不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
hi楊絲我係uknownothing絲呀
唔知你記唔記得我

隔離post好耐冇睇冇留言lu
因為本身轉左黎連登之後冇乜出過聲
跟住有一排我有share野同問野,但可能我同d人唔熟所以冇人理
我覺得好小圈子咁樣

同埋佢地推既產品講黎講去都係果幾樣咁...好悶

梗係記得
佢地結婚啦 但我私心想佢真實係同龍老母

佢地 而家無左佢地我地解放啦

結婚單野好似係流料, 只係同居緊
我反而唔想佢同龍老母 睇完s7之後好憎佢

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢
我見到jon叫佢denny我想嘔究竟做乜撚

但我覺得佢地真人好襯

Btw我地講緊game of thrones
終於追哂

講起隔離post最難頂就係有個路人絲問有咩product可以代替ysl唔知明彩筆定咩野,之後即刻圍屌人地有無睇title乜乜乜,難得人地絲打俾佢地感化到轉用其他野,都唔明點解要屌到咁

其實我係想問乾肌有無冬天用的粉餅推介
返工用開雪肌精cc cream都嫌煩,想更加快手出到門口

Benefique 粉餅
ptt乾肌大推
聽講妝感好靚
不過香港冇乜人識依個brand
同埋都冇專櫃

得日本同台灣有

個盒好靚呀喂
不過專櫃好難叫人幫手買,又無得試色先⋯⋯

絲打有無試過maquillage隻粉餅

Mq粉餅唔啱乾肌架
啱混油/油肌

絲打有機會去日本 台灣可以試下benefique
唔知你記唔記得我

跟住有一排我有share野同問野,但可能我同d人唔熟所以冇人理
我覺得好小圈子咁樣

梗係記得

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢

但我覺得佢地真人好襯

s7 tyrion做乜野...佢累死左dorne同埋olenna
如果龍媽一開始聽olenna講就唔會搞到咁
olenna好慘呀
跟住jon又累死左龍龍
成套劇得返jaime一個正常人
終於追哂

講起隔離post最難頂就係有個路人絲問有咩product可以代替ysl唔知明彩筆定咩野,之後即刻圍屌人地有無睇title乜乜乜,難得人地絲打俾佢地感化到轉用其他野,都唔明點解要屌到咁

ptt乾肌大推
聽講妝感好靚
同埋都冇專櫃

得日本同台灣有

個盒好靚呀喂

Mq粉餅唔啱乾肌架
啱混油/油肌

想問下係咪呢隻

過幾日去台灣買
正想買粉餅,仲諗住試下chanel新果款
想問有冇絲打會買look fantastic 個advent calendar?

好想買呀
好靚
但我荷包...

上年個個好後悔冇買, 今年個盒勁靚好想買, 但又驚D野唔岩用
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢

但我覺得佢地真人好襯

係囉咁快就忘記晒ygritte突然走去敲房門

重要tyrion聽住佢地扑嘢
完全九唔搭八
Sansa arya個plot完全skip左,之前啲plot係勁細思極恐
而家求其話總之佢地已經無啦啦知道little finger所有衰嘢
終於追哂

ptt乾肌大推
聽講妝感好靚
同埋都冇專櫃

得日本同台灣有

個盒好靚呀喂

Mq粉餅唔啱乾肌架
啱混油/油肌

唔該絲打
我就係岩岩去完台灣同日本⋯⋯依加好灰⋯⋯
定係去試下上面其他絲打講mufe個cushion好呢⋯⋯
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢

但我覺得佢地真人好襯

s7 tyrion做乜野...佢累死左dorne同埋olenna
olenna好慘呀
跟住jon又累死左龍龍

Tyrion 今季真心失色...
聰明才智冇哂咁...
Jon 要威威比龍母睇..冇計喇..he know nothing
Jamie真心正..希望佢唔好死
同埋放棄西后..
Sor off topic 左 見到人傾忍唔住
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢

但我覺得佢地真人好襯

完全九唔搭八
Sansa arya個plot完全skip左,之前啲plot係勁細思極恐
而家求其話總之佢地已經無啦啦知道little finger所有衰嘢

冇左小說真係差d
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢

但我覺得佢地真人好襯

olenna好慘呀
跟住jon又累死左龍龍

Tyrion 今季真心失色...
聰明才智冇哂咁...
Jon 要威威比龍母睇..冇計喇..he know nothing
Jamie真心正..希望佢唔好死
同埋放棄西后..
Sor off topic 左 見到人傾忍唔住

感覺tyrion同cersei傾好左d野但冇講到出黎
唔知會唔會做25
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢

但我覺得佢地真人好襯

完全九唔搭八

冇左小說真係差d

Tyrion 係書好鐘意龍...
我諗佢劇都一樣...
所以對龍母有好感...
想問有冇絲打會買look fantastic 個advent calendar?

好想買呀
好靚
但我荷包...

上年個個好後悔冇買, 今年個盒勁靚好想買, 但又驚D野唔岩用

驚唔啱用+1
屋企已經囤咗好多未開嘅嘢
不過我有朋友更誇,屋企有成>200張paper mask
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢

但我覺得佢地真人好襯

olenna好慘呀
跟住jon又累死左龍龍

Tyrion無啦變左柒頭講嘢無twist無深度
然後night king枝奧運選手標槍
Jaime越黎越殘 比成家搞到癡曬線
Cersi hound brienne red beard我都覺得暫時無大破
Varys就行行企企食下花生
Arya sansa就係度玩扮勁
睇到眼火爆
唔知你記唔記得我

我覺得好小圈子咁樣

梗係記得

S7變撚左膠劇
啲劇情完全。。。
我係唔想睇佢地扑嘢

但我覺得佢地真人好襯

完全九唔搭八

冇左小說真係差d

不如bran直接講好過搞場大龍鳯幾集唔知做乜9
有個好practical 嘅問題
我個嘴有啲敏感,所以一定要用左潤唇膏先再用唇膏
有咩辦法可以搽完唇膏之後補潤唇膏而唇膏啲色唔會hi落潤唇膏到?

Btw 推介下
日本呢枝潤唇膏孖條真係好好用 好撚好用 好撚柒好用
除返開$5一枝咋(759kawaiiland都有不過貴一倍有多,去開日本要買一打)
有咩辦法可以搽完唇膏之後補潤唇膏而唇膏啲色唔會hi落潤唇膏到?

Btw 推介下
除返開$5一枝咋(759kawaiiland都有不過貴一倍有多,去開日本要買一打)

抺左佢再補會唔會好啲...
或者轉用天然啲既唇膏...
雖然冇咩色簡...
Canmake新出指甲油
效果勁靚唔易甩

邊度有得買
Canmake新出指甲油
效果勁靚唔易甩

邊度有得買

修眉可以去benefit 朗豪坊班ba都好好

之前修開shu umura 依家覺得太貴想搵細舖
已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

但shu唔係可以換返產品架咩?

我係shu redeem到就黎無野好換
雖然真係修得好滿意
有無平d既修眉地方介紹

Shu修眉幾錢一次?
絲打有冇介紹邊間ba

以前$180,依家連眼妝要$380
去開新城市修,so far都滿意
但想轉地方修眉,無錢

一定規定要$380
真係唔平喎
我又驚benefit 會過敏

上網睇好似話眉蠟修眉做得多都唔好
可能會試下bobbi brown掛

Btw 推介下

雖然冇咩色簡...

偏深色嘴 唔搽唇膏唔得
搵緊好用又唔貴嘅有色潤唇膏 有冇推介?
試過Dior fresh kiehls bareminerals 各大韓牌
Dior 最好不過貴,bareminerals 都好不過discontinue 左,其他一係唔潤一係冇色一係唔持久
想問有無人有用過muf 定妝噴霧?
有無用?未試過用噴霧但又想試下
返工當化妝水食lunch噴兩下又得唔得

之前修開shu umura 依家覺得太貴想搵細舖
已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

但shu唔係可以換返產品架咩?

我係shu redeem到就黎無野好換
雖然真係修得好滿意
有無平d既修眉地方介紹

Shu修眉幾錢一次?
絲打有冇介紹邊間ba

以前$180,依家連眼妝要$380
去開新城市修,so far都滿意
但想轉地方修眉,無錢

一定規定要$380
真係唔平喎
我又驚benefit 會過敏

上網睇好似話眉蠟修眉做得多都唔好
可能會試下bobbi brown掛

Fancl唔錯
而家有promtion 第一次join member free一次修眉
之後就$150 一次可以全數redeem products
(Fancl推介:防曬同卸妝幾好)
終於追哂

ptt乾肌大推
聽講妝感好靚
同埋都冇專櫃

得日本同台灣有

個盒好靚呀喂

Mq粉餅唔啱乾肌架
啱混油/油肌

想問下係咪呢隻

過幾日去台灣買
正想買粉餅,仲諗住試下chanel新果款

係啊係啊
聽講好易變肌油肌

Btw 推介下

雖然冇咩色簡...

偏深色嘴 唔搽唇膏唔得
搵緊好用又唔貴嘅有色潤唇膏 有冇推介?
試過Dior fresh kiehls bareminerals 各大韓牌
Dior 最好不過貴,bareminerals 都好不過discontinue 左,其他一係唔潤一係冇色一係唔持久

我用開sebamed潤唇膏,四十幾蚊
每次補唇膏都無hi落支潤唇膏度
而且冬天如果嘴唇乾到甩皮,搽完sebamed好快就無事
已經回購左2支
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞