Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

384 回覆
0 Like 0 Dislike
唔好貼晒電視櫃就得, 比幾cm位佢
#1有link
cp值最高只得q990c, ps5連電視可以hdmi passthrough出番surround sound比soundbar
冇咩特別, 有d代理demo都係要打上去講聲, 我估sonos果度會有個staff招待下你咁, 都係咁試野冇咩需要擔心

weekend行過avlife, 見到隻陳列既kc62都幾抵
想請教下,
all-in-one 又細細地既 soundbar 黎講
係咪都係推 sonos beam G2? 定有其他選擇?

行貨個價係實定仲有得折?
行貨出面有公價7折 3千幾, 水貨日馬二千三左右
想知,我梳化對住電視,soundbar放係電視前面,個sub放係我梳化其實咁樣o 唔ok 嫁?效果會唔會冇咁好?
thanks

q800c q930c 差唔多價錢,係未買q930c好?
我見930聲道多左少少,d 聲會唔會散左/其他?
想買新電視(暫時諗lg c3) 想一齊考慮埋soundbar

想買q990c 但想問係咪唔配samsung電視會好嘥個q symphony功能?定係其實個q symphony冇左都唔太可惜?

同埋如果我想插ps5 switch(預埋switch 2) 同埋PC, 係咪會唔夠插? ps5想用vrr allm 係咪會有問題?

唔好意思 對音響野真係唔識 睇左好多review 都係一知半解
見人多數話Q symphony多餘,同埋soundbar你預咗會有d小問題,就算同廠電視都有機會發生,所以唔駛為咗soundbar轉電視

如果係LG C3的話有4個hdmi 2.1,一個俾咗soundbar仲有3個hdmi 2.1,switch就一定用唔著2.1所以可以插soundbar
咁3個hdmi 2.1頭插pc, ps5仲有一個剩
但唔係直插ps5同pc落soundbar 就咁用earc 其實係咪會損失左d quality?
唔會
除非你講緊要set 24bit 192000hz個種就可能要直插soundbar
無知一問 就咁睇netflix, disney+, 打機ps5 (開atoms果d), switch, 係咪唔會去到24 bit 192000hz?
唔會,可能專業做音樂先會用掛
佢個價跳來跳去, 早排4萬4, 你見到個價係計左稅, 直送香港payment果陣會再平啲
收到, 好彩有 清 share 個低價
等我放定入 cart 先
可以參考下 #104,我都問過差唔多問題

個SUB對正自己效果就梗係最好
但只要唔好犯賤走去玩AB TEST
當你未聽過最好效果其實就無事
見到了,thanks🙏 到時收到貨再試下先
回頭PO
另外S系今年都會有新版, 不過暫時未知有咩變動

啱啱見到 外國samsung 出左 S61D 既spec
望落 H/W 同 S61B 無分別,
只係見 Dolby 多左 Atmos music, Dolby True HD
藍牙ver. 去到 5.2

開價賣貴 50 鎂
今日收到同setup 好Q800C +9500S,用LG G1,想問下可以點試下 後置同sub既效果。 揾左d Disney +同netflix戲去試,效果好似唔突出咁
剛買咗SAMSUNG電視想平平地配一套,呢個組合係咪最入門抵玩? 佢本身送果條應該唔多掂?
SOUNDBAR
REAR+6
REAR TOP +6
FRONT TOP+6

SURROUND MODE
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞