Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
要搞d咩呢?可唔可以講埋?
想平平地入套Q700c玩下
請問依家出面係咪已經清貨價?
去邊間買最抵?
Amazon
我用LG G1, soundbar 除左插HDMI eARC外,仲要係電視setting 度,聲音>進階設定 入面開番eARC 支援,同埋數碼聲音輸出揀自動。 之後去番Netflix, d 戲如果有支援會出得番有atom logo
2千7入手左隻sonos sub mini, 但個幾月都未ship
想問下買電視送隻sound bar係lg S40T
係咪垃圾黎
定平平用住都得
想請教下samsung條compact soundbar HW-S60D評價如何?
上網都唔見有review乜濟
$6-7K請問soundbar有咩好選擇? 廳有二百幾三百呎
係唔係用返電視同牌子會好啲? 我見有啲會話sync埋電視 sound system一齊用.
samsung q930c經earc 駁sony電視,電視冇開果時個soundbar成日自己開一陣又熄返,想問下有冇人試過?
JP?
部samsung電視壞壞地就快要換
而家用緊Samsung q700a soundbar
想問下如果換Sony XR-55X85L 係咪都可以直接用Sony個遙控控制soundbar音量?
想請教下有第一代HT-A9 , 值唔值得換第二代呢?
apple tv唔support, 仲未試到住
performance wise未聽過, 唔評價住, 不過就咁睇的話, 同A9一代岩岩出既時候一樣, 有佢既優點, 不過拍落個售價度就完全唔match, 同sony既其他產品一樣, 最貴既係信仰費

如果問我的話, 你預左咁既錢上二代, 不如直接去玩喇叭
可以
不過真係估唔到佢呢代set得咁貴
唔需要夾牌子, 可以直接簡q930c/q990c
一代都賣得唔錯, sony應該係覺得依個方向有得做, 加上買得sony既好大部份都唔care cp值, 所以都係百貨應百客
冇咩特別既評價, 依條同sonos beam係打對台, 無論performance定size都係, 你有需要買到依個size既bar, 其實選擇都唔多
Samsung 對後置9500s 真係長年個價都咁硬..
唔知你有咩要求, 要求比電視喇叭清晰d, 大聲d既話係冇問題
暫時應該得q990c未減, 其他型號都清貨價
因為咁多代都仲係用緊同一隻後置, 2024既d系列都仲係用緊佢.....
想請教師兄們,32吋電腦,主要用黎打機睇戲聽歌,有時會打ps5,有咩soundbar可以推薦下,筆直預3000樓下
如果本身少睇電影
都係睇動畫聽配樂居多
係咪配喇叭會比較好
定係有啲音質較好既soundbar可以選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞