我和鄰居大姐姐的故事(20)

1001 回覆
277 Like 2 Dislike
又食學生妹
乜突然咁好火
大把客唔憂做,怕乜正義超人上身喁!
佢不嬲都咁好火
條學生妹咁臭串,好似以前鄭穎琳咁
睇黎又要大麻鳩伺候
熙哥:「你同我跪喺度!」
推推
為咗個阿婆鬧學生妹
少女唔鋤愛阿婆
Push
綠茶巴
咁阿熙有個錫自己既老豆,都睇親情都睇得幾重
推山區巴
含硬佢!
五百四十八

「道咪道囉,駛唔駛咁惡喎!」Sindy對住阿嫲道歉:「對唔住囉!」佢竟然好順攤咁向阿嫲道歉,我真係呆撚左。

「好咯好咯,阿嫲冇野,妳快啲跟阿余老師坐低讀書喇。」

我望一望周圍,指一指張餐枱,道:「我地響果度開始。」

「唔入我間房?」Sindy問。

屌,我先冇咁撚柒蠢,果頭鬧鳩完妳,轉過頭妳屈我非禮點算。

「入妳老味啊,過黎喇讀書喇屌。」我行過張餐枱一拍:「拎鳩晒妳啲書出黎喇。」

我仲係好燥底。

又,估唔到Sindy好順攤咁拎左個書包過黎,再倒晒啲書出黎。

「周芷若?」我見到佢啲書上面個名。

屌妳咩,妳個名拍戲啊?倚天○龍記啊?

「係啊,好唔好聽?」周芷若突然間變到好聽話咁,我有啲驚。

「唔好聽,快啲開始喇。」不過妳既然肯合作,咁我既語氣都放輕左小小。

我同周芷若補既係全文科加經濟,所以我係咁咦叫佢做小小練習比我評估下佢咩程度。

「嘩頂妳…妳係咪hea鳩我…」

我望住條題目,係問秦始皇叫咩名,佢夠膽寫林峯……

尋秦○咩?

「喂喂,余sir你有冇英文名?」周芷若問。

「有,但我唔會話妳知。」

「講喇。」

「妳做埋呢份練習我話妳知。」我遞左份英文練習埋去。

佢又求撚其鳩做起黎。

「做完喇~」

果然……

真係鳩做既。

「妳唔認真做我唔會話妳聽。」

「我好認真架。」

「我屌吖,妳連英文有26個字母都唔知叫認真!」我拍枱屌柒佢。

「唓……咁我真係唔知吖嘛。」

就係咁,我成堂就好似同個智障既戇鳩妹搏鬥咁。

好唔容易捱夠兩粒鐘...

「好喇,都夠鐘喇,妳仲有冇問題?」我問。

「有啊,有啊。」周芷若對住眨眨眼睛。

「咩?」

「余sir你有冇女朋友?」

「關妳撚事咩。」我冇再理佢,收拾細軟準備走。

「唓。」

「走先喇,下次見。」我冇理佢,企起身準備走。

阿嫲呢個時候行過黎,向我道:「余老師,我送你去搭𨋢喇。」

「唔駛喇,阿婆,妳響屋企休息下喇。」我婉拒。

「唔緊要,都係行出去啫。」阿嫲堅持。

「咁……好喇。」我點點頭。

「拜拜余sir!」我督眼間見到周芷若又坐左響電腦面前玩起黎,嘆左一口氣,真係咁既女都有。

出左門口之後,周阿嫲拍下我膊頭:「余老師,辛苦你喇。」

「妳先辛苦,日日夜夜要對住妳個咁既豬女。」不過我心諗周芷若對妳咁無禮,都九成係妳寵出黎,妳自己都難辭其咎。

「豬女其實係個好善良既女仔黎架。」

「哦,係啊?」我都冇心聽佢鳩UP,求其應下佢就算。

「豬女好少好似啱啱咁專心聽余老師你上堂架。」周阿嫲又道。

...

...

...

妳係咪老眼昏花?

啱啱咁都叫專心?

「可能係阿余老師你一表人材喇。」周阿嫲又道:「細路女都係鍾意靚野。」

啊,周阿嫲兜左個圈讚我靚仔。

「同埋你又夠惡呢?之前啲補習老師太淋善,講極豬女都唔理佢地既。」周阿嫲續道。

「哦。」間接話我粗暴?

話說,原來我黎之前已經有過補習老師?

佢地係頂唔順所以唔做?

「不過我都嚇左一跳,估唔到余老師你會咁惡。」周阿嫲露出慈祥既笑容。

「我睇唔過眼啫,有冇嚇親妳?」我問。

又大聲又滿口粗言穢語,咁既補習老師真係嚇死人。

「冇野,阿婆我嚇大既,食鹽多過你食米,有咩好驚?」周阿嫲又笑笑。

「咁就好。」

呢個時候𨋢到。

「我走先喇,下次見喇。」我向周阿嫲道別再入𨋢。

周阿嫲慈祥地對我揮手。

一入𨋢,我即刻盤算緊仲好唔好繼續同周芷若補習落去。

啱啱同佢地講下次見,但實際上我都唔知仲會唔會有下次。

大佬,我唔知佢有心定無意,但佢讀書做練習既態度真係非常之唔認真,我條氣真係唔撚順。

想唔撚撈,但又要賺錢,唉。

(待續)
補習女又食埋

都仲未出大麻鳩就已經中左毒
同埋大麻熙身邊 d 女好似大多都 M 底咁
俾大麻熙屌幾下(言語上)就濕晒咁
周阿嫲似乎心動, 主動送熙哥下次會唔會話補習女未返, 叫熙哥坐陣先
推推有文
大麻熙要食豬女隻豬 點會豬到搵個老婆婆隻豬嚟食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞