Olympus/Panasonic M43用家討論區(25)G9ii 面世

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
請問有機身防震最抵係咪em10 ?
啲色真心糖水相
btw,啲船嘅位置同排列的確好難完全啱心水,哩張算唔太亂,仲可以令人目光一路延伸到啲高樓大廈,啱啱好同的舢舨做個對比,亦都係反映香港嘅歷史
我細妹想買部相機拍vlog
今日見話會出G100D
係唔係好選擇?
OM有無類似既機?
勁失望
擠雅膏擠到
Pana 有新機,其實係G100舊機升級版
細細部好似唔錯

Panasonic發布M43片幅新機LUMIX G100D!OLED EVF和USB-C上身

https://digiphoto.techbang.com/posts/12402-panasonic-unveils-the-new-lumix-g100doled-evf-and-usb-c-upper-body-with-m43-wafer-format
點會有期望㗎G9II都倒模,嗰邊EM53>OM5借屍還魂,Pana梗係跟啦
呢部就係之前傳嘅下代G100

又冇IBIS又冇PDAF
仲不如GF10換TYPE C
肯出GX9後繼未
其實我部e-p7較左LSF既setting之後, jpg size得唔夠10mb,請問是否正常?因為覺得用12-40mm f2.8影出黎唔夠sharp,請問會唔會係細sensor既原因? 謝謝。
又用舊殼?
EVF變返368萬點變返236萬點, 連個賣點都冇埋.
各位師兄,細佬有部 OMD EM1 第一代用左好多年,想買部二手機身 update 下,請問2023 嘅今日買邊部最抵屌?謝謝!
咁要等S系出咗先
咁我都安樂d。
唔係因為介意m43 sensor細,係以為自己買到次貨鏡頭,同埋以為自己未set相機。
試下唔全開,收到f5.6用,曝光正確ISO夠應該好sharp,EP-7係個IBIS弱少少,相片sharpness其實應該同EM10iv一樣level,用colour filter會打折扣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞