Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

382 回覆
0 Like 0 Dislike
睇Netflix + Apple Music 既話,買隻Apple TV 做source 入soundbar pass through 出 Mon 就得,唔使用MacBook

係都要MacBook 既就淘寶買個usbc to hdmi hub
仲諗住Sony 會出個平價版A9,點知出個仲貴啲既
平野襯唔起罪大
想請教吓 sony ht-ax7 , sonos arc 同samsung q990c 大家會點揀

我多數用黎喺電視上/藍芽聽歌 聽演唱會 或netflix

求指點 想購物
想一次就攪掂既就990c
想玩module 就arc,但仲有好多件要買
thank you ching!

我可能會買arc,因為想multi room play
等特價
sorry 清, 我膠左

而家再望多次至見你話要藍牙
但 sonos 全線(?) soundbar 都唔 support BT

如果你個 player 淨係得 BT 出訊號,
一係轉 990C
一係搵隻 BT receiver w/ TOSLINK out, 拮入去 ARC 度
我個player 藍芽同wifi都有
如果有wifi, 咁可以放心揀 ARC
將近成尺闊
相入面, 啲後置仲要每隻坐一張櫈
S95C 配 Q930C插earc,睇netflix戲試過幾次個soundbar定後置喇叭突然間冇聲定卡一聲,好似收唔到咁,之後好快有番聲,新買冇幾耐,係未算正常?
借鏡隔籬電視po

有唔妥即call 保養先
師傅睇完話唔關事至算
請問q930c既兩隻後置會唔會有平平地既腳架買
最平上淘寶買, 香港你買到既都係淘寶貨
如果係岩岩轉source會冇聲唔太奇怪, 但係如果係睇緊野突然冇聲就有問題, 最基本可以reset晒電視同soundbar再試下
好樣衰....我指隻喇叭 痴線闊到咁, 仲要咁薄3 way, 我諗緊隻woofer有幾多吋 佢整到咁同on wall speaker冇咩分別, 迫你掛上牆, 放係電視櫃真係唔需要考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞