[Mac撚] 用家/買機集中討論(105) Mac desktop差別對待

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
M4好似冇AV1?
貴撚過MiniLED iPad係咩事?
都係仲未有ipad mini 係咪已經放棄左呢條line
雙層OLED 同M4
加太多就唔值 有錢同搵食另計啦
兩三年前我買M1 12.9”都係好難接受個價
但當時M1,miniLED同新KB等等係令佢叫價都仲可以話合理
蘋狗係搏今次啲人都咁諗

我自己的話覺得佢Pencil同KB改進唔夠
本體就無加續航力幾失望,其他地方OK
總之好難justify
呢條line不嬲隔幾年出
M4 iPad尺碼唔同 舊iPad用唔到新KB都算
新Pencil舊iPad用唔到係咩事?
改置中cam應該郁咗個磁叉contact?
唔知,蘋狗總會搵到個理由
你睇佢嗰三粒contact嘅smart connector都改過三幾次位置啦
之前一出就買iPad mini 6 覺得好抵
要睇WWDC IPADOS 18有乜新搞作
ipad 好難搞 ios底又唔可以搞到同MAC一樣
如果會買air嘅人會用得返嘅
Size係一樣
官網幅圖都仲係用緊舊iPad pro做參考
放心啦坦巴
遲早嘅事
咁唔爭在升RAM都一齊加
打包永續8GB袋底
基曲諗起都硬晒
當初分得iPadOS,應該有啲搞作,但唔知幾時先出
近年除左多工同駁mon
基本就係放大版ios 咁
屌你咩無啦啦整粒M4出嚟

你叫依家打算買機啲人點部署
見人講120GB/s memory bandwidth姐係升上去用LPDDR5x
另外新嗰組display engine意味次代M4 MBA應該可以唔摺出雙mon?
係幾難計
暫時睇paper spec,M3升去M4個改進同預期一樣唔大
不過M4 Pro M4 Max以至Ultra個差別會正比例scale上去
apple 呢啲肯定定位問題唔比你啦
真,m2苦主表示個人開心左
宜家買mba m2 8/256gb 是否明智
幾年先換機嗰班其實升級感一樣係好大
諗著去中長旅行之前買返部手提電腦跟身架嘛屌
依家搞到唔上唔落咁諗緊好唔好就咁帶部iPad (air 4)加外置ssd走人就算
旅行姐又唔係做job無謂搞咁多嘢
心機擺去個trip度好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞