我和鄰居大姐姐的故事(20)

1001 回覆
277 Like 2 Dislike
你返去要好好對你女朋友啊。

呢句嘢似曾相識
無意中睇到呢個post 用左幾日時間追晒 有啲位對我黎講特別有共鳴
曾經都有踢球會同埋港青
曾經都有個好中意既女仔
曾經都傷害過一個好似淇淇咁既女仔
而加都就黎30歲
多謝樓主比左個機會我去懷愐一下中學時期
push
等更
準備
多謝你支持,都多謝你鍾意睇
可以引起你共鳴我都好開心
不是處
唔是
唔知
綠茶巴
五百八十

我返到房,見到阿威訓撚到隻死豬咁撚樣,忽然有啲羨慕佢...

唉,仆街我而家大撚鑊喇。

我拎埋衫褲,去左廁所沖個涼冷靜下...

仆街...我究竟做左啲乜撚野黎...

啱啱響Cathy間房既時候我自己都太震撼,腦海入面一片混亂,而家沖個涼冷靜返啲,我發覺自己...係咪做左件無可挽回既事...?

我先前先誓神劈願話會一心一意對秋兒姐姐,唔會搞三搞四,點知轉過頭飲左酒就連自己組媽都搞埋...

唉。

雖然我以前都搞過唔少女,但全部都係同秋兒姐姐響埋一齊之前發生既事喇...勉強黎講都唔叫做背叛左秋兒姐姐...

但係呢一次...呢一次...

雖然係我飲左酒,以為同自己做愛果個係秋兒姐姐,但事實上我做既野真係背叛左秋兒姐姐...

枉秋兒姐姐仲咁信任我...

我沖完涼返到房,阿威都仲訓緊。

我拎起自己部手機,有兩個未讀既短訊,都係秋兒姐姐send比我既。

一個係尋晚send過黎,問我係咪仲飲緊野未走,叫我如果走既話太夜返去要小心,我冇覆到佢。

而另一個係今朝send過黎既,似乎有啲擔心咁問我,點解到左第二朝仲未覆佢,佢擔心我。

我望一望鐘,八點鬆啲,呢個時候秋兒姐姐應該要準備早會,不過我好想聽下佢把聲,所以都忍唔住打比佢。

嘟...嘟...

「喂,熙熙?」估唔到秋兒姐姐即刻接聽我既電話,語氣好似鬆左一口氣咁。

要預備早會都接我電話,睇黎秋兒姐姐真係好擔心我。

「Sorry啊秋兒姐姐,尋晚去左飲野,唔小心飲到醉左,所以冇睇到電話,而家都係啱啱醒……」

「唔緊要,但你下次小心啲啊,如果唔飲得就唔好飲咁多。」雖然秋兒姐姐呢句說話有小小責怪既意思,但佢既語氣係非常關心我既:「點啊?而家有冇事啊?有冇話頭痛咁?」

「嗯…我有啲頭痛…」除左身體上面既頭痛之外,我真係諗起尋晚發生既事就頭痛喇…

「你再訓下先喇,一陣仲有冇堂上啊?」秋兒姐姐又問。

「一陣十一點半有堂lecture……」

「咁你休息下先去上堂啊。」秋兒姐姐又關心地道:「我都要去上早會喇。」

「秋兒姐姐,真係sorry啊…」

「唔緊要,不過下次唔好要我擔心喇。我真係要收線喇,拜拜。」秋兒姐姐講完就急忙收線。

秋兒姐姐唔明……

其實我句sorry……

係指尋晚同Cathy所發生既事……

唉。

仲有……秋兒姐姐咁急要趕住收線,可能真係唔方便傾電話,如果比人見到唔知會唔會影響佢個教席呢?

唉,如果真係影響埋佢既工作表現既,我真係跳樓都唔掂……

雖然頭好痛,但我完全訓唔著,只係合埋左雙眼休息到差唔多十一點半,就同阿威一齊去上lecture。

不過條友好似怪怪地,冇乜心機咁,同佢講野有時仲放緊空咁...

屌,唔好比我估中...

不過唔講佢喇,想睇佢既話自己去睇O camp故喇。

落左堂之後,我有諗過好唔好搵Alan問下尋晚響酒吧我醉左之後究竟發生左咩事,不過事到如今,知道詳情又有咩用?改變到尋晚發生過既事咩?所以最後我都係冇搵到佢。

上堂既時候我都仲諗緊件事,啲lecturers或者tutors講野我都係左耳入右耳出...

唉,撐到落堂之後,我仲要去幫人補習...

今日...

其中一個學生仲要係周芷若...

*

雖然唔係輕鬆,但頭兩個學生總叫捱過左。

之後就剩返周芷若……

屌。

應付佢要搞盡腦汁,我今日真係唔係太想應酬佢。

「余正熙~」

「我係妳補習老師黎,可唔可以唔好再叫我全名,叫返我做余老師或者余sir?」

「余正熙~余正熙~余正熙~」周芷若short撚左咁狂叫我。

比著係平時我應該會再屌鳩佢幾句,不過今日真係冇乜鳩野心情,所以都唔撚再理佢,響袋入面拎啲notes出黎,準備同佢開始補習:「妳都拎啲書出黎喇。」

見我冇比反應佢,周芷若好似覺得有啲奇怪咁,不過都聽話地拎左佢啲教科書同功課出黎。

(待續)
有文喇
有文推一推
梅開二度?
帽子戲法
邊個第三個女仔?
建議大家課金支持
一次過睇完之後再返嚟連登
會好有優越感
無喇無喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞