Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
唔係人聲變到好細聲, 係成個overall volume細左, 正常的, 唔同service既volume level係會有唔同, 特別係multichannel vs stereo
聽日就飛, 等陣可能開定下個post先, 不過未有時間update頭post
通常盒上面都會有個label有s/n
個廳80尺都係買12吋sub好啲?
請教下Q990D 行貨同水貨除咗保養仲有冇咩分別?
如果單單剩係想買一條soundbar你地會買邊條?

YAMAHA SR-X40A
Sony HT-A8000
套s517用左年幾覺得唔夠喉
想升級q930c但又miss左清貨價
想問下如果q990c清貨價大約會幾錢?同埋下一轉清貨係咪要等到年尾
Lg c3配q930c唔知效果ok?
Q600C 個Subwoofer打横放會唔會有影響?
想收喺電視櫃啲層架入面
Q700C先啱
q930c幾好呀
雖然我買要5000
係, 如果物理上放到既話, 12吋reach到既sub bass比10吋/8吋更多更易, 加上大細聲可以adjust, 唔覺得會有問題
兩條價錢差距咁多 放埋一齊比唔係好岩
依家已經清貨左好耐貨尾, 下一年清貨就係2025既事
一定有, sub放係櫃入面本身已經好唔理想, 要打橫放既話起碼要加腳墊, 不過soundbar既sub本身質素都有限, 冇位放都冇話唔可以
Sony依條值唔值個價
新bar未聽過, 不過sony product一向要加信仰費, 所以CP值一向都低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞