不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
上次去日本買咗suqqu cream foundation同rmk gel creamy foundation
兩隻都好long lasting 同遮瑕度高
(個日行完奮起湖,啲friend 都話好似冇甩過咁,仲好重妝感)
但考慮到suqqu 價錢係rmk 嘅一倍,我以後都買rmk
但suqqu 隻massage cream 真係好好用,keep 住用冇暗粒,又冇暗瘡

好想快啲冬天可以用返suqqu
冬天大愛黎!

Suqqu粉膏我夏天好long lasting
妝感自然又靚
越耐越靚

而suqqu粉霜比較重妝感
但出油之後會好啲
又係好long lasting

最重要2個都唔會係我個鼻起白芝麻!!!
我用好多fdt都好易起
真係好中意suqqu底妝
上次去日本買咗suqqu cream foundation同rmk gel creamy foundation
(個日行完奮起湖,啲friend 都話好似冇甩過咁,仲好重妝感)
但suqqu 隻massage cream 真係好好用,keep 住用冇暗粒,又冇暗瘡

冬天大愛黎!

妝感自然又靚
越耐越靚

但出油之後會好啲

我用好多fdt都好易起

我用beauty blender上 我又唔覺佢重妝感
但光澤感一流又夠潤
佢而家新出個隻都想買黎試下
係咪粉膏餅

冬天大愛黎!

妝感自然又靚
越耐越靚

但出油之後會好啲

我用好多fdt都好易起

但光澤感一流又夠潤
係咪粉膏餅
media 既產品如何
d人話碎粉好用 雖然好平但唔想曬錢買完唔岩又掉係到
利申:新手
成日見到隔離post名都已經聞到陣八婆味
係呀八婆話你地呀負皮我呀笨
成班化妝品納粹咁
media 既產品如何

千祈唔好買眼影 超唔long lasting
media 既產品如何

Bethni 有測試一天睇
https://youtu.be/5k7J74AA4OM

冬天大愛黎!

妝感自然又靚
越耐越靚

但出油之後會好啲

我用好多fdt都好易起

但光澤感一流又夠潤
係咪粉膏餅

我都係用beauty blender 上
可能我偏向自然妝感
粉膏係咁的

夏天爆汗仍然完好無缺
見到你個咀就認得你

我係咁意用中間個三格試住先都好靚
左一大範圍打底用,中間1/2眼褶位,右一眼尾加深
對眼即刻 但真係深色 要襯紅唇
唔慣重手既絲 可以用前面嗰幾隻/輕力啲

好靚呀呢個 駛唔駛五百幾蚊
嚟緊etude house好似都會出類似嘅眼影盤,見到pony用我都心思思

香港專櫃好似$500,但我上sf搶$350
我知你講邊盒 紅色嗰盒 乜乜紅酒
我有一盒橙色 依條line 真係出得幾好
超顯色微閃又唔點飛粉 最重要d色襯得好靚
性價比極高!

好靚
Etude呢條line一盒差唔多$300好似係
唔知係唔係我份人狗 etude house眼影要$300買唔落手
但你話超顯色又唔點飛粉真係心動
香港啲水貨鋪唔知有無

$250呀,真係幾貴下,有買上一代櫻花粉紅色個盒韓國買$150,價錢差勁遠

宜家香港都有曬?

我上左gmarket買etude house個盒酒紅色
好平呀 折左100左右炸

我又搵下先因爲我未g過
想問下絲打keywords係咩?

好靚呀呢個 駛唔駛五百幾蚊
嚟緊etude house好似都會出類似嘅眼影盤,見到pony用我都心思思

性價比極高!

好靚
唔知係唔係我份人狗 etude house眼影要$300買唔落手
香港啲水貨鋪唔知有無

$250呀,真係幾貴下,有買上一代櫻花粉紅色個盒韓國買$150,價錢差勁遠

宜家香港都有曬?

我都記得盒橙色買左百零左右

買曬兩盒好唔好

性價比極高!

好靚
香港啲水貨鋪唔知有無

宜家香港都有曬?

我都記得盒橙色買左百零左右

買曬兩盒好唔好

我想問laneige whitening bb cushion 會唔會好易致粉刺 想買黎for冬天用
我覺得韓國底妝好厚好焗 但最衰冬天用唔到粉餅 會乾死

開心有呢個post 我係隔離post完全唔敢留言

唔好買laneige嘅底妝產品黎用!我有好多朋友十個用完九個敏感 無誇張
我之前都試過用完toner塊面痕到不得了
所以我都唔會用laneige嘅嘢上面

咁絲打有冇好推介
我本身係睇中佢個種低調水光光澤,唔似其他超令反曬光咁,唔知你明唔明我講乜,我鍾意低調啲
我混合偏乾

mufe for sure!
我都係混乾 買左之後好鐘意好鐘意用佢
符合到絲打想要既光澤感要求 仲有medium coverage
$340 送多一個芯
用完我皮膚無出現大問題:暗粒/敏感
因為唔平 絲打可以試左先!

Muf bb cushion?
巴打應該點護膚呢已經早左瞓飲多左水
成日見到隔離post名都已經聞到陣八婆味
係呀八婆話你地呀負皮我呀笨
成班化妝品納粹咁

化妝品納粹
自命清高大粒墨臭雞返屋企幫你老豆含撚啦屌你老母

冬天大愛黎!

又可以試下
有無人用過muji 敏感肌卸妝油
卸完妝塊面都白左一層
之後再用toner 抹就會抹走層白色
驚果層野抹唔乾淨會對皮膚唔好

另外有無絲打有好用既美白牙齒product 推薦下
見又有藍光機又有牙貼 但唔知邊隻work
覺得d牙越黎越黃

我有用不過唔係敏感肌 我覺得好乾淨好好用

冬天大愛黎!

妝感自然又靚
越耐越靚

但出油之後會好啲

我用好多fdt都好易起

但光澤感一流又夠潤
係咪粉膏餅

可能我偏向自然妝感
粉膏係咁的

夏天爆汗仍然完好無缺

幾錢?
由尋晚追到而家,見你地講勁多product
然後有啲慶幸自己除左畫眉同唇膏就唔會搞其他野,唔係隨時買到破產無錢開飯
media 既產品如何

Bethni 有測試一天睇
https://youtu.be/5k7J74AA4OM

thank you絲打
然後有啲慶幸自己除左畫眉同唇膏就唔會搞其他野,唔係隨時買到破產無錢開飯

我上年淨係化底妝架
之後就眼妝
畫眉

冬天大愛黎!

妝感自然又靚
越耐越靚

但出油之後會好啲

我用好多fdt都好易起

但光澤感一流又夠潤
係咪粉膏餅

可能我偏向自然妝感
粉膏係咁的

夏天爆汗仍然完好無缺

幾錢?

退稅既話 around $600到啦
Sf好似有得買 仲平少少添

我上年淨係化底妝架
之後就眼妝
畫眉

我堅持唔搞咁多,理由係起唔到身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞