Olympus/Panasonic M43用家討論區(25)G9ii 面世

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
算啦,要復古買fujifilm。
當時係諗住買支15mm插落去
細部啲拎出街都方便
有光圈環再經機身set快門
個操作應該唔錯
fujifilm x-t20/30都好輕,加支23f2

咁快跌穿招股價
10000都比多佢
點解
舊酒舊瓶
見到隔離Z8 firmware update 有啲心理不平衡
一個OM-1當初半制成品,而家係補回當初的甩漏,呢部所謂M2先係佢地吹到天上有地下無嘅wow機
buffer 不足(用SD Card咁少buffer根本就一開頭就錯,家下叫修正)
GND根本就係software嘢
加強AF/Human AI根本就本來schedule 內有嘅更新,就夾硬收埋放落去一部改名機。
前dial改用新物料,改善使用手套難用的問題,一部sell生態可以喺寒冷嘅溫度之下操作個機竟然犯一個咁嘅低級錯誤。
以上種種根本就係補救,完全稱唔上係所謂嘅Mark 2。
以OM嘅習性,有部所謂好勁嘅機開發,一定會之前係咁放風,又吹到幾天上有地下無,呢次偷偷摸摸咁出,細心啲諗都知咩事啦。咁樣Hea鳩啲現有客戶,唔撚使再幫佢講好説話。
一日半桶水,一世半桶水。
希望有生之年盡快見到呢個垃圾brand執笠。
轉會就可以, z8本身用來破壞市場
唔係慣左用sony 鏡一早轉埋
你講中晒我哋呢啲係佢財政五點用錢嚟實際支持佢嘅用家,依家真係俾佢當韭菜調戲好唔順。諗返起都傻傻地一口氣入咗om-1 同白皇。雖然係唔錯,但睇睇吓而家佢嘅策略根本留唔到人,我都諗緊減遲啲貴鏡頭器材算數
咁如果入坑係咪10k買返om-1算?
再咁搞落去m43慢慢會變咗pan記自己嘅系統

不過話說回來早排去日本仲有好多日本人/鬼佬拎緊啲em5影緊相
佢地好長情
好多仲用緊單反
咁快有水 係咪學左信興?
當初Nikon出Z6 Z7都係半成品被人屌到上天
Z6ii Z7ii都係執返Z6 Z7呢兩部半成品嘅屎
但出完二代機都即刻更新返Z6 Z7 firmware 追返二代嘅性能
人哋次旗艦機都有心去做
OM system就連OM1旗艦機都當韮菜割
可以 Mark 1 Trade in Mark 2

掠水無限大

疫情前去鳴子峽見個阿叔用緊呢set
任何相機品牌都係買返上代先抵用 。 當然追新就另計。

日本Map Camera就真係叫trade in啦,雖然都係唔會買,但都希望大家唔好中伏。

佢俾你tradeinn價錢都唔會好,我諗起碼你要補七8000
重有Blackmagic
係9990🤷🏼‍♂️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞