Olympus/Panasonic M43用家討論區(25)G9ii 面世

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
塵pump吹唔走?
可以自己買清潔液抹,好易搞
可以調整多啲你自己既思考係個畫面。 而家太中間調。 有啲可惜, P少少已經可以好Q靚。
有冇人知邊度仲有Panasonic支45-200 4-5.6 II,想買比老豆做生日禮物
下個月有機會去河口湖
諗緊拎1240好定1025
但係支40-150就一定會拎
點解唔諗40-150?定budget 問題?
筆直係一個考量啦,同埋老豆想要長啲
如果唔多夜晚/室內野影, 我會揀1240

我下個月都諗緊放唔放低支1025, 剩係帶6mm f2, +/- 42.5 f1.2過日本
去到買G9II+1260 set +/- DG35-100 (未必買)
之前放左支14140 都想入返支旅遊景
過左? 搵唔到呢個價
應該冇哂.
check 過22號係賣過649.99 , 跟唔係Leica 果支12-60mm
有em5 iii + 25mm假奶
想整支pancake方便周圍去
p記14mm 定 o記17mm好
O17
1240好啲
河口湖同富士山距離其實好遠
太wide就close-up 唔到座山
咁得啦1240+40150+25.2
有冇師兄玩微距?除咗60 2.8 macro,仲要入咩配件?同埋90 3.5 macro係咪勁好多?用緊om1
燈重要啲
有冇推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞