Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
有iloud mm就冇必要買s217啦, 直接用番iloud咪得
的確q930c依家係抵好多 cp值同q800c+9500s一樣高
sony個scenter係冇意義, 如果有soundbar已經有center channel, 完全唔需要用電視個喇叭一齊出聲, 而上一代A9的話, 我覺得唔開scenter既效果仲好
而家用緊Q800A+9500s
想升級係咪直接990C好啲
有錢就990c, 無就930c
990c都未必有貨了
邊度賣7999?
想問下Bose soundbar ultra 同B&w formation bar 得唔得?想搵個可以加後置嘅. B&w 之後會唔會出新系列?
想問下s60b同s60d有咩分別,會唔會差好遠,主要駁mon用ps5打機用,間中睇下戲
房用mon駁電腦/Ps5既話,係咪用喇叭好過soundbar?

咁如果用喇叭,有冇Dolby atoms 既喇叭?
想問下邊到有得試jbl 1300x soundbar
soundbar的確係預遠d嘅位置用, 電腦枱咁近都做唔到天花反射atmos...

喇叭我就唔係好識, 不過房要有位擺到一套應該唔易, 睇吓哩度有冇高手幫到你

一係買個靚d耳機算數
明白師兄,多謝解答
唔想買Samsung
如果大約有$4000嘅話
係咪剩係得Sonos Beam 揀
最近終於入手咗Q930C, 覺得個後置環迴有啲細聲,想問應該點樣搞大聲啲?先謝謝
我開到盡6格聲,冇計,前而channel較2-3格,之後再master volume 整體再較大聲d, balance返
想問係咪remot 㩒ch level, 然後揀rear level再較就得? Thanks
Yes, 你用smart things app較channel level又得,用remote較又得

我跟佢呢個比例tune, rear較到盡6,其他就照佢呢個再加多1格
Subwoofer我都較到最盡
見到 sonos 隻 sub mini 減左成千蚊, 其實加左隻sub 係咪差好遠? 同埋抵唔抵玩?
後置喇叭係要咪放位法 求教
耳仔水平放就得

Q930C 得呢四行 ? 另外請問 Subwoofer 喺邊度tune ? 🙇🏻‍♂️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞