不規則分享 | 化妝品+護膚

1001 回覆
360 Like 321 Dislike
原來楊絲獨立左出黎開新post

我想問下幸福肌同輕鬆護膚個ezskin比邊個好用d
就咁睇ezskin平過幸福肌同埋係皮膚科醫生整既
但又怕佢唔好用
想睇下有冇人用過可以比較下

陳皮既靠腰令我放棄使用何油類產品

本身我有用堅果油 又試過用椰子油
而家淨係會用黎搽腳

但又有好多美容大師話用油冇問題咁
都唔知信邊個好
其實應該要去掛號睇一次 不過勁難搶位同埋間野又係台灣咁q麻煩

但又怕佢唔好用

我廢事比佢地傳染

其餘要其他絲打答啦
唔識

加密晒係唔洗啲代購狗搵食
有代購用絲打啲分享搵錢再搶晒去賣
真心想買就冇貨/搶唔到
先加密
但後尾都發現有啲絲打都做代購
邦女嗰排真係有啲煩
無論問咩都會推邦女
有個絲話唔好咁推 唔係人人岩用 好似佢咁就唔岩
講一兩次就好笑 成日講就煩
之後比推邦女啲絲屌返轉頭 呢單太癲線

呢單我都有印象 自此以後就同呢個圍爐po說再見

冇追post十世 咩係邦女?邦民女郎?

CT唇膏 Bond girl 同 stone rose
個個係度偷換概念 講到自己先係最岩最好
之前個post 唔夠2日就會推爆
依家圍曬爐 不了

個post推得咁快證明真係好多人不滿好耐

上次有絲打話除左邦女石玫仲有好多唇膏都好用 唔洗下下提住呢兩枝 跟住就比人圍剿
班人惡到咁 仲邊有人夠膽出聲

我之前無追睇唔到
有啲咁嘅事

佢地班友惡撚到 問下有冇其他類似產品代替L’Oréal gp都照負皮照屌
仲要紅字較到d字雞乸咁大屌人唔睇標題
真係佢地玩撚曬

呢支唔掂 勁俗
我同事話敷淺既男人會鍾意

我都係鐘意花香味多啲,例如jo malone既英國梨同wild bluebell

wild bluebell好正

我幾鍾意Nectarine Blossom & Honey 但陣味好快散 有咩解決辨法 反而peony就勁long lasting 但我個鼻頂唔順佢陣味

噴多幾下?
我今朝噴左一下hazelnut 到放工都仲聞到少少
好在只係噴左一下 唔係隨時又比人話太大味又呢又路

我瘋狂噴架 都成10下 但出一出去 好似冇噴過一樣

買jm唔會預佢long lasting喎 cologne黎噴10下都只係開頭大味 2野就煙消雲散 體溫高的絲打揮發得仲快
我幾年前買過1支jm 但本人體溫高
edt都last唔到4hr cologne就更
真係想keep耐少少就用同味body lotion 會好啲啲
真係啲啲乍

你有4個鐘都好
不過我承認 我都係體溫高既人

我都係鐘意花香味多啲,例如jo malone既英國梨同wild bluebell

我幾鍾意Nectarine Blossom & Honey 但陣味好快散 有咩解決辨法 反而peony就勁long lasting 但我個鼻頂唔順佢陣味

噴多幾下?

會唔會係隻味本身就唔long lasting
或者下次去開Jo Malone問下佢啲staff?
朗豪坊啲staff好nice,上次買野仲送左三包cream比我

可能係
咁好~ 我之前買枝30ml 冇野送 可能買得太少野

唔係呀,我果次都只係買左枝100ml
然後係咁同佢傾偈,講下自己有邊幾枝香水,等佢介紹下其他味咁
跟住比錢果陣佢就問我想要咩sample

噴多幾下?

會唔會係隻味本身就唔long lasting
或者下次去開Jo Malone問下佢啲staff?
朗豪坊啲staff好nice,上次買野仲送左三包cream比我

可能係
咁好~ 我之前買枝30ml 冇野送 可能買得太少野

唔係呀,我果次都只係買左枝100ml
然後係咁同佢傾偈,講下自己有邊幾枝香水,等佢介紹下其他味咁
跟住比錢果陣佢就問我想要咩sample
比樓豬燒到想買maybeline8號 好耐無買maybeline 最少應該有5-6年
我屋企一樣maybeline都無

同我一樣
五角之前,我諗我都係n年無買過maybelline
之前嗰啲quality

決定因為你買嚟試吓
上兩個星期我同事借咗支maybeline桃紅管mascara比我,即係大佬b同亞視暗星瘋狂吹奏嗰支 我用嗰陣都有猶豫
結果唔夠兩個鐘眼底同塊面都係一條條纖維同黑色一粒粒

但又怕佢唔好用

而家淨係會用黎搽腳

都唔知信邊個好
其實應該要去掛號睇一次 不過勁難搶位同埋間野又係台灣咁q麻煩

我都係用油 但我用bio oil
係咪好奇怪
有無人買咗Givenchy嗰支黑色唇膏嚟溝色
單用似梅子色
溝色嘅話會更鮮豔

上年買左 好想快啲冬天又拎出黎用
聞落有啲梅味好正

識貨
買完先知原來Givenchy d唇膏好用到咁
好想再買其他色但又覺得浪費錢 我有8x支唇膏

之前因為買唔到tom ford paradiso 所以買左givenchy既dupe 色 但茶上嘴就甩皮 但其他牌子唇膏又唔會係咁 好困擾 搞到宜家冇用佢

搽之前有無去死皮?
我剩係用過佢一條line
唔知係唔係你買嗰條line呢

冇呀 但茶其他牌子又冇呢個情況出現
呢隻

我係用呢隻 呢條line呀 勁好用

望完又拎返自己個支出黎聞 真係好香好正
單用似梅子色
溝色嘅話會更鮮豔

聞落有啲梅味好正

識貨

之前因為買唔到tom ford paradiso 所以買左givenchy既dupe 色 但茶上嘴就甩皮 但其他牌子唇膏又唔會係咁 好困擾 搞到宜家冇用佢

搽之前有無去死皮?

呢隻

黑色上嘴會變咩色?

聞落有啲梅味好正

識貨

搽之前有無去死皮?

[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/000044_83b57bb0cb66f7a5d0530d3b1fce65ae.jpg[/img][/url] 呢隻

[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/28/000436_42523ce4683a64cd22a9c4a5ef6e1696.jpg[/img][/url]

我買左雙色個支 好靚 不過好難控制2隻色上咀個比例

有無上唇相睇吓? 潤唔潤?
單用似梅子色
溝色嘅話會更鮮豔

聞落有啲梅味好正

識貨

搽之前有無去死皮?

呢隻

我都係用呢隻
同你一樣,但我又無甩皮 不過佢本身係真係偏乾
我覺得

絲打你好重口味

Chanel新出果枝 gabrielle維持一貫重口味作風聞完會有少少頭暈

呢支唔掂 勁俗

我幾鐘意chanel新個支,利伸買左
佢中後段隻味有少少變化,幾正

同好

噴多幾下?

買jm唔會預佢long lasting喎 cologne黎噴10下都只係開頭大味 2野就煙消雲散 體溫高的絲打揮發得仲快
真係想keep耐少少就用同味body lotion 會好啲啲
真係啲啲乍

你有4個鐘都好

Jm既香水係噴衫架
噴頸同手體溫好快散
如果有啲好快冇味既香水都係噴衫噴頭髮好啲

但又怕佢唔好用

而家淨係會用黎搽腳

都唔知信邊個好

睇晒佢啲靠腰唔好做小明應該會有改善
我見過有香港人就咁買佢既產品黎用無掛號睇醫生都一樣有改善
去台灣睇無咩可能啦 根本掛唔到號

呢支唔掂 勁俗

噴多幾下?

絲打好捨得,我都係噴頸兩下,手腕啊頸再噴另一個牌子(反正jo malone 主張mix and match)
係咪得我先咁中意佢地的earl grey and cucumber?好中意岩岩噴完的茶味,之後又會慢慢變番甜甜地的味

乜唔係噴衫咩
Earl grey and cucumber 我有聞過 比佢個初調嚇走左
下次會聞真啲 睇下係咪好似絲打你咁講有甜味

我覺得噴邊無所謂既。
果陣都試左好耐,因為我覺得jo malone 的前中後調都變化幾大。
earl grey and cucumber 上網睇番後調有香草同麝香。買之前都睇過下啲人的推薦,但自己覺覺得wild blueberry, English pear 果d 太甜

識貨

個次一買就買左幾支 好撚靚 個包裝都好j

想買
你有無買佢最新嗰隻雙色唇膏

冇啊 但我想買佢隻黑色lip gloss同胭脂

個胭脂係咩色
Canmake好似就快出紫色胭脂
我無紫色胭脂 想買

黑色胭脂 又係唔同人唔同色

係胭脂液/膏/餅?出咗未

液黎 八月尾我係日本見到有
香港唔知出左未

噴多幾下?

真係啲啲乍

你有4個鐘都好

Jm既香水係噴衫架
噴頸同手體溫好快散
如果有啲好快冇味既香水都係噴衫噴頭髮好啲

本身都有諗過買JM但你太多味有選擇困難症

聞落有啲梅味好正

識貨

搽之前有無去死皮?

呢隻

望完又拎返自己個支出黎聞 真係好香好正

Givenchy d嘢係好聞

聞落有啲梅味好正

識貨

搽之前有無去死皮?

呢隻

黑色上嘴會變咩色?

梅子色
之前上去問修眉有無舖頭推介比人大大隻紅字屌我唔睇懶人包
之後唔敢再入
五角唇膏好似真係幾正
lm 正皮
終於都有人講佢地圍爐d野
佢地d post基本上唔登入都睇唔到
全部都加撚曬密 連一個 colourpop ig post都加密
屌 我自己唔識上網睇
洗唔洗咁自私圍爐講
講親唇膏成撚日推邦女石玫 每個新post差唔多成日見到
d上咀swatches 仲要柒撚到 個個偷偷留下負皮
佢地根撚本就排鳩斥人 唔岩聽既就負評屌人唔睇懶人包
仲要專登入黎講自己唔買L’Oréal gp d野有幾撚偉大
洗唔洗咁入黎示威啊
唔中意就咪入黎睇啦 xx
(

邦女石玫真係
到底佢地明唔明唔係乜人都岩用呢啲色
問親唇膏都係咁講邦女石玫做乜鳩 乜全世界得呢兩枝唇膏咋咩

係咪嗰隻bb中毒色

Bbia 來的
紅字100% agree
上面打水蛇春咁長我無睇
道不同不相為謀

我地就開心分享
你負皮咪負
知你地好在意

呢隻啡色好靚呀
請問呢隻係咩色呀?
仲有無其他牌子有呢種啡色?
我有去mac睇過 都無
試咗上手勉強買咗一隻
點知返到屋企認真睇 係超偏紅

Bbia last layered pencil LO4

右面我smudge開
堅係啡 ,勁滑
二十幾三十

個次一買就買左幾支 好撚靚 個包裝都好j

想買
你有無買佢最新嗰隻雙色唇膏

冇啊 但我想買佢隻黑色lip gloss同胭脂

個胭脂係咩色
Canmake好似就快出紫色胭脂
我無紫色胭脂 想買

黑色胭脂 又係唔同人唔同色

係胭脂液/膏/餅?出咗未

液黎 八月尾我係日本見到有
香港唔知出左未

液咁我用唔到了,會推走遮瑕

但又怕佢唔好用

而家淨係會用黎搽腳

都唔知信邊個好

我都係用油 但我用bio oil
係咪好奇怪

無話奇唔奇怪 自己皮膚承受到無問題就ok啦
比樓豬燒到想買maybeline8號 好耐無買maybeline 最少應該有5-6年
我屋企一樣maybeline都無

同我一樣
五角之前,我諗我都係n年無買過maybelline
之前嗰啲quality

決定因為你買嚟試吓
上兩個星期我同事借咗支maybeline桃紅管mascara比我,即係大佬b同亞視暗星瘋狂吹奏嗰支 我用嗰陣都有猶豫
結果唔夠兩個鐘眼底同塊面都係一條條纖維同黑色一粒粒

桃紅色方形嗰支?
香港好似冇出好耐 呢支我油眼好鍾意
好耐之前買過 後尾冇左冇試其他 淨係用mj
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞