[Mac撚] 用家/買機集中討論(105) Mac desktop差別對待

639 回覆
3 Like 2 Dislike
喺外國
可能上amazon睇下有冇平
如果係加拿大/US買Refurbished Mac好似都係個option 不過得Pro有 M3
不過如果等到BTS會再平DD
m1 袋底 $6999都抵咩
正路5500-6000
Mba 想上1tb係咪一定要上網㩒?
衣家係
遲幾個月或者門市會開始stock
做粗重嘢會熱
我macbook pro 19年個部, 開多幾個safari 把風扇都嘈
開fandom 呢個網多一陣又會嘈
老婆唔比我用佢部iMac M1,想買部 Macbook Pro 14” M3 低配再加 $1500 升 1TB 總共 $17499 抵唔抵呢?
依家仲用緊 2012 年 Macbook Pro 16” Retina Intel i7 8gb GT650M 1gb 仲順暢不過係時候要升級
前幾日官翻有M3 Pro嗰時,本身$19799嗰隻14”滿血1TB標配好似係$167xx
你捕到呢隻咁樣買就抵
thanks 呢個價錢又好似好抵買
我都有依部 full load果陣風扇扯恒 最多都係80度
但你諗吓Air冇風扇 仲要可以上到100度 你接唔接受到

咁當然新air開幾個safari tab好肯定就唔會熱得去邊
14pro m3 1tb果部唔係15999
睇價錢佢想講M3 Pro袋底,唔係M3袋底
但無論如何兩部加1TB都係唔抵
512 唔太夠用呢,如果齋 m3 襟唔㩒用呢?念住至少用 7/8 年,以家用緊呢部 2012 年用左12年都仲ok㩒用
1TB為前題的話,上面講M3 Pro官翻係最值
如果唔係不如等/搵M1 M2 Air官翻
1TB最大問題係要去到Pro機先有標配,除咗今年嗰部M3 14” 8GB 1TB雞肋配
買左refur 14” m2 pro base model, 比你會唔會買埋AC+
係網上見到Air M2 8+256 連Apple care
賣家話買左幾日,放$7000
抵唔抵?
新買15” air 用左10日間唔中個mon 最下面會有陰影, 係咪可以去換機
嘩,你呢個咁嚴重,肯定要去換
估唔到冇跌冇撞都咁快壞
好嚴重
唔屌佢啦
旋拍大把呢D機冇人執...
呢個情況等於2016 nTB個flexgate問題,摺位入面條mon排線斷斷地
照計用得10日無咩可能係你自己整壞(打開冚埋loop N次)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞