我和鄰居大姐姐的故事(20)

1001 回覆
277 Like 2 Dislike
讀大學既時間真係最美好
綠茶巴
五百五十三

好好彩,我今晚呢兩個補習學生都只係小學生,所以算比較早就落堂。

雖小學生既補習費相比起黎其實算少(所以冇咁多大學生爭),但備課工作都相對輕鬆唔少,而且今晚兩個學生都幾乖,家長又現金即時出糧,感覺真係非常唔錯。

今日第一個學生四點開始上堂,補完晒兩個都只係七點幾,我仲可以去附近搵間餐廳坐低食晚飯。

行行下我比街邊一間茶餐廳棟出黎個牌吸引左。

20蚊一個餐蛋飯,不過就唔包野飲。

嘩,咁撚抵既。

我呢啲窮撚就係咁比個牌吸引左入去。

間茶記都幾殘舊,伙記都上左年紀,啲制服都幾污糟下,入面得一兩枱客。

「餐蛋飯吖唔該。」我同個阿伯侍應落單。

「好,餐蛋飯一個!」走黎落單既時候,個阿伯拎左杯水比我,我本來想將啲餐具放入去洗,但見到杯水又油仲好似有啲塵同指甲響度,都係不了。

好彩自己有帶紙巾同水,所以我就將啲餐具抹一抹,水就飲自己水樽果啲。

啲衛生程度都幾嚇人。

唔怪得就算加埋我都只係得幾枱客喇。

響等食飯既時候,我拎左部手機出黎㩒,不過都係冇乜秋兒姐姐既訊息,佢有send過一兩個短訊過黎既,所以我知佢今日要上教育文憑果啲堂。

唉。

好掛住秋兒姐姐。

我當然唔係驚佢會周圍識男仔,我對佢係絕對信任,但我就係好掛住佢。

唉唉唉。

「餐蛋飯啊靚仔。」老伯侍應拎左碟飯過黎。

賣相當然好普通,一隻炒蛋加兩件餐肉,加啲豉油撈飯咁……

唔……

不過食落味道都唔錯既。

我低頭繼續食飯。

好似今日咁都唔錯,一早補完兩個學生,就有時間輕鬆下食個飯……

兩個學生都幾乖,而且又聽書,唔似得尋晚個周芷若咁難搞……

「咦,你咪余sir!?」啊,我好似聽到周芷若把聲……

冇理由我一諗起佢就出現佢把聲……

屌,一定係幻聽黎既啫。

「喂,余sir,真係你啊?做乜唔應人啊?」啊,周芷若把聲由遠而近咁飄到去我隔離……

我抬一抬頭,真係見到周芷若!

嘩,唔係真係咁撚邪吖嘛?

真係日頭唔好講人,夜晚唔好講鬼……

啊,我都冇講佢,我諗起佢咋嘛!

咁都出現?

「真係你啊,余sir!」周芷若拖住一個男仔,然後隔離仲要企住另一個女仔……

「妳好。」既然比佢發現左,唯有同佢打過招呼。

佢同女仔朋友兩個啲裝扮,甚至髮型都一模一樣,都係長髮齊蔭吊帶背心熱褲拖鞋,只件背心係唔同顏色,周芷若著白色,佢個女仔朋友著粉紅色。

呢個裝束係果個年代既典型MK裝扮。

不過之前響佢屋企補習果陣真係睇唔出,佢著左背心之後先發覺佢對波都幾撚大。

係未夠Kitty姐姐同Amanda大,但已經大過秋兒姐姐。

至於佢個女仔朋友就好一般,雖然樣都只係一般般唔算特別差,但身材同鄭穎琳一樣係平板……

屌,應該仲平過鄭穎琳。

至於個男仔就gel恆晒頭,黑色背心牛仔褲白波鞋,孭著個唔知乜撚野牌子既小小斜孭袋,一樣係果個男MK經典裝扮,個樣唔算靚仔,但都叫正正常常(樣貌)。

周芷若毫不客氣咁坐響我對面,然後同佢個女仔朋友笑道:「佢就係我講果個補習老師余sir啊,係咪真係好靚仔啊?」

「係啊係啊!」佢個女仔朋友都向我打招呼道:「你好啊余sir,我係芷若既好姐妹晴晴啊!」

「妳好。」好個頭,妳地咪撚阻住我食飯啊!

「呢個係我男朋友阿立。」周芷若向身旁既MK仔一指。

其實我見到佢地十指緊扣咁行入黎都估到。

呢個其實有啲意外,我見佢尋日對我好似好有興趣咁,仲以為佢冇男朋友,又以為佢係咪對我有啲野。

睇黎秋兒姐姐既經驗係啱既,個學生問下你野其實唔代表啲乜。

阿立只係面無表情咁望住我輕輕點下頭。

可能因為周芷若當住佢面讚我靚仔,所以我諗佢唔係幾鍾意我。

屌,是撚旦喇。

可唔可以快撚啲走咪撚阻住我食飯啊?

(待續)
Push
熙哥咁多大波妹落肚,補個習都可以食多個
想食米食啦,熙哥
推推
有男朋友唔等於唔可以想食熙哥嘅
熙哥:又一件
成兩個月冇追一次追返曬 係咪因為主角開始正式拍拖 定因為大個咗多嘢煩 所以好似內心戲少咗 劇情快咗
其實幾鍾意講秋兒扑嘢嗰啲位 呢種青澀嘅性愛拿捏得幾好
不過呢兩個月嘅劇情最wow都係屌柒sindy嗰下
見文推一推
熙哥要比佢地體驗性愛既美好
又要出大麻鳩?
主要係中六、七佢身邊冇乜特別嘢發生
心水清
五百五十四

比佢地幾個打擾住,我好無奈咁將啖飯畢落口。

「余sir你食緊咩啊?」周芷若又問,一副好感興趣既樣。

「餐蛋飯。」

「好唔好味啊。」周芷若問。

「OK。」

然後佢唔出聲,同晴晴饒有趣味咁望住我。

「不如走喇。」阿立唔耐煩地道。

係囉,不如走喇。

「睇個小朋友有咩好睇啫?妳兩個戀童架?」阿立跟住講呢句。

吖,屌你吖,你唔講呢句我都係企響你果面幫,想諗辦法趕走你個女朋友既,但你而家咁撚樣講野我真係火都黎撚埋!

我放低手上既餐具,笑笑口地道:「係啊,我係小朋友,叔叔你幾多歲啊?啱啱收工啊?」

兩個女仔應該估唔到我會比個咁既反應,突然間兩個都笑得好開心,周芷若道:「余sir,原來你咁搞笑架?」

妳老味就搞笑。

阿立怒道:「你就阿叔啊!」

「又係你話我小朋友,咁你而家想我係阿叔定小朋友啊?」我又笑笑口咁問:「阿叔你人生經驗一定好豐嘞!一睇你個樣就知你食好多女喇!除左周芷若之外你而家仲有幾多條女啊?不如分享下比我知吖?」

「作死吖你!原來你仲有第二啲女朋友!講!你仲收埋幾多個女人!」啊,估唔到周芷若又幾配合喎!

「喂,痴線咩!妳個補習老師亂講咋嘛!」阿立急忙澄清。

「其實我都唔知啊,不過我以前讀中學果陣,一腳踏幾船果啲同學既形象都係同妳男朋友差唔多。」我對住周芷若聳聳肩。

「啊,你睇,余sir點會亂講!」周芷若怒道:「你仲唔講下嘛!」

晴晴就響一邊望住佢地。

佢終於唔係饒有趣味咁望住我,而係望住眼前呢對笨蛋情侶。

「喂,我先係妳男朋友,妳唔好聽呢條友亂咁講得唔得啊!」

呢個時候個阿伯侍應睇戲都睇到夠,忍唔住行埋黎:「雖然睇住你地就覺得幾有趣,但妹妹仔妳地咁嘈嘈鬧鬧又唔叫野食呢會阻住其他客人架。」

其實就冇乜客人,但呢兩條女好嘈又係真。

「係囉叔叔,不如你帶芷若去食啲野先喇。」我都加把口:「可能你請完佢食好野下左啖氣就會好啲呢。」

「余sir講得啱,我要食好野!」周芷若興奮地道。

「聽者有份!我都有得食,阿立你都要請埋我!」晴晴興奮地道。

「但芷若先係我女朋友……」

「但晴晴係我好姐妹黎喎!」周芷若道:「唔制啊,你點都要請埋晴晴!」

「咁……好喇……」阿立投降了。

「好野!」晴晴興奮地道。

「係喇,你地去食好西喇,唔好阻住伯伯做生意喇。」我加把口趕佢地走。

結果阿立就比兩條女夾走左,表情仲一臉無奈。

臨走之前周芷若仲向我道別:「余sir,我地聽日補習再見喇~」

啊,係喎……聽日又要同周芷若補習,佢一個星期補兩堂課。

呢三條友走左之後,我同個阿伯侍應講左聲:「唔好意思,個女仔係我補習既學生黎架,啱啱佢咁大聲,嘈住你地做生意。」

「哈哈,唔緊要,其實講野大聲冇乜所謂,我地都成日粗聲粗氣咁講野,不過一睇就知佢地三隻野冇幫襯啫!」阿伯侍應續道:「係喎哥哥仔,你幫佢補習架?睇唔出喎,我以為你同個𡃁妹差唔多年紀。」

「我響嶺南大學讀書,有時間咪兼職做補習老師賺小小錢囉。」其實我既目標當然唔係賺小小錢,小小錢點夠比未來外母湯藥費?

不過冇需要向三唔識七既阿叔講咁撚柒多野吖。

「個女仔一睇就知好難教喇,係咪啊?」阿伯侍應笑問。

「係啊!」我笑道:「佢上堂又唔專心又唔聽書,真係好難搞。」

其實周芷若真係響學習、上堂方面真係好差,甚至佢對嫲嫲既態度都好差,但啱啱同佢咁樣相處一輪,佢又好配合我寸返佢男朋友,仲一齊幫手夾攻阿立,雖然呢啲可能係佢兩個既相處方式,但我心入面好似開始對佢冇咁厭惡了。

(待續)
熙哥鍾意姐姐形對手多啲...
Push
好似係組組鐘意食弟弟多啲
見人有啲波路就即刻覺得冇咁厭惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞