Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

384 回覆
0 Like 0 Dislike
上面講左
配LG C3應該用咩好 1萬budget左右
係咪都係q990c最好 有冇人知990d幾時出 如果我PS5直接連電視係咪其實soundbar 2.0 2.1都無所謂
一定2.1
打機冇隻低音搞唔掂
非常感謝意見
最後買咗Q700C+後置,盛惠2500

宜家將隻SUB擺係梳化後面都唔錯
震埋張梳化都幾過癮
諗住買q800c,但見隻sub出聲位係側邊,我放係電視左邊,係要打直定打橫放?
q990c平人地一半好難唔推聽講淨番嘅貨唔多
q990d出都會過萬,唔care budget先諗
btw Q990C 後置左右平衡冇得較,所以左右兩個後置距離皇帝位要對稱
請問q930c,q990c 行貨最平幾錢? 包後置?
早幾日Av 生命:
930c: $44xx 一年保養
990c: $68xx 兩年保養送腳架
按摩椅
2500勁抵屌
我諗緊隻後置好唔好買架擺
定就咁窗台算
想問除左高級netfilx 同Disney + ,仲有冇其他網地方可以有dolby atmo片
用緊標準版netfilx 同disney+ 同朋友share
買左930先發現冇樣野support dolby atmo
搞到冇得試機

冇ps5 冇xbox
玩得atmos就要用高級plan
你有notebook pc 就插落去播吓trailer
(播唔到要睇player設定)
https://www.demolandia.net/cinema/dolby-demo-trailers-hd/page-9.html
電視內置player就多數支援得麻麻,未必出到atmos
我都係你咁既情況,個日我問咸片d人,佢話打直都冇影響
照擺住窗台先
覺得個聲唔得先加喇叭架都唔遲
av生活今次真係幾抵屌
計埋對後置個價仲平過深水埗
sales話做埋今個禮拜
如果Q800再平d就好
爭1300蚊卻步咗
謝謝

睇下課個高級會員玩下啦
我落去聽完唔係好聽得出分別
可能我對耳垃圾
想請教下SONY HT RT3 既依種頭有咩叫法同邊到有得買
咁啱比隻貓整斷左

感謝
電視裝apple tv app
之後俾幾蚊到幾十蚊租套戲試下
主要係貪佢個Sub大力d
個兩個聲道無乜feel
所以Q700算
屋企冇咩位,諗住將q930c 後置喇叭上牆,個架都係鴨寮街有得買? 有冇咩要留意,有冇話擺幾高好?
擺番耳仔level
samsung後置個mount都係普通一口螺絲鎖死, 咩mount都得, 螺絲位岩size就可以

高度放番耳仔level就得
冇叫法, 依D自家頭黎, 不過其實入面都係speaker wire, 拆頭jam番兩條線落部機度都會work, 最快就問番sony有冇parts買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞