Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
近年d avr都好少話有大規模壞hdmi board事件, 我記得最勁係幾年前onkyo, 好多人都report壞hdmi? 我部x4200w到依家都仲係正正常常

如果擔心既話可以去賣家度試完先入手
我自己推薦最少要入q800c+9500s/q930c, 一黎係套裝價抵, 二黎係q700c隻sub得6.5吋就真係太細啦
想問吓q930c 同q800c+9500s嘅分別係咪930c 多咗兩聲道,subwoofer 同後置冇分別?
q930c隻後置係專用型號, 本體多兩粒單元, power output大d, sub一樣

兩套既分別好微, 唔差果少少既話直接Q930C會好D
岩岩買左電話 S90C, 配q930c 係咪都ok?
q930c隻後置係專用型號, 本體多兩粒單元, power output大d, sub一樣

兩套既分別好微, 唔差果少少既話直接Q930C會好D
岩岩買左電 S90C, 配q930c 係咪都ok?

Sure
LG C3, 配Ambeo mini
有時開電視soundbar唔著
要入app揀soundbar source先得
Search 過好似係 firmware 問題,Soundbar 入咗eco mode (sleep mode)之後 CEC 叫唔醒

有啲麻煩,我而家要先熄Soundbar 後熄電視
咁開電視就可以了自動轉 soundbar 出聲
原本15 16緊Q600C定S800B
咁啱經過電器鋪試完demo都係外貌協會揀咗S800B
岩岩見到Disney終於加左dtsx
但唔知點轉音效 有冇人試左?
Q930C 後置無左右聲道
如果擺sofa左右兩邊(sofa後面係墻),正面喇叭向返sofa定係向前好?
買S517 用一個星期壞藍牙
唔係好明你講乜
後置放係梳化左右兩邊已經做到後置效果,你係見說明書叫你擺梳化後面先咁諗?
喇叭方向向住皇帝位就得
部x3800h 遙控壞左
唔知淘個x2600用 用唔用到
剛剛換咗部SONY X90L, 少少屎忽痕想換埋soundar.
有PS5, 平時都係睇Netflix, D+等壓縮source, 唔鍾意重bass
依家:
SN7CY+SPK8-S 出到atmos 5.0.2不過行得ARC
想換:
A5000 + RS3S 行到eARC

其實想請教, 係咪無乜升級咁?
ARC同eARC係咪無咩大分別? 以我呢依家個使用習慣
唔該哂
兩老屋企用緊LG 50UR8050PCB
想買條soundbar 加強下聽覺享受
見好多師兄推q700c/q800c
想問呢部電視夾唔夾到呢兩條soundbar?
thanks!! 🙏🏿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞