不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
比樓豬燒到想買maybeline8號 好耐無買maybeline 最少應該有5-6年
我屋企一樣maybeline都無

同我一樣
五角之前,我諗我都係n年無買過maybelline
之前嗰啲quality

決定因為你買嚟試吓
上兩個星期我同事借咗支maybeline桃紅管mascara比我,即係大佬b同亞視暗星瘋狂吹奏嗰支 我用嗰陣都有猶豫
結果唔夠兩個鐘眼底同塊面都係一條條纖維同黑色一粒粒

唔好用小細力啲
我怕痛

Maybelline mascara dog wont fk
我中過一次伏
無濃無長我用左啲乜
粉銀肥管
想問下 黑髮係咪用返灰黑嘅眉色會好啲
有冇咩眉粉眉筆介紹
唔該
利申新手

淡妝我就用開灰灰地既眉筆,效果幾自然
有時出街就會加埋深啡色眉gel
之前上去問修眉有無舖頭推介比人大大隻紅字屌我唔睇懶人包
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

修眉可以去benefit 朗豪坊班ba都好好

之前修開shu umura 依家覺得太貴想搵細舖
已經搵到啦開心做常客中
多謝你先

但shu唔係可以換返產品架咩?

我係shu redeem到就黎無野好換
雖然真係修得好滿意
有無平d既修眉地方介紹

我自己鳩剃

但有時d眉毛長左,自己好難剪
有冇咩眉粉眉筆介紹
唔該
利申新手

灰色會最好
我自己用excel pd13
我覺得好用
但上面有絲打話會甩
Etude house都有灰色眉筆 廿幾蚊 平平地都可以試下

Excel +1
本身係為個四色眼影先買個set
點知枝眉筆又都唔錯
有無絲打分享氣墊粉底

之前用開innisfree都ok
然後屎忽痕買咗chanel嗰隻新出嘅cushion
係完全唔好用 一個月就用完 仲要無補充裝
好後悔嘥咗錢

定係我買返innisfree好啲

holika holika photo ready cushion我覺得唔錯
innisfree上左好似冇上咁

試下nars 真係幾好用
油肌而家啲天氣都keep到

得閒去睇吓先
其實我問題都不大,係油啲啲同唔啱用粉底,會浮粉
有冇咩眉粉眉筆介紹
唔該
利申新手

灰色會最好
我自己用excel pd13
我覺得好用
但上面有絲打話會甩
Etude house都有灰色眉筆 廿幾蚊 平平地都可以試下

唔該你
搵日去望下先
我見好多都賣啡色 灰好似好難搵咁

本身我有用堅果油 又試過用椰子油
而家淨係會用黎搽腳

但又有好多美容大師話用油冇問題咁
都唔知信邊個好
其實應該要去掛號睇一次 不過勁難搶位同埋間野又係台灣咁q麻煩

我都係用油 但我用bio oil
係咪好奇怪

無話奇唔奇怪 自己皮膚承受到無問題就ok啦

我本身用開保濕精華 但keep住出暗粒
做facial個姐姐就話我係太乾
我就諗住試下轉用油 咁啱有枝bio oil喺手

點知用完真係好返晒
仲要啲唧暗粒既印都退得好快
依家keep住當精華用

我用緊minon moist gel pack再加the ordinary b5
暫時都仲頂得住
遲下再乾燥啲應該要用番雪花秀

我之前見the ordinary咁平諗住應該係伏
點知勁多人讚

佢啲野其實唔錯架 可惜熱門產品成日都無貨
之前上去問修眉有無舖頭推介比人大大隻紅字屌我唔睇懶人包
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正

去swatch下玩下睇下like唔like
佢地跟本唔care唔體諒唔係佢地圈子嘅人
一律當狗屌
有冇乾燥玫瑰🌹色唇膏推介

我成日覺得乾燥玫瑰色好難界定
依家好似乜都話係乾燥玫瑰色咁

同求

好多人推呢個
但我麻麻地liquid
嗰個post啲人仲癡線到會check 啲人係sf買咗咩,因為有啲acc 係share咁用,會知道其他人買咗咩,而有個絲打買咗啲L'Oréal grp嘅嘢,比啲人check 到, 然後放上post到討伐, 仲話如果個位絲打再買L'Oréal grp嘅嘢就post佢啲個人資料上去
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人
不過個陣個個怕左佢地冇人敢話佢

我唔知係咪因爲咁
我幫手買cp she palette 有絲要
嗰排唔得閒 佢交收到我又未收工
我寄又怕我知地址
順豐留電話又驚
我連佢名都唔記得 鬼得閒起你底咩
宜家諗返佢可能見證過咁癲既時期所以先咁保護自己
自己已經冇點用loreal gp
其實有用多原因
1.大陸人圍撚住晒 highend既啲包裝愈黎愈柒
2.好cheap 上至ysl下至maybelline lorealgp係派好撚多野出去 但wfc消費者
...太長唔quote

我就港獨派既
唔用loreal group因為brand building問題
同以上一樣
唔係因為hocc單野
好似樓上都有絲講鍵盤戰士一樣
因賣港而反brand 咁好多brand都要反
所以就係話 唔好為反而反 雙重標準
比樓豬燒到想買maybeline8號 好耐無買maybeline 最少應該有5-6年

同我一樣
之前嗰啲quality

決定因為你買嚟試吓
上兩個星期我同事借咗支maybeline桃紅管mascara比我,即係大佬b同亞視暗星瘋狂吹奏嗰支 我用嗰陣都有猶豫

唔好用小細力啲
我怕痛

Maybelline mascara dog wont fk
我中過一次伏
無濃無長我用左啲乜
粉銀肥管

睇你啲相好似好潤咁 會唔會好快乾?

同求

好多人推呢個
但我麻麻地liquid

呢枝我都有
但我試嘴會偏紫 勁顯老
但我個fd用又冇事
Canmake新出指甲油
效果勁靚唔易甩

屌好靚!好似gel甲
效果勁靚唔易甩

好靚

同求

好多人推呢個
但我麻麻地liquid

YSL呢枝214好似好靚咁

同求

好多人推呢個
但我麻麻地liquid

呢枝我都有
但我試嘴會偏紫 勁顯老
但我個fd用又冇事

所以要搵支完美嘅顏色真係好難
lm between 樓主個兩支maybelline好燒呀

同求

好多人推呢個
但我麻麻地liquid

呢條line好似好乾,多唇紋最好唔好買 雖然色真係幾好

同求

好多人推呢個
但我麻麻地liquid

呢條line好似好乾,多唇紋最好唔好買 雖然色真係幾好

靚到痴線,真係好想買!!!!
嗰個post啲人仲癡線到會check 啲人係sf買咗咩,因為有啲acc 係share咁用,會知道其他人買咗咩,而有個絲打買咗啲L'Oréal grp嘅嘢,比啲人check 到, 然後放上post到討伐, 仲話如果個位絲打再買L'Oréal grp嘅嘢就post佢啲個人資料上去
啲人簡直係癡撚線

我都記得呢件事
真係癡q線
人地私癮黎嫁
睇人買咩都算啦
仲要恐嚇人
不過個陣個個怕左佢地冇人敢話佢

我應該又無追post
不如佢地寫個proposal立法唔比人買loreal group啦
買嘅人無資格有私隱
兼且要被剝奪香港人身分
因為佢無資金做香港人而且好黑心!

都癡左唔止孖筯架啦
幾億條都黎緊頭呀
終於追囇

好多野想買但屋企已經好多野
點好

想問下大家有無mascara 胭脂推介?

Jo malone噴衫係唔係上中下咁噴?
我都last唔耐

清花香味既香水大家有無推介?

謝謝

同我一樣
之前嗰啲quality

決定因為你買嚟試吓

唔好用小細力啲
我怕痛

我中過一次伏
無濃無長我用左啲乜
粉銀肥管

睇你啲相好似好潤咁 會唔會好快乾?

我無留意 我聽日試下再report
效果勁靚唔易甩

屌好靚!好似gel甲

如果apply correctly
係好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞