Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
點樣無線法, sony其實同其他soundbar既原理一樣, 本體個control box都係要插線拎singal, 另外4隻喇叭插電線無線connect

其他牌子都係本體soundbar插線拎signal, 後置/sub wireless connect, 冇分別的
S517/Q700C兩支依家都唔使2千, 入門黎講都係好好既選擇
試左係咪電制壞先, 唔係就換條電源線試下, 如果拎條bar去第2個電制位都係唔著好大機會都係壞左
啱啱Google左

我拎黎睇戲打機要求surround,合併應該唔啱我用

唔該巴打
鐘意sony咪抵, 對sony冇喜好的話5000我買q930c仲有錢找

佢送sw3? 隻野我係showroom聽過幾次, 都係玩具level
聽歌就唔諗soundbar啦, 冇聽過homepod mini, 不過加多隻做stereo應該仲方便d

想升級比多少少budget都有唔少active speaker簡
未有時間去細睇今年model, 不過大致上同B>C差唔多, 今代只係software上有變同埋加左full hdmi 2.1 s upport
係唔係話google tv就簡s517 samsung就簡q700c? 同埋想問q700c係唔係可以加後置?

同埋其實5000樓下既soundbar聽歌係唔係點都麻麻地?
冇咩要求睇錢買的話都冇話唔得, 價錢上都叫平過S517 3舊
soundbar唔使夾電視, 冇話邊個os就要買邊個牌子, q700c係可以加後置, 不過如果想加的話依家就直接q930c吧

應該係話soundbar就算旗艦聽歌都係一般, 想認真聽歌的話買番喇叭吧
最後想問埋denon同samsung既保養服務有無話有伏?辛苦你解答啦
Klipsch 出左個 Flexus soundbar好似都幾正,可以配sub同後置,可惜香港無。
唔辛苦 不過依排真係太忙, 少左上黎

前幾頁有巴打講過denon既售後麻麻, samsung始終market share高, 壞既case比較多, 各有各唔好, 我就唔算太在意, 壞左就可以升級
klipsch之前既model香港都冇賣, 應該唔使諗了
好奇正常soundbar係唔係都有兩三年貨仔?
依家D電器用到2,3年都已經好叻了
同一條片電視netflix 自動
同apple tv netflix 用直通
後置聲出好多
包圍感都差好多下
點睇sennheiser ambeo plus+sub
因為都唔諗住擺後置
電視係Sony A95L
定係同價錢可以有其他選擇?
即係電視冇set到passthrough?
同埋你個soundbar有冇show收緊咩signal?
本身如果電視出只有自動
咪show dolby atmos
我諗可能係唔同signal會有唔同嘅setting?
一係就soundbar對pcm同dolby signal完全唔同處理
上網睇人話有外置獨立subwoofer既特別容易壞 想問下關唔關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞