Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

382 回覆
0 Like 0 Dislike
而家就係好多新 active dynaudio都有 dsp
有問題想請教各位

本人係用緊Samsung既hw-800b,配電視你neo-qled 既qn-95c,係佢條原廠hdmi駁聲

平時睇now電視youtube嗰啲就相安無事,但如果喺黃viu,netflix,同埋Disney plus 睇片有時突然間斷音0點幾秒,請問各位有咩解決既方法呢
budget 2~3千 有咩好推介
990D同C黎講
D差多唔多
知唔知990c 而家幾錢
同邊到抵
岩用就好
avlife應該未做清貨, 行貨的話睇price.com, 細舖有貨即場拎走都冇咩問題
Q990D最大既強進係有完整hdmi 2.1 passthrough, 如果你唔知咩黎既話其實冇咩分別
q800b好似係有sound drop問題, 試下轉下HDMI Input Audio Format睇下有冇改善, 冇就應該冇辦法
唔知咩黎
好耐無返過嚟呢個post,想大家俾吓意見
兩三年前買咗一套q900a+sub+後置好似Model係9500s
當時係新型號咁賣,印象中成set好似要$9000到🙏🏻

因為嚟緊搬出去,都想買返套soundbar擺喺屋企睇戲,我見依家高階型號好似都係$7000左右。如果我嘅要求係:屋企細擺唔到sub,聲好過q900a(我諗過咗幾年依家好多soundbar都好過佢?),價錢$4000左右,如果可以好似當年JB L分拆式後置就會方便,大家有冇邊隻推介?🙏🏻🙏🏻
追post見到avlife用埋優惠卷買q800c+9500s呢個優惠仲有冇?另外日馬beam2值唔值得推介?🙏🏻
想問下大家
我啱啱買咗部lsx ii lt 用hdmi 駁電視 Sony A95L
部電視收到signal 但係無聲出
我用blue tooth 接駁電視佢又出到聲
會係咩問題呢?
會唔會係我條線太廢唔support earc?
清舊野, beam 2 緊係上日馬, 而家日水低除時唔洗2k
之前有透露 roam 2, 同埋個apps 5月1有新版
最想佢出arc 2
之前無乜研究
請問 arc 定 beam G2 邊隻早出啲?
arc, 應該有3年前
請問有無一款soundbar 係可以同電視遙控sync ,可以熄電視時一齊熄soundbar 。開電視時又一齊開?
應該大部份hdmi駁電視 arc/earc 再cec都可以
啱啱係日本網見到
denon 5月中出 DHT-S218, 賣 36300羊
但 pre-sale 都已經賣緊 32670羊

咁可能因為我條soundbar太舊款,用光纖接電視所以用唔到,唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞