Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
之前門市問過sales,佢答我4180
銅鑼灣sogo嗰到問下,我係過咗佢個優惠之後嗰日先買,有貨佢照做呢個價畀我。
Sony清貨拍賣
一千頭執G700定S40R好
見佢二千幾仲有A3000
因為想屋企少啲setup,簡潔啲
atmos enabled speaker係指打上天花板果隻?
直上A3000,之後仲可以慢慢加後置同Sub
G700 同S40 都係廢既
係, 同soundbar一樣都係反射, 不過喇叭單元大好多
第一, 依d stereo soundbar既atmos係自high, 冇效果的

第二, 你用aux同藍牙的話都唔會出到atmos

第三, 依個價位唔好期望有d咩好好既表現, 入門最好可以去到s517/q700c依d level
岩岩換左Sony A80L,想問下揀s517好定A3000好
1500buget for係房用 靚過電視原聲都好夠
有冇推薦唔該
電腦Mon 嚟
1500buget for係房用 靚過電視原聲都好夠
有冇推薦唔該
電腦Mon 嚟應該hdmi out 但見佢有個type c位
想請教吓,小弟有對LS50 meta, 想upgrade 去5.1,主要睇戲睇netflix (80%), 聽歌(20%), 想問吓應該配乜嘢AVR 同surround 同sub, budget $15k, 唔介意二手。

唔知yamaha a2080 得唔得, 因為surround 最好要wireless, 好似musicCast20 可以做到。

乜都唔識,請指點吓
有冇巴打指點迷津,denon s517同polk s4點選擇?見咸片生活s4做緊咩1968再送200超市券幾心動
邊支啲聲會好啲?定係邊支價錢平揀邊支?
純粹係房 150呎左右睇投影機有HDMI eARC, 有咩性價比soundbar 推薦
Av life 樂富買sonos 有冇多啲優惠呢期
難得做到咁平,準備狗沖一套聽日
Sonos Arc?
Ching點解咁講?因為我都諗緊呢兩條,點解Q700c平d都唔揀而買S517?
Q700c係淨soundbar呢個價,後置要另買,買埋成set就成4k,而本身s517就係成套都係2k左右。

我對soundbar無研究,都係問呢度爸打俾意見,諗住入門玩吓先,唔想一嚟就洗幾千,會無止境追求upgrade
巴打你唔會咗啦,一套S517同Q700C一樣都係一條主bar同音箱,而S517之後係冇得再加後置,而Q700C就可以再加9500S後環繞喇叭,你如果唔買就同S517一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞