有冇跑步撚入嚟吹下水 (82) 大考就到,要開始減量

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
光頭就CAP帽啦, 頭頂無毛, 灑傷架....
咁咪好緊 我30腰都係4號
我唔大淚, 不過細帶, 導引夏天唔夠用
帽就無用過, 不過有用大頭巾, 夏天效果都好理想
但係周跑量多咗幾多?
如果去到13k 先痛我覺得係隻腳未承受到先咁
試吓抖一抖先慢慢加上去/換鞋墊試吓仲有冇事先再換鞋
係喎,試下換鞋墊先

我每星期操兩次
比起上個月每次都操多3成

上個月就每星期操10同13k
今個月就15同20k
想問下如果原本book jor嗰timeslot拎選手包,但想轉時間係咪cancel 左重新book過就ok
我有少少扁平足,著kayano 跑無腳痛過
乾燥的東北季候風會在未來一兩日繼續影響廣東。而一股達強風程度的季候風補充會在星期一抵達華南沿岸,下週中期該區風勢頗大。預料另一股季候風會在下週週末抵達華南,該區氣溫顯著下降。

係pb既天氣
抖完足弓位冇事
先再由13k 分2,3個星期先上20再睇下
鞋墊買返有足弓承托嘅
應該平過直接換鞋
就算鞋有事對墊都可以拎出嚟再用過
同一下操多3成好似多得滯
仲未收到渣馬email,
check過唔係垃圾桶。
email查詢已send,未覆..
電話長期打唔通....

係跑手冊見到自己個名同number
可唔可以就咁直踩去維園
就咁講個number拎選手包....

仲有咩可以做....
見個range 話20號後會去到11度
唔該晒師兄
衝呀
希望唔濕度都配合下
吹北風濕度唔洗擔心
我冇報渣馬,但報左CCM,因為我冇正式賽記錄,報唔到渣馬,對我黎講都好臨近賽事,唔緊張就呃人既,尤其係CCM高低差都大,不過自己都有操腳,跑斜,Zone 2樓梯機,肌力夠都還好。

本來我以前都唔識跑zone 2有咩好處,自從睇左呢個post先放左一定比例落zone 2度(其實都唔完全zone 2,係keep 150以下),由10月開始,到依家睇返其實都進步左唔少。

10月中既數據,唔穩定,好難睇。

12月頭既數據,配速其實比較定,只係慢跑,冇太特別壓落去150。

前兩星期做低心率跑,已經好穩,keep住6:30個心率,15K內已經唔會特別上昇,最後仲有餘力加速。

上星期試既全力跑,但一開始控唔好,好早就爆爆地。

要做既野都做左了,希望CCM既成績唔好太難睇就得。
到時會用Saucony Triumph 21去玩。
而家佢預測係L16度H21度 乾燥
如果有返上轉咁凍,就真係大PB日
溫度濕度應該同街馬果日類似
但比較大風,全半馬頭半程會好大逆風,尤其全馬既昂船洲大橋同汀九橋一定要組集團擋風
都有打電話,但仲未打得通...
總理諗住咩成績?
我有試5 太緊
試6 塞晒 我平時帶既野 係鋪頭跑跑跳跳都okay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞