Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
係梳化左右兩邊放又好阻住 掛上左右兩邊牆角得唔得
睇戲一定要有sub
如果迫不得意要掛高少少,都盡量唔好太高,因為太高嘅話個聲場就會錯曬,啲聲變咗喺上面嚟而唔係喺耳仔左右兩邊嚟
若唔用後置
Q800D貴一個double比起 Q700D
值唔值得
夠位就用800
放Samsung 9500S,$1400
https://t.me/kkkeeenn
定930 唔用後邊兩部
你多唔多睇哥c拉, mission impossible, 變形金剛 個D
有先買後置
唔多 但我見930同800 價錢差唔多 800好似仲貴d
意~係wo, 我記得見過叫woofer既野,定係電視傷去soundbar setting, 唔記得咗,真係搵唔到就用remote慢慢襟唯有
想問下我有一對喇叭,可以av amp接駁Soundbar同對喇叭? 想要Soundbar既無線後置同時又唔想晒左對喇叭
清打算點由 AMP 駁去 soundbar, 經 RCA?

唔肯定啱唔啱
但唔經HDMI, soundbar 會唔會食唔晒啲 data, 做唔到decode
反而仲浪費左?
咩喇叭先得, active同passive完全唔同玩法, soundbar亦都係唔會駁av amp, 一係soundbar, 一係喇叭, 冇人會撈埋咁玩
remote度有woofer制
冇sub既家用影音系統係唔完整
可以諗二手jbl 9.1
avlife有1300, 唔知1300x有冇demo, 可以試下打去問問
唔該巴打
係, 因為距離近, 你就算用soundbar, 有atmos依個字都係比你自high, 實制效果係零

冇, 一般喇叭一係掛兩隻上天花做atmos channel, 一係加兩隻upfiring既喇叭, 一樣係咁近既距離唔會有效果
如果$4000左右for 打機睇戲係咪都係q930最fit?
Samsung以外牌子有冇推介
電視係sony A95L
謝謝巴打
s60d有earc, 其他野基本上係一樣
bose之前software好多問題, 依支新版唔知有冇解決到, 硬件上基本係同一支野黎, rtings既test舊版900既表現仲好過佢

B&W就...晒氣
係, 4000其他牌子你搵唔到一支係有sub有後置
咁如果個mon有earc port係咪建議用返earc?
新入手咩都唔知 想問下arc同earc會唔會差好遠
想問下依家q800c+9500s特價係大約咩價位?
如果新手入門既話denon s517定q800c + 9500s 好?
啱啱幫老人家買左sony x80l 諗住幫佢地都配個入門既soundbar體驗下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞