Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(38)

994 回覆
0 Like 1 Dislike
同一條片的話應該係source既關係大過hardware有問題
Z9F好麻麻, 我會將佢放係S517果個level, 你直接入Q990C/Q930C已經差好遠
一定玩到, 有心機既話二手市場大把平野執

玩HT冇需要一下就買到頂級AVR, 普通5.1.2/5.1.4的話買部食到9 channel processing既avr 2,3千蚊已經夠, LCR平平地已經可以搵到質素OK既, 例如wharfedale, kef q系列, 後置同atmos用衛星喇叭已經夠使, 再執隻平平地既sub, 萬幾蚊完全係足夠
搞掂就好, 不過一般好少係線問題, 因為arc好普通一條hdmi 2.0既線已經夠用
今日再去望下條 link
已經顯示為

大家有冇試過ysp 2700駁sony tv d 聲lag下lag下?

試過打上sony support話係signal jam,佢教我蚊左條線插返就冇事,但過1,2日又有返, 同埋淨係5.1聲道先有
你好師兄 打算買Samsung Q990C/Q930C 諗緊兩部會唔會好大分別 同埋買行貨定水貨好 第一次買soundbar唔知會唔會好易壞
同問
用左Q930B 水貨兩年,暫時都運作正常
如果用藍牙連接呢?用緊sony x85j電視
想問下最平有eArc cec有邊款入門sound bar
Q700
Q800 分別大唔大?
如果用緊Denon S517值唔值得upgrade?
入左q990c
電視用既話好ok
電話藍芽就麻麻
Samsung 會唔會比Denon好?
請問係咩優惠卷?
應該係 aptiva 每1000 送100 coupon
但做到 4/30 已經完左
thank you
welcome

清有心既可以捕住
個優惠3月尾,復活節個排做完無耐
而家4月尾又做 (雖然應該唔會癲到個個月做呱)

不過掉返轉, 怕遲下又到 800c 貨尾沽清
想問下粗用s517,係唔係一般都夠?lg電視,只係睇netflix同youtube,唔聽歌同打機
想問下,我用Q800C,hdmi連左電視既eARC, 我Netflix個plan係高級suppose 應該應該可以有atom,想問下點解我去睇d 戲時,都係冇show 有atom個icon既,同埋個soundbar個顯示都係show TV eACE 冇show atom 出嚟
知點解了,原來要係電視搞d野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞