有冇跑步撚入嚟吹下水 (82) 大考就到,要開始減量

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
無呀所以比較唔到 但第一次著NB4好滿意
對鞋睇落好肥
我有著nb3, 回彈感強,但前腳有d窄
下星期就第一次參加渣馬10k
現在街跑107, 仲有冇機會1小時內
想問大家跑完interval/重課 會唔會肌肉好似有d不適咁 又未去到痛 但係會訓唔著
再問, 渣馬10k
我想問如果寄存行李, 坐地鐵係咪銅鑼灣出比較近?
難啲喎ching
你跑107感覺點先?1小時內即係每k要6分披醒內,你用6分內披醒跑感覺點先,如果跑唔到幾k就頂唔順咁唔洗諗
求助,
跑完3k後會跌返7分鐘, 諗緊這幾日有冇方法可能惡補下 定大局已定
求助,
完全休息唔好跑,充夠睡眠,均衡飲食
大局已定,跑完3K會跌速,
即係你頭3K已跑爆自己.

渣馬10K條賽道,唔易跑㗎....
唔洗諗咩方法惡補啦大局已定
依幾日淨係跑下easy run就算啦,休息多啲
ching有無跑今年街馬10K
渣馬難跑d定街馬難跑d
應該街馬難d
蔣藍出茶果嶺條斜真係搞唔掂

但都無謂諗咁多啦 休息夠星期日順住走啦
到底咩原因我全程Zone 5咁跑10k
會覺得輕鬆過Zone 2咁跑10k
天后近d
無跑街馬,但渣馬條10K,
有成三段要上落斜,

1. 太古城筲箕灣來回上落橋,
2. 東隧位置附近上橋向北角方向,
3. 銅鑼灣u turn上落橋入維園,

呢三路段唔嘢少,
上屆自己都係第2.段爆左...
正式踏入倒數渣馬
希望各位跑友食得高質休息又高質

瞓唔到既巴打, 平時瞓唔到我會做以下既野, 睇下幫唔幫到大家:
- 拉筋 / foam roll 雙腳 (由腳底開始)
- 浸腳
- 如果係生活 / 返工壓力, 我會按下頭皮, 隻手揸拳, 用手指關節來回刮頭皮同額頭, 感覺會好酸同埋好大壓力既會feel到d頭筋突起

最緊要係小心身子, 唔好呢個星期病親, 要著夠衫
係, 我唯一係覺得果度好撚challenging, DKLM
我前幾日睇youtube睇過條路, 見到折返之後有一段條路好窄
咁去跑又唔係淨係為左件衫
渣馬我記得係冇好刺激嘅上落斜
不過有好多長暗斜
留意心率唔好跑爆應該都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞