Olympus/Panasonic M43用家討論區(25)G9ii 面世

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
只係轉OM System 牌子,所以discontinue 左Olympus 名
無人有興趣?
OM5真係換個logo就算誠意太低好難支持佢
G9II 用左新apps 叫 lumix sync
但有個問題
當你用藍牙connect 左
如果你之後熄左部相機
再開返部相機唔識自動再connect 返
搞一大輪先得

係咪我唔識set
P記都識得將部G100個micro usb改模變type c啦
最新photoshop 2024 個 AI denoise 有冇人用過, 效果好強。 只係張GPU要夠勁先夠快。
帶現金向大陸先開張實名認証電話卡
跟住直接入銀行開戶口, 帶回鄉卡+身份證, 香港住址証明 + 現金
平日去搞, 預半晝搞掂曬, 直接拿埋銀行卡
可以即刻 link 大陸支付寶/微信
剩用藍芽做 shutter remote control 正常無問題
反而 remote shooting 要連部機個 WIFI D 反應好差下.
我每張預計差唔多20分鐘
實際可能十幾分鐘

垃圾電腦
點會, 普通平獨立gpu 舊手提電腦都只係45秒 。 Desktop 大機更加只係幾秒…
onboard display
之前淨係試過用2023 LR個denoise
效果已經覺得幾好
唔係一樣咩
Photoshop 係唔係仲係無得買斷?
早兩個月將個 DxO PhotoLab 由 1 Up 上 7 已經覺得個 Denoise 好勁

去左中野行左一轉
見到OM 有Booth 比人試玩Pro 鏡
今次好似係個camera raw度有, 整完會多左個denoise版既raw file.
可靠
但D價位有D on9咁解
多謝回覆
而家應該買水貨,知唔知London 有冇電器鋪有Olympus/Panasonic display 或者showroom?
諗住買乜

https://www.e-infin.com/uk/
之前有人介紹過
利申 未幫襯過
想問下剛入手OM1
係邊度送執相software?
謝謝
OM Workspace
https://download.omsystem.com/pages/owdownload/zh-tw/

序列號搵到就入, 求其入都可以DOWNLOAD
原來係咁
謝謝🙏🏻
早知有得送早兩個同唔去sub左LR😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞