Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
新a9賣$19000 條a9000就$11000 貴到傻
不過而家有優惠 加購sub同後置抵屌
Sony 終於出support 4:4:4嘅soundbar…
點解冇人講sonos soundbar
見一對era 300賣5千幾有啲吸引
但呢個價差唔多買到990c
更唔好講話砌齊一套完整sonos差唔多要兩皮
想買Q990C 邊度仲有貨
S系個樣除左幼d之外其實都冇咩分別...我覺得幼其實麻麻地
soundbar好少用到藍牙, 都係用hdmi多, 有保call cs維修就ok
買隻universal remote好似仲方便d, 依家屋企有sofabaton同logitech harmony
你咁升分別好微, sony都依然係冇sub, 你只睇streaming arc同earc係冇分別
得, 有arc/earc就用到

比老人家用就買番同牌子, 有d咩事唔使煩, call原廠上黎睇就得
Thx咁我慳返了
依D價位好唔吸引呢 A9加隻sub都over 20k, 比我就去玩喇叭算
你用pc做source? uhd bd都係4:2:0, upsampling要做得好先有好既效果..
sonos arc我都有推丫, 叫做冇咩鑊氣個ecosystem做得成熟既model, 不過係太舊咁解, 唔知幾時會出新model

era 300依個價好唔吸引, 同價可以買到d唔錯既active speaker了
avlife冇咩? 應該未跌到清貨價, 咁快賣晒?
PS5 + PC

正常應該HDMI吉晒落電視再Earc 吉返落soundbar就玩到4:4:4?
sony冇咩cp值, 如果想升級sony就要invest多少少, 一係就等第一代a9清貨加埋隻sw5咁玩
如果買
我都係想用黎做後置
齋講喇叭數 後方既立體感應該好過990c
但有睇過review話大聲左d有啲搶戲

同埋佢官價係9千一對
相比之下已經算平
見佢咁平就心郁想買左先等出新野升級
不過都明白咁樣性價比好低
冇理由同價有990c唔買
要自抬…整就2-4個星期…成個月無得用
真係俾拉唔到線 但又想見到隻喇叭既人
請問想買條一體式soundbar 房用 2k內,買OXS S5係唔係最好選擇?
部電視LG C3
想問下對HW-800B Soundbar 有冇評價?🙏🏻
我琴日屯市avlife 問過無晒貨啦
最後買左Q930C
唔洗4000
咁930C 真係算抵玩wor, 唔駛4000

係做晒promo 先有定點?
師兄請問邊度見到五千幾一對300?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞