

八號上嘴

嗰種高級嘅流閃水光感竟然一百蚊有找就買到
又夠潤,long lasting,佢浸密瓜味更加係
呢個系列令我對maybelline完全改觀
希望之後佢會加碼出多啲色

好撚靚!
有冇絲用penhaligon's 啲香水

想買 見hktv mall 賣得勁平

有咩味推介?
中意帶甜既花香

Penhaligon's正
不過我唔用甜味都冇得推介
太平小心假野喎 英國幾錢你有得計
真心想了解下大家意見
打算換個新牌子
大家有咩推薦
成日油到我啲頭髮

我都覺bournois幾好用
但佢有個大缺點:會暗沉 (不過可能唔係全部人都會)
我之前用,過左4-5個鐘照鏡就嚇親自己 勁暗沉
最後無奈地唯有扔左

同埋唔long lasting 好快溶

絲打你好重口味

呢支唔掂 勁俗

噴多幾下?
我今朝噴左一下hazelnut 到放工都仲聞到少少
好在只係噴左一下 唔係隨時又比人話太大味又呢又路

我瘋狂噴架 都成10下 但出一出去 好似冇噴過一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞