Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
passive,冇得mix
咩都唔知又冇budget limit就有新買新, 雖然未必用得著但係叫futureproof

暫時arc/earc如果你冇任何lossless既source例如bd player的話冇分別
q800c特價set應該都清晒了, q930c都係4千頭

價位唔同, s517平好多, 睇老人家要求去到邊
passive就買多幾隻正正常常既喇叭玩home theatre啦, 平有平玩, 效果都會好過soundbar
如果老人家唔係特別講究而我又想佢地可以享受下既話 係唔係s517就好夠用?
如果冇咩budget限制就上q930c, 成套system效果會好好多

不過另一個睇法就係比信仰費買番sony soundbar, 因為sony電視夾其他牌子soundbar都成日有小問題, 有咩野又係會煩到自己
會有咩問題?本身仲諗住買q930c
唔想咁多線 mix都係貪方便
都係有時開機冇聲要set下audio option,突然冇聲disconnect咁,其實小事不過老人家未必識搞
新手 想問吓 $1000 budget 有啲咩sound bar 好推介?
想問下既巴打3000以下有咩好推介
平時聽edm比較多 中意低音勁小小
依家屋企有個HomePod mini
有諗過再買多隻HomePod mini + Apple TV 咁用
唔知邊個會好啲
因為岩岩搬屋有自己空間 極新手
希望屌細力啲
想問下Q800D同Q800C有咩分別 睇個價錢好似差幾遠下
跟電視一齊係官網訂左800D 雖然打完折同計埋DBS個回贈都係3500左右 但好似真係冇必要買800D咁
見LG s77s特價賣緊$1650左右,
仲有埋subwoofer,好似好抵,
平時主要聽歌同睇電視,
好少好少睇電影,大家點睇?
Q930c 邊間鋪買平啲? 我見price.com都要 4300左右
你哋會唔會買咪呢兩枝嘢放個後置喇叭?
用緊。一模一樣呢款
淘寶嘢? 好唔好用?
Share link
Link 就唔share , 因為都唔記得
係淘寶野。用就都係咁用唔會成日搞佢
最緊要係啱螺絲位
係穿電線個下麻煩啲。佢內通啲做工麻麻
上個星期裝左, 點知同疏化頂腳要再諗點擺

穿線搵條繩綁住個8 字頭, 縮到支通最短黎拉線就好快得, 個8 字線L 型會同佢內框頂住
用到就得啦,我驚跌啫
Thx!
就係個8字頭穿到上通頂口好難了返佢出黎
要就一就個角度先得
唔驚跌,學樓上師兄話,要睇返你自己梳化背夠唔夠位放支野。佢個圓餅底都幾大,支棍係坐圓心位
所以你要預左梳化會離牆15-20cm

我用緊個款就係咁。所以我梳化係離牆既
想問下兩個後置直放疏化後面得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞