Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

384 回覆
0 Like 0 Dislike
sony a3000 $2400係咪好抵買?
台灣出左價 7萬9 TWD
計返要一萬八千幾
好貴
X3800加套2 手喇叭 都唔使咁多錢
個網好清楚,Samsung好似正啲,多啲channel又有airplay
但如果要用pass through
就只能諗sony
你意思係hdmi in?
pass through 應該駁遊戲機事
我都學習中,只係知啲皮毛
個定價真係黐咗線超越咗信仰範圍
信仰範圍應該只係用喺sony電視
唯一係樣好可以易啲過海關
佢應該出埋白色sub
我想買個soundbar 放房枱上面用
但係張枱好窄,我得返最多55cm放
但search到d細soundbar 最窄都要60cm or above咁
係咪真係要放棄玩bb soundbar 聽返d monitor/laptop speaker 算
清應該望返啲電腦用soundbar
即係 razer 個啲咁?
超迷你既 LG qp5, 不過2022年出既
都唔錯喎個size 有無得淨係用soundbar 唔用subwoofer
就想搵搵d 細細隻3.0.2,
細細隻有5.0.2 就仲好但仲無機會我知
x.1.x 個subwoofer 我唔太好(擺位問題同埋自己唔好重低位)
我諗應該唔會影響好大掛
但岩岩研究左lg qp5,應該除左bluetooth 應該連唔到去我個MACBOOK USB-C TO MONITOR 呢個setting.
BLUETOOTH 聽歌都仲得,但睇戲應該會有delay,都係唔得了
a9 m2 $75000 台幣 痴撚線
單隻 output 100W 既 "3 路喇叭" , 平極都要 3K?
(雖然唔知 A9 M2 係咪真係表現到 3 路)

再添啲 design, tuning,
第一水賣呢個價, 在罪大黎講都好正常

脷申: 買唔起 / 間豆腐潤無位擺
自從 sound bar 類牙型玩拆散賣
要做到surround +sub既旗艦 點都要2 萬銀
q系唔係7千封頂咩
算套裝型啦
我指sub , surround 都拆散賣
好似Sony , Sonos 呢類
日本都幾十年黎再次加人工啦
罪大總部話要加, 你都無計
Samsung soundbar 額外一年保係咪上網登記左就得?
佢email 話要去換領 唔係掛
無啦啦多咗條samsung q990c
想請問係咩級數?
同埋如果我部電視好雞平時少睇戲 睇viu劇多
同會聽吓spotify
呢條嘢係咪無咩用
990c 係旗艦級

如果全set 齊,又自己用唔著
可以放二手
soundbar 應該睇戲至係物盡其用
聽歌都係Amp + speaker 好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞