Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
9500s 較到最大聲都好細聲 係咪死症黎
音樂用書架喇叭已靚過soundbar,soundbar 低音靠subwoofer,但又未去到好低果時啲中低音好單薄
有獨立subwoofer低音先會比較好~
如果買過其他soundbar, 有冇必要買返LG? 冇
買其他牌子會唔會有d功能用唔到? 用唔到電視喇叭一同出聲
電視開HDMI CEC就可以, SONY叫BRAVIA SYNC
如果唔會再買SOUNDBAR, 可以照用
新手想入坑求意見

用緊LG G2 65電視,睇開Netflix。
想問Q930C定Polk magnifi max ax sr好
又或者筆直5k左右仲有咩好選擇?

唔該曬各位巴打
Q930C
Q930C
想請問下,用緊LG C3 土地問題 77尺房仔,想買條單體soundbar $2000內, 如果denon S217同sony s2000 邊支好D?
巴打請問有link嗎?
咁多位,Samsung hw-q800c 你地覺得掂唔掂?
上rtings 睇都有成8.2分,好似唔錯咁
想問下係三千蚊左右依個價位有無其他更好既選擇?
追post見q800c+後置有清貨優惠好抵,想請問依家仲有冇?
如果冇晒,最後有冇咩其他優惠抵屌?
sonos 個新apps真係流流地, pair 隻sub mini要鏟走左d surround speaker先連到
成套無線模組 玩法我覺得未係好成熟
用grouped speaker個delay都好勁, 同有時wifi interference會lag,
set佢做home theater後置就成日無聲, 剩係睇戲果陣先會用到
全部soundbar都冇特別話要駁咩, 只要你既source有佢食到既audio output就可以, 例如hdmi, optical, BT
睇戲後置先有聲係正常, 始終除左電影之外, 好多content都只係stereo

sonos個system都已經叫做相對少問題的了
打去avlife問下, 一般黎講只要samsung做清貨價既都抵玩
Q800C+9500S套裝係依個budget入面最抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞