Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
印象中分別唔大喎,留錢下次升盡佢咪算 樓下見到990d 水貨,試聽下
我都想試下990同800, 700有幾大差別,其實邊度有哂呢d可以試?
買咗990c ,感覺幾好
有冇巴打知道Samsung個earc mode洗唔洗開左佢?
求救, Katana V2 一段時間無開之後右邊Speaker好細聲, 抆左電幾次都唔work, 應該點整?
Denon 517 升級去 JBL 1000
大家有冇意見
AV Life JBL 1000 7千幾
貪佢靚仔同埋可以Unplug

大家覺得JBL聲點
不如考慮將會出嘅sony HT-A9M2
display買唔買得過
q990c 無咩貨淨
1. 有後置比冇後置效果好好多
2. 個subwoofer勁咗
聲就JBL低音勁但音場samsung好d, 同埋samsung平d, 但samsung後置左右聲量必定一樣,皇帝位要係中間
想請問下有冇人知samsung soundbar 成日播播下YouTube會突然卡下冇左一兩秒聲係咩原因 有冇得fix?
大陸隻花再, 好似幾抵屌 3舊水人仔
講漏左, 廢事被插, 岩電腦桌面用
想買返對9500s搭q700c,如果就咁一左一右放喺床頭櫃(大約到坐係床patpat水平位置),同買掛架放耳仔水平位置聽出嚟嘅感覺分別會唔會好大?另外9500s係咪各自一條電線插返插頭就可以?使唔使另外駁咩線?唔該晒各位
去完旅行番黎 7月會再去日本一轉 yen低水, 到時睇下有咩野執番黎玩
當然大, 你諗下d聲由pat pat位咁低發出黎, 成個音場都唔岩位 除非你用stand抬番高佢45度角咁就會好d

左右各插電就得, 同soundbar既連接係無線的
有聲出咁
要睇型號, 有D低階型號係因為processing power問題, 無解

中高階既話唔應該發生, 睇番電視audio setting, or hdmi線係咪有問題
有保養的話冇咩所謂, 冇保就自己諗下
桌面型音箱算係咁啦...(即係淨係一條冇分體, 俾電腦用)
creative 隻stage se應該算係桌面型上面音質最好,暫時黎講
可惜香港冇行貨

1000$樓下既soundbar, 唔好諗靚聲啦
但求三頻均衡就算啦
都係講個性價比姐
由入門升上次旗艦當然會有好大升級感

成個音場表現會比517完整好多, 低頻都當然會多好多, 不過1000既前場表現會比1300弱, 可以對比下再決定
1. 搵原廠 2. 買過條

因為你問得的話, 就算爆開左支bar應該都冇能力去troubleshoot
有EARC咪開
其實真係有聲出既level, 只係塞兩粒2吋全頻我唔覺有咩三頻表現可言, 就算s217依d stereo soundbar都唔只得2粒單元

電腦用又冇budget既話, 同牌子執對mr4都好過依d好多
同場就應該冇, avlife唔同舖都會有唔同型號試, 想試咩不妨直接問佢地sales
入門夠用了, 想再上就睇samsung, 比多一倍錢買晒成套setup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞